FB pixel TP pixel
Hororový megahit Netflixu chce jít ve šlépějích vesmíru Marvelu © TMDB

Hororový megahit Netflixu chce jít ve šlépějích vesmíru Marvelu

Hororová trilogie Ulice strachu na Netflixu z diváckého hlediska obstála a mezi předplatiteli se stala značně populární. Není proto divu, že se mluví o pokračování. Režisérka celého projektu Leigh Janiak prozradila, že má s touto letní hororovou událostí ambiciózní plány.

Filmové novinky

Podle denních žebříčků vydávaných Netflixem je poměrně jasné, že slasherová trilogie Ulice strachu byla mezi diváky značně oblíbená. Všechny tři filmy se totiž postupně usídlily v netflixovském TOP 10 a i první a druhý díl, mající za sebou již pár dnů od premiéry, tam i nadále setrvávají. Bude navíc zajímavé sledovat, jestli úspěch trilogie trochu nepromění i model uvádění streamera a nenaváže s ním i u jiných projektů, protože z čísel je patrné, že divákům týdenní periodicita vydávání nevadila a naopak dokázala udržet zájem o celé dílo mnohem déle, než je na Netflixu zvykem. V zákulisí se již šušká o vzniku dalšího filmu a možná i celé nové trilogie, což potvrdila i režisérka všech tří filmů Leigh Janiak ve svém rozhovoru pro server Indiewire.

Prozradila, že doufá, že právě vydaná trilogie může být odrazovým můstkem pro celou sérii, která by se mohla stát hororovou odpovědí na Marvel Cinematic Universe. A literární materiál spisovatele R. L. Stinea čítající sedmnáct knih se sto padesáti příběhy je poměrně bohatým zdrojem inspirace. Janiak je od vstupu do projektu nadšená výchozí myšlenkou, že má možnost mít vrahouny z nejrůznějších historických období a jako hororový fanoušek může přemýšlet, co všechno je v rámci tohoto žánru a zvolené mytologie možné. Tím, že pracuje pro Netflix, může navíc nad celým projektem uvažovat nejen v intencích filmu či trilogie, ale klidně i celého seriálu, což jí prý dává větší autorskou volnost. Netflix zatím nevydal žádné oficiální stanovisko, ale vzhledem k úspěchu trilogie a neustálé snaze vytvořit vlastní životaschopné série, by bylo překvapující, kdyby se tento projekt dále nerozrostl.

 6 097 zobrazení  
Filmová Duna má konečně pořádně našlapaný a velkolepý trailer!
Filmová Duna má konečně pořádně našlapaný a velkolepý trailer!
22.07.2021 19:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. konečně představilo plnohodnotnou ukázku na nejočekávanější sci-fi roku, adaptaci klasiky Franka Herberta Duna.

Nový Zaklínač se ukazuje v pořádném traileru a Vesemir nakládá jako Geralt!
Nový Zaklínač se ukazuje v pořádném traileru a Vesemir nakládá jako Geralt!
22.07.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Kromě seriálového Zaklínače, který se vrátí na obrazovky Netflixu v polovině prosince, chystá Netflix ještě jednu adaptaci příběhů z pera Andrzeje Sapkowského.

Trailer na krvák o rytířském souboji od režiséra Gladiátora bere dech
Trailer na krvák o rytířském souboji od režiséra Gladiátora bere dech
21.07.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Režisér Ridley Scott se vrací k žánru historického filmu, když zpracuje legendární francouzský příběh o soudním souboji, jenž byl podle tehdejší víry důkazem Boží vůle.

Seriál The Last Of Us bude nejdražším seriálem HBO. Překoná Hru o trůny
Seriál The Last Of Us bude nejdražším seriálem HBO. Překoná Hru o trůny
20.07.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci videoherní série The Last of Us mající obavy, zda se HBO o tuto seriálovou adaptaci náležitě postará, se mohou alespoň částečně uklidnit. Rozpočet pro tento projekt je totiž nečekaně štědrý a pravděpodobně dosáhne rekordní sumy.