FB pixel TP pixel
Tvůrci Westworldu chystají adaptaci herní série Fallout. Kde ji uvidíme? © TMDB

Tvůrci Westworldu chystají adaptaci herní série Fallout. Kde ji uvidíme?

Jonathan Nolan a Lisa Joy, tvůrci oblíbeného a 3. řadou znovu úspěšně nastartovaného seriálu Westworld přebírají otěže adaptace neméně legendární videoherní série Fallout. Ven se dostal dokonce i krátký teaser.

Filmové novinky

Nukleární apokalypsa u vás doma v nádechu retra

Každý chce svou videoherní apokalypsu. Tak by se dala ve zkratce shrnout zpráva, že Amazon společně s vývojáři z herního gigantu Bethesda chystá adaptaci populární videohry Fallout. Ta by měla vzniknout jako seriál, který bude uvedený exkluzivně na službě Prime Video od Amazonu. Zpráva přichází jen pár týdnů poté, co HBO oznámilo, že s tvůrci Černobylu a Neilem Druckmannem z Naughty Dog pilně pracují na seriálové adaptaci aktuálně nejžhavější apokalyptické série The Last of Us.

Ani Amazon s Bethesdou nesáhnou po nezkušeném týmu. Na projektu totiž pracuje duo stojící za Westworldem, Jonathan Nolan a Lisa Joy, kteří jsou sami velkými fanoušky videoher a právě o Westworldu kdysi prohlásili, že se při jeho tvorbě silně inspirovali mimo jiné herními sériemi Red Dead Redemption a Grand Theft Auto. Fallout přitom nabízí vskutku unikátní apokalyptické hřiště na hraní. Děj se odehrává v daleké budoucnosti, která je ale silně inspirována strachem z nukleární války, který Amerika zažívala během konce 40. a během 50. let minulého století. Země je doslova rozprášena jadernými zbraněmi a proměněna na pustou krajinu plnou mutantů a přeživších prahnoucích po zdrojích. Část přeživších pak setrvává v tzv. Vaultech, které je potřeba neustále udržovat v chodu.

Zatím není jasné o jak věrnou adaptaci se bude jednat a zda budou tvůrci vycházet primárně z původních dvou her od Black Isle Studios, anebo se půjde ve šlépějích titulů, které od třetího dílu vyvíjí již zmíněná Bethesda, která v poslední době neslaví se značkou Fallout kdovíjaký úspěch, když její online multiplayerová verze série Fallout 76 před dvěma roky majestátně vyhořela u fanoušků i recenzentů. S oznámením o tvorbě seriálu byl zároveň uveden i první krátký trailer. Zdá se tedy, že seriálovou verzi v tuto chvíli nic nezastaví.

Reklama  301 zobrazení   7 se líbí
Netflix jede trailerové hody. Nechybí fantasy, animák a rodinná podívaná
Netflix jede trailerové hody. Nechybí fantasy, animák a rodinná podívaná
02.07.2020 | Filmové novinky

Prázdninová nabídka Netflixu rozhodně nebude chudá a vybrat by si měl každý. Nové trailery lákají mimo jiné na animovaný muzikál, komediální drama, seriál pro děti nebo fantasy legendu.

Hurá! Nejlepší krimi seriál Netflixu dostane poslední 4. řadu!
Hurá! Nejlepší krimi seriál Netflixu dostane poslední 4. řadu!
01.07.2020 | Filmové novinky

Netflix právě oficiálně potvrdil, že jeden z jeho kriticky i divácky nejoblíbenějších současných seriálů se dočká čtvrté řady, která bude zároveň jeho poslední. Osudy rodiny Byrdeových ze seriálu Ozark se tak uzavřou.

HBO Max vrací problematický Jih proti Severu do nabídky. Bez cenzury
HBO Max vrací problematický Jih proti Severu do nabídky. Bez cenzury
26.06.2020 | Filmové novinky

Jih proti Severu, který HBO Max v reakci na americké nepokoje stáhlo ze svého katalogu, vyvolalo vlnu bouřlivých reakcí. Mnohé byly pravděpodobně zbytečné, protože streamovací kanál již klasické romantické drama do nabídky vrátil spolu se dvěma doprovodnými filmy.

PRVNÍ DOJMY: Komedie Eurovision od Netflixu se moc nepovedla
PRVNÍ DOJMY: Komedie Eurovision od Netflixu se moc nepovedla
25.06.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Příběh dvou outsiderů reprezentující Island v populární pěvecké show Eurovize, které ztvárňují hollywoodské hvězdy Will Ferrell a Rachel McAdams, už viděli vybraní američtí kritici. A nadšení nijak zvlášť nejsou.