FB pixel TP pixel
Jeden z nejlepších krimi seriálů dekády se vrací na Netflix. Trailer láká na špínu Londýna © Netflix

Jeden z nejlepších krimi seriálů dekády se vrací na Netflix. Trailer láká na špínu Londýna

Kriminálka Top Boy sice původně pro Netflix vůbec nevznikla, byl to ale právě streamer, který z ní udělal mezi mnoha diváky fenomén. Nyní se vrací na obrazovky Netflixu s definitivně poslední řadou, která zakončí putování londýnským sídlištěm, v jehož středu byste se ocitnout rozhodně nechtěli.

Filmové novinky

Britské kriminální drama Top Boy sice není mezi diváctvem Netflixu tak známé, ale bylo by chybou jej ignorovat. Jeho první dvě čtyřdílné řady se vysílaly na kanále Channel 4, poté nastal několikaletý klid, který probudil zájem kanadského rappera Drakea. To povzbudilo Netflix, který si objednal pokračování seriálu a práce na třetí řadě mohly začít. Vzniklo tak nových deset epizod, které měly slušný divácký i kritický úspěch, takže nic nebránilo vzniku čtvrté řady, která zamířila na Netflix v březnu loňského roku. A už 7. září se seriál po dekádě definitivně zakončí, na což Netflix láká parádním trailerem, který nás znovu zavádí do špinavých ulic Londýna.

Seriál se odehrává na fiktivním sídlišti Summerhouse v londýnské čtvrti Hackney, kde mezi sebou bojují pouliční gangy o nadvládu, a už z upoutávky na vás dýchne syrová atmosféra současného britského velkoměsta, kde pravidelně dochází k potyčkám místních členů nižší společenské třídy s policisty. Pokud jste měli rádi seriál The Wire - Špína Baltimoru, určitě dejte Top Boyovi šanci, protože tahle hutná krimi nesklízí chválu rozhodně jen tak. Ostatně na Rotten Tomatoes má seriál v rámci všech řad stále úchvatných 95 procent pozitivních recenzí, přičemž kvalita od první řady poklesla skutečně jen minimálně. Každá pořádná gangsterka ale musí jednou skončit a zdá se, že Top Boy bude končit na vrcholu a uprostřed ohňů z molotovových koktejlů.

Zdroj: Rotten Tomatoes / Netflix

Indiana Jones 5 bude za pár dní konečně online. Předplatitelé Disney Plus zapláčou
Indiana Jones 5 bude za pár dní konečně online. Předplatitelé Disney Plus zapláčou
14.08.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu zamířil do kin na konci letošního června a až nyní Disney potvrdil datum příchodu do online prostoru. Datum bohužel nepotěší předplatitele Disney Plus, kteří si na poslední film slavného archeologa ještě počkají.

Komiksové překvapení roku! Podceňovaný superhrdina sbírá neskutečnou chválu
Komiksové překvapení roku! Podceňovaný superhrdina sbírá neskutečnou chválu
13.08.2023 13:45:00 | Filmové novinky

Komiksové filmy od DC letos nemají zrovna dobrou formu. Druhý Shazam byl jedna velká nuda, velkolepý Flash skončil jako trikově odpudivý blábol a o druhém Aquamanovi se už několik měsíců mluví jako o dalších potenciální průšvihu, který se musel opakovaně přetáčet. Zdá se ale, že jedna novinka bude stát za návštěvu kina.

Největší emoce od Pomsty Sithů! Trailer Ahsoky odhalil účast Anakina Skywalkera
Největší emoce od Pomsty Sithů! Trailer Ahsoky odhalil účast Anakina Skywalkera
13.08.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Kdo by byl řekl, že se 15 let od startu seriálu Klonové války dočkáme momentu, kdy bude Hayden Christensen jako mistr Skywalker mluvit se svou padawankou Ahsokou Tano. Nový trailer očekávaného seriálu Ahsoka však plní fanouškům sny a je z toho emocionální jízda.

Tragédie jménem Flash: Propadák roku porazil v tržbách jen jediný film od Marvelu
Tragédie jménem Flash: Propadák roku porazil v tržbách jen jediný film od Marvelu
11.08.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Cesta rychlonohého Flashe v kinech je víceméně ukončena. Jeho tragické finanční výsledky podtrhuje fakt, že dokázal v tržbách porazit pouze jediný film od Marvelu.