FB pixel TP pixel
Takhle se zrodila Rose z Titanicu. Podívejte se na fantastický herecký test Kate Winslet © 20th Century Fox

Takhle se zrodila Rose z Titanicu. Podívejte se na fantastický herecký test Kate Winslet

Vybrat správné herce do hlavních rolí Titanicu rozhodně nebylo nic jednoduchého. O roli Rose se totiž strhla pořádná mela a James Cameron musel vybírat z řady hereček, které mají dnes povětšinou úspěšné kariéry. Kate Winslet ale v testovacích záběrech zazářila způsobem, který stále bere dech.

10. 2. 2023 19:00 | Filmové novinky

Jeden z nejlepších filmů Jamese Camerona se vrací do kin a to je ideální moment si připomenout, jak šťastnou ruku měl při výběru herců. Původně nebyl nadšený ani z Leonarda DiCapria, ani z Kate Winslet. O tom, jak Leonardu DiCapriovi málem překazilo angažmá jeho ego, jsme psali v jiném článku. Pozice Kate Winslet byla ale v té době o něco těžší.

O roli Rose byla rvačka

V době, kdy usilovala o roli ve filmu, který Cameron studiu prodal jako „Romeo a Julie na téhle lodi“, měla za sebou celkem 5 filmů – a všechno to byla historická kostýmní dramata. Cameron ji proto do snímku nechtěl. Přeci jen točil historické kostýmní drama a mít v něm herečku, která jich má na kontě už tolik, znělo jako příliš velké klišé. Hledal spíš někoho, kdo bude v roli působit svěže a neotřele. Ostatně bylo z čeho vybírat, o roli měly zájem například Winona Ryder, Gwyneth Paltrow nebo Claire Danes. Přesto dal Cameron Kate Winslet šanci a setkal se s ní. A byl jí naprosto okouzlen.

Už nějakou dobu koluje internetem video screen testu, na kterém mladá herečka zkouší roli nešťastné dívky z lepší společnosti, které chybí kontrola nad vlastním životem. Do role ještě nebyl obsazený DiCaprio, takže v „roli“ Jacka jí sekunduje Jeremy Sisto. Z videa je patrné, že Winslet má roli rozhodně v ruce, a na malém prostoru ukazuje docela širokou škálu emocí, od stydlivosti přes značnou přitažlivost až k určité nejistotě, plynoucí z nespokojenosti nad jejím životem. V těch pár minutách to tam dá Winslet všechno. K 25. narozeninám filmu si můžeme její dokonalé herectví opět vychutnat na velkém plátně, a na rozdíl od screen testu i v kostýmu, který jí padne. Od 9. února je Titanic znovu v kinech.

Zdroj: Slashfilm

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Rychle a zběsile 10 má nejvelkolepější trailer všech dob. Armádu padouchů doplní obří koule
Rychle a zběsile 10 má nejvelkolepější trailer všech dob. Armádu padouchů doplní obří koule
10.02.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Teď už lze bez nadsázky říct, že série Rychle a zběsile nepostrádá koule. Nebo alespoň jednu kouli, která ničí vozový park ve velkém. Vin Diesel se totálně utrhl ze řetězu a v předposledním dílu rychlé ságy hrne na diváky jednoho padoucha za druhým i tunu akčních atrakcí.

Spider-Man dostane hraný detektivní seriál. Natočí ho brilantní tvůrci
Spider-Man dostane hraný detektivní seriál. Natočí ho brilantní tvůrci
10.02.2023 17:25:00 | Filmové novinky

Pokud jste si oblíbili postavu Spider-Mana Noira z brilantního animovaného filmu Spider-Man: Paralelní světy, určitě oceníte, že se Amazon chystá o této postavě natočit hraný seriál.

Nejsprostší film roku se řítí do kin. Český trailer je naprosto geniální
Nejsprostší film roku se řítí do kin. Český trailer je naprosto geniální
09.02.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Málokterý filmový fajnšmekr má rád český dabing, v případě filmu Vocasy na tripu je ale potřeba uznat, že tentokrát má kreativita tuzemské slovní zásoby rozhodně něco do sebe a je zde jasný potenciál na kultovní zábavu. Ve sprosťárnách jsou Češi totiž opravdu přeborníky a nová obhroublá komedie si v dabingu nebere žádné servítky.

Na Netflix míří skvělá kriminálka. Trailer slibuje akční hon na sériového vraha
Na Netflix míří skvělá kriminálka. Trailer slibuje akční hon na sériového vraha
09.02.2023 18:30:00 | Filmové novinky

Policista John Luther patřil v posledních více než 10 letech mezi kriminální stálice. A i když jeho poslední řady už trochu ztrácely na kvalitě, nyní má šanci přesunout se elegantně do filmové podoby a oprášit své renomé. Nový trailer od Netflixu pak nabízí akční naháněčku se sériovým vrahem, který se nebojí ničeho.