FB pixel TP pixel
Top Gear smutně končí. Legendární pořad rozpustil tým po nehodě moderátora © BBC

Top Gear smutně končí. Legendární pořad rozpustil tým po nehodě moderátora

Těžko byste v posledních 30 letech hledali slavnější automobilový pořad než Top Gear. Ten přežil dokonce i odchod svých největších hvězd v čele s Jeremym Clarksonem. Nyní se ale zdá, že britská BBC zatloukla poslední hřebíček do pojízdné rakve.

Filmové novinky

Zdá se, že 34 řad bude pro populární automobilový pořad Top Gear konečnou. Zábavná show nejen pro fanoušky rychlých aut se na obrazovkách objevila poprvé už v roce 1977 a přežila dokonce i odchod největších hvězd ve své dlouholeté historii. Když v roce 2015 pořad opustil Jeremy Clarkson se svými kumpány Richardem Hammondem a Jamesem Mayem, kteří si zasložili konkurenční The Grand Tour, řada diváků věštila Top Gearu brzký konec. Přeobsazená televizní legenda ale pokračovala navzdory tomu, že se moderátoři dále různě měnili. Nyní se ale zdá, že rok 2023 bude definitivní cílovou zastávkou. Tým okolo Top Gearu měl být totiž rozpuštěn, což nevěští nic dobrého.

Zrušení kvůli nehodě při natáčení

Pořad byl daný k pomyslnému ledu už v březnu letošního roku poté, co byl jeden z moderátorů Freddie Flintoff během natáčení součástí téměř smrtelné nehody, když se převrhl ve tříkolce kabrioletu Morgan Super 3. Z havárie si odnesl zlámaná žebra a také výrazné poranění tváře. Později z pořadu odešli i dva seniorní kreativci Clare Pizey a Chris Payne. Nyní Daily Mail přišel s informací, že podle jeho zdrojů v BBC televize nehodlá v pořadu pokračovat a neuvede ani nedokončenou 34. řadu. Nehody se sice Top Gearu nevyhnuly ani v minulosti, tentokrát však tkví problém v tom, že panují pochybnosti o dodržování bezpečnosti. Podle všeho totiž Flintoff neměl během natáčení na hlavě přilbu. Televize samozřejmě může samozřejmě jen delší dobu počkat, než utichnou rozbouřené mediální vlny, a pak pořad obnovit. Aktuálně se však nezdá, že by se rychlá kola měla znovu roztočit.

Zdroj: Deadline / Daily Mail / Metro

Průšvih Primy nekončí. Seriál Eliška a Damián potupně vyhořel i v novém čase
Průšvih Primy nekončí. Seriál Eliška a Damián potupně vyhořel i v novém čase
19.09.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Televize Prima sice po mizerné sledovanosti v sobotním termínu změnila uvádění seriálové novinky Eliška a Damián na pondělní večer, plácat po zádech se ale programové oddělení nemůže. Největší propadák letošní podzimní sezóny totiž dál padá ke dnu a konkurence ho doslova drtí.

Netflix chystá napínavý thriller o přežití. Trailer ukazuje noční můru klaustrofobiků
Netflix chystá napínavý thriller o přežití. Trailer ukazuje noční můru klaustrofobiků
19.09.2023 15:08:00 | Filmové novinky

Na konci září zamíří na Netflix španělský napínavý survival Uprostřed ničeho, v němž se mladá těhotná žena pokusí přežít uvěznění v plovoucím přepravním kontejneru. Trailer láká na nervydrásající klaustrofobickou podívanou.

Skvělé sci-fi o časové smyčce míří na Netflix. Bude se hodně umírat
Skvělé sci-fi o časové smyčce míří na Netflix. Bude se hodně umírat
18.09.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Dobrých sci-fi není nikdy dost a pro ty s tématem časové smyčky to platí dvojnásob. Nyní se na Netflix chystá jeden z nejzajímavějších žánrových projektů posledních let, ve kterém září Jake Gyllenhaal v roli vojáka, který se snaží zastavit teroristický útok.

Stallone odhaluje tajemství Rockyho a Ramba. Nový dokument Netflixu překvapí i skalní fanoušky
Stallone odhaluje tajemství Rockyho a Ramba. Nový dokument Netflixu překvapí i skalní fanoušky
18.09.2023 16:39:00 | Filmové novinky

Nedávno na Netflix doputoval třídílný dokument o Arnoldu Schwarzeneggerovi, nyní streamovací gigant chystá portrét další osmdesátkové legendy – Sylvestera Stallona. Kritici v Torontu biografii s názvem Sly již viděli, my se tak můžeme podívat, jestli se povedla.