FB pixel TP pixel
Sci-fi Dark od Netflixu má nástupce. Chválená novinka s alternativními realitami vám pocuchá mozek © Apple TV+

Sci-fi Dark od Netflixu má nástupce. Chválená novinka s alternativními realitami vám pocuchá mozek

Že se žánru sci-fi mnohem více daří na streamovacích platformách (a především v seriálové formě), to není žádná novinka. Nyní má čerstvé želízko v ohni služba Apple TV+, která se v posledních letech stala domovem nejednoho vydařeného žánrového projektu. A zdá se, že Temná hmota kvalitně rozšíří dosavadní portfolio.

Filmové novinky

Jablíčkářská streamovací platforma Apple TV+ se sice neřadí mezi největší průkopníky streamingu, kteří by chrlili nový obsah každý týden, její původní tvorba se ale řadí k tomu nejoriginálnějšímu, co můžeme na internetu najít. A to nejen v žánru sci-fi. Namátkou můžeme vzpomenout pecky jako Monarch: Odkaz monster, Silo nebo Odloučení, a právě po jejich bok by se měla zařadit i novinka Temná hmota. Osmidílný seriál z pera Blakea Crouche, divákům známého ze seriálu Dobré mravy, sleduje Jasona Dessena. Muže, který byl vtažen do alternativních verzí vlastního života, ve kterých se vydává zachránit své nejbližší. V hlavní roli září Joel Edgerton, jeho manželku pak ztvárnila Jennifer Connelly.

Novinka s thrillerovým nádechem se pyšní nejen zajímavou premisou, ale též hodně dobrými ohlasy, které nešetří hvězdnými přirovnáními jako je právě populární Odloučení nebo německý hit Netflixu Dark. Magazín Playlist tvrdí, že „myšlenková a emocionální struktura seriálu vyprávějící o lítosti, o tom, proč děláme špatná rozhodnutí a o strachu z poznání, čeho jsme skutečně schopni, je mohutná, nezapomenutelná záležitost, která změní vaši mysl.“ Financial Times pak tvrdí, že se jedná o „příjemně zamotaný thriller, který je natolik šokující, že vás neustále drží v napětí.“ Tu a tam se ale objevují i ne zas tak nadšené recenze, jako ta v magazínu The Hollywood Reporter, která tvrdí, že „sérii nechybí důmyslná výstavba děje a zajímavé nápady, ale táhne ji dolu přílišná monotónnost.“

My doufáme, že se ve výsledku budeme moci přiklonit spíše k prvně zmíněným nadšencům, protože originální high-concept tvorby není nikdy dost. Seriálová novinka odstartovala dnes, 8. května, dvěma epizodami. Každou středu nabídne jednu další.

Wednesday 2 mění obsazení. Potvrzuje to první video Netflixu
Wednesday 2 mění obsazení. Potvrzuje to první video Netflixu
07.05.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Natáčení druhé řady megahitu Netflixu Wednesday konečně začalo. S oznámením přišla samotná streamovací služba, která v prvním oficiálním videu potvrdila i změny v obsazení. Diváci přijdou o jednu z oblíbených postav první řady.

Kriminální hit Vedlejší produkt končí. Nahradí ho ulhaná Bohdalová z gulagu
Kriminální hit Vedlejší produkt končí. Nahradí ho ulhaná Bohdalová z gulagu
07.05.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Už v nedělí 12. května vyvrcholí nejnovější kriminální hit České televize Vedlejší produkt. Novinka s Tomášem Maštalírem a Martinem Hofmannem si drží stabilní sledovanost přes milion diváků. Česká televize seriál nahradí dramatickou novinkou o pravdě a lži s Jiřinou Bohdalovou.

První fotky z návratu Sheldona: Hvězda Teorie velkého třesku zestárla a stále je s Amy
První fotky z návratu Sheldona: Hvězda Teorie velkého třesku zestárla a stále je s Amy
07.05.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Je to jen pár dní, co se na internetu objevilo video s Jimem Parsonsem z natáčení závěrečné dvojepizody seriálu Malý Sheldon. Nyní stanice CBS návrat hvězdy Teorie velkého třesku doplnila o první fotografie zestárlého a možná i méně výstředního Sheldona Coopera. Vrací se i Amy.

Strhující, dechberoucí a velkolepá sci-fi podívaná. Nová Planeta opic uchvátila kritiky
Strhující, dechberoucí a velkolepá sci-fi podívaná. Nová Planeta opic uchvátila kritiky
07.05.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Od čtvrtka bude v kinech k vidění trikový velkofilm Království Planety opic, který bude vyprávět příběh odehrávající se 300 let po událostech poslední trilogie. První reakce kritiků slibují epický blockbuster a zdařilý návrat do světa opic.