FB pixel TP pixel
Nová česká komedie ovládla Netflix. Vypráskala Kozuba i krvavé Vikingy © Bontonfilm

Nová česká komedie ovládla Netflix. Vypráskala Kozuba i krvavé Vikingy

Ačkoli stále platí, že původní obsah je pro streamovací služby zásadní, dalším důležitým prvkem úspěchu je zábavný lokální obsah. A jak dokazuje další úspěch české novinky na Netflixu, streamovací obr si tuhle část byznysu umí velmi dobře pohlídat.

21. 4. 2023 11:50 | České novinky

Nová česká komedie Střídavka vstoupila do kin již na počátku srpna loňského roku a bylo z toho jen v setmělých kinosálech skoro 200 000 diváků. Není tedy divu, že když se novinka s Martinem Hofmannem a dalšími známými tvářemi objevila na Netflixu, okamžitě si urvala veškerou pozornost tuzemského publika. Od nasazení do katalogu 16. dubna Střídavka ihned vyskočila na první příčku sledovanosti a aktuálně se zde drží již třetí den po sobě. Neškodná komedie Petra Nikolaeva o rodinných vztazích tak opět dokazuje, že české odlehčené žánrovky jsou na Netflixu jasným hitem. Vždyť si tahle ansámblová novinka vyšlápla i na největší hity posledních dní v podobě historické řežby Poslední království: Sedm králů musí zemřít a drama Spolu se Štěpánem Kozubem. Aktuálně je pak mezi nejsledovanějšími filmy na Netflixu i další česká novinka, animák Myši patří do nebe, která se již několik dní drží stabilně okolo 6. příčky. Obdobně je tomu i na Slovensku.

Úspěch Střídavky na Netflixu je o to zajímavější, že ho nijak nebrzdí ani skutečnost, že tentokrát nejde o SVODovou exkluzivitu globálního streamera. Snímek byl již dříve jednak uveden na TVOD službách a na počátku února také na lokální službě Prima+. Ta ale nemá zdaleka tolik předplatitelů, takže zásah Střídavky nemohl úspěch mnohem rozšířenějšího Netflixu nijak výrazně ovlivnit. Kam se ale všechny tyto snímky hrabou na fenomén Tlapková patrola ve filmu, který drtí TOP 10 Netflixu již 50 dní a stále se pohybuje v první polovině nejsledovanější desítky titulů. Pejsci prostě jedou a čeští tvůrci jim to mohou jen závidět!

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Češi znají své nejlepší filmy. Vítěz získal 6 sošek a najdete ho na Netflixu
Češi znají své nejlepší filmy. Vítěz získal 6 sošek a najdete ho na Netflixu
05.03.2023 12:35:00 | České novinky

Český lev udělil ocenění za nejlepší film a televizní projekty loňského roku. Akademici jednotlivé ceny rozdělili mezi hned několik projektů, nejvíce se však oceňovalo historické drama, které aktuálně můžete vidět na Netflixu.

Češi dobyli Netflix i bez trapného pitvoření. Úspěch slaví hned dvojice filmů
Češi dobyli Netflix i bez trapného pitvoření. Úspěch slaví hned dvojice filmů
03.03.2023 16:50:00 | České novinky

Českým filmům se na Netflixu nebývale daří, obvykle to ale platí hlavně pro romantické komedie, ve kterých se herci předhání v pitvoření a trapnosti. Nyní už to ale neplatí. Na Netflixu totiž uspěla i dvojice filmů, které lze brát zcela vážně a které si pozornost publika rozhodně zaslouží.

Nejlepší streamovací službou na Vánoce není Netflix. Trumfují ho Češi
Nejlepší streamovací službou na Vánoce není Netflix. Trumfují ho Češi
23.12.2022 17:30:00 | České novinky

Ačkoli je Netflix zdaleka nejoblíbenější streamovací službou nejen ve světě, ale i v Česku, co se týče komplexnosti nabídky pro vánoční období, rozhodně není nejsilnějším hráčem na trhu. Kupodivu mu zdatně konkurují Češi z tuzemského Voya, kteří nic nepodcenili a nabízí komplexní nabídku komedií a pohádek z domova i zahraničí.

Nový český film je rekordně rychle na Netflixu. V kinech ho nikdo neviděl
Nový český film je rekordně rychle na Netflixu. V kinech ho nikdo neviděl
30.11.2022 11:30:00 | České novinky

Českým filmům se na Netflixu obecně daří a mnoho z nich míří na streamovací služby i v neuvěřitelně rychlém čase od premiéry v kinech. Po Třech Tygrech, kteří se online stali hodně slušným fenoménem, zkouší štěstí titul, na který se v kinech mnoho štěstí neusmálo a potřeboval by, aby ho někdo vůbec viděl.