FB pixel TP pixel
Životní výkon Zaca Efrona má šanci na Oscara. Wrestlerská novinka sbírá skvělé recenze © A24 / Aerofilms

Životní výkon Zaca Efrona má šanci na Oscara. Wrestlerská novinka sbírá skvělé recenze

O Vánocích vstoupí do amerických kin ceněné sportovní drama The Iron Claw sledující profesionálního wrestlera Kevina Von Ericha v podání Zaca Efrona. Snímek, který bude příští rok k vidění i v našich kinech, kritici chválí za poctivou režii, vrchovatou porci emocí a podmanivé herecké výkony.

Filmové novinky

Za 14 dní zamíří do zámořských kin sportovní drama The Iron Claw, které vypráví tragický příběh rodiny von Erichů, legendárního klanu profesionálních wrestlerů. Film sleduje Kevina Von Ericha (Zac Efron), nejmladšího z pěti bratrů, kteří se v 80. letech minulého století stali hvězdami wrestlingu. Kevin je odhodlán následovat kroky svých bratrů a stát se šampionem. V pozadí však stojí jeho ambiciózní otec, jehož snaha mít vše pod kontrolou vede k tragédii. Vybraní kritici již snímek viděli a nešetří na něj chválou. Na Rotten Tomateos The Iron Claw drží v tuto chvíli parádních 93 % kladných recenzí s průměrnou známkou 7.9 bodů z 10.

Kritici zdůrazňují, že ať už wrestling máte rádi, nebo ne, The Iron Claw je skvělé biografické drama, které dá nahlédnout za oponu tohoto sportu a donutí vás přemýšlet o jeho fungování. Režisér Sean Durkin vypráví srdcervoucí příběh o destruktivní spirále jedné semknuté rodiny, která směřuje k nesnesitelné tragédii a zaplatí za slávu strašlivou cenu. Ačkoli prý Durkinův film není novátorský ve své inscenaci, je ohromující jako emocionálně působivé drama díky poctivé režii a výtečným hercům.

Zac Efron, dle mnohých, předvádí životní herecký výkon a pod svalnatým zevnějškem je jeho projev překvapivě něžný a tlumený. Ale skvělí jsou prakticky všichni herci od Lily James a Harrise Dickinsona po Jeremy Allena Whita či Holta McCallanyho. Také wrestlingové sekvence jsou strhující a parádně natočené, ceněný je zejména střih Matthew Hannama a kamera Mátyáse Erdélyho. The Iron Claw je dojemnou poctou wrestlingu, dokáže lámat srdce, ale také vypráví příběh o bezpodmínečné sourozenecké lásce. V českých kinech bude tragický wrestlerský příběh k vidění od 7. března díky společnosti Aerofilms a předpokládá se, že se objeví i v nominacích letošních Oscarů.

Zdroj: Rotten Tomateos

Duna 2 bere dech ve fenomenálním traileru. Slibuje prvotřídní válečné sci-fi
Duna 2 bere dech ve fenomenálním traileru. Slibuje prvotřídní válečné sci-fi
12.12.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Režisér Denis Villeneuve v rozhovorech slibuje, že Duna 2 bude velkolepou válečnou sci-fi. A pokud jste mu dosud nevěřili, nový trailer vás okamžitě přesvědčí. Nová Duna totiž vypadá naprosto fantasticky.

Hořká pilulka pro Primu. Jejím nejvyhledávanějším seriálem je největší propadák Eliška a Damián
Hořká pilulka pro Primu. Jejím nejvyhledávanějším seriálem je největší propadák Eliška a Damián
12.12.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Televize Prima se sice letos může pochválit za slušné nárůsty předplatitelů na své streamovací službě, podzimní nabídka ale žádné velké terno nebyla. Výrazně zaujali snad jen kvalitou vyčuhující Banáni, hořkou pilulkou pak byl podzimní propadák Elišky a Damiána. A teď nepříliš dobrou pozici Primy potvrzuje i Google.

Nejočekávanější sci-fi konce roku míří na Netflix. První diváci chválí velkolepou akční jízdu
Nejočekávanější sci-fi konce roku míří na Netflix. První diváci chválí velkolepou akční jízdu
12.12.2023 16:00:00 | Filmové novinky

V Londýně před pár dny proběhla předpremiéra nejočekávanějšího sci-fi letošního roku – Rebel Moon od Zacka Snydera. Ta přinesla první divácké dojmy a pocity z filmu. Kritici cení rozmáchlost a vizuální velkolepost, zmínili ale i několik výhrad.

Aquaman vyzval Thora na souboj bicepsů. Chris Hemsworth se zahanbit nenechal
Aquaman vyzval Thora na souboj bicepsů. Chris Hemsworth se zahanbit nenechal
12.12.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Představitel superhrdiny Aquamana, Jason Momoa, se naplno pouští do propagace pokračování s názvem Ztracené království, které uvidíme již letos o Vánocích. Jenže si vybral k souboji svalů na horních končetinách Chrise Hemswortha. A představitel božského Thora si dovolil velmi ráznou video odpověď.