FB pixel TP pixel
Venom 3 je absolutně šílený a velkolepý. Kritici neskrývají šok ze zábavné stupidity © Columbia Pictures

Venom 3 je absolutně šílený a velkolepý. Kritici neskrývají šok ze zábavné stupidity

Už tento čtvrtek vtrhne do kin závěr trilogie o antihrdinovi Venomovi a jeho lidském souputníkovi Eddiem Brockovi. Herec Tom Hardy se s rolí loučí v bláznivém akčňáku, který je stejně hloupý jako zábavný.

Filmové novinky 22. 10. 2024 13:00 | Filmové novinky

Snímek Venom: Poslední tanec vstupuje do kin 24. října a nejnovější superhrdinská podívaná už má za sebou hollywoodskou premiéru. S tou se samozřejmě pojí i první kratičké recenze ze strany kritiků, kteří se premiéry zúčastnili. A dle očekávání píší především o tom, že Venom zůstává výhradně lobotomickou zábavou.

Ostatně oba předchozí filmy o Venomovi byly postavené hlavně na charismatu Toma Hardyho a na zábavném hašteření mezi jeho lidskou postavou Eddieho Brocka a mimozemským symbiontem Venomem. Zápletka byla v obou filmech hloupoučká, místy velice stupidní, čemuž odpovídaly i zkrácené stopáže, jež hlavně druhý film Venom 2: Carnage přichází vyplňoval bláznivou akcí. Třetí film je podle všeho nejvelkolepější ze všech dílů trilogie, nabízí největší hrozbu v podobě vládce symbiontů Knulla, má také nejbizarnější nápady ze série ( mimo jiné venom-rybu či venom-žábu), jinak ale zůstává stále tím samým Venomem.

Zábavná hloupost

Kritici souhlasně tvrdí, že si film užijí především skalní příznivci série a Toma Hardyho. Film je podle nich sice velkolepý, ale naprosto retardovaný, stupidita je však vytočena do takových otáček, že je film od začátku do konce velice zábavný. Jen si musíte před kinosálem vyndat mozek, uložit si ho do kyblíku s popconem a po skončení filmu si ho zase nasadit zpátky do hlavy. Snímek rovněž opět nešel do plnotučné brutality s ratingem R, i cudnější PG-13 však prý doluje do maxima a fandové se dočkají řady chutných zabití.

Venom 3 je tak obecně považovaný za nejlepší film z dosavadní série. Na druhou stranu však prakticky každý dodává, že laťka nebyla zrovna vysoko a oproti jiným komiksovkám z posledních let jde stále spíše o šmíru, která těží hlavně z toho, že všichni mají rádi Toma Hardyho a jeho slovní výměny se symbiontem budou bláznivě vtipné asi vždycky.

Zdroj: Variety

Reklama  986 zobrazení   150 se líbí
Evropská Hra o trůny ve velkolepém traileru. Na historickém seriálu se pracovalo 10 let
Evropská Hra o trůny ve velkolepém traileru. Na historickém seriálu se pracovalo 10 let
22.10.2024 12:20:00 | Filmové novinky

V Cannes si odbyl světovou premiéru výpravný historický seriál Rise of the Raven. Evropský koprodukční projekt, který vznikal 10 let, sleduje životní cestu velitele uherské armády Jana Hunyadiho, který se postavil osmanské hrozbě. Trailer slibuje mocenské intriky, romanci i velkolepé kruté bitvy.

Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží
Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží
21.10.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. je v posledních letech mezi hollywoodskými filmaři považováno za padoucha, který přes peníze nevidí nic jiného. Nyní se značného pohrdání dočkala režijní a herecká legenda Clint Eastwood.

Sériový vrah ji zabije za 20 minut. Novinka Netflixu se odehraje v reálném čase
Sériový vrah ji zabije za 20 minut. Novinka Netflixu se odehraje v reálném čase
21.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix již za pár dní uvede zajímavou thrillerovou novinku z dílny producenta Sama Raimiho, ve které bude mladá dívka prchat před sériovým vrahem. Nebude to ale mít jednoduché, protože jí v žilách začne proudit paralyzující látka. Jako diváci navíc vše uvidíme v reálném čase.

Nový Pán prstenů naváže na Společenstvo. Chystá se i další film, klíčový je Gandalf
Nový Pán prstenů naváže na Společenstvo. Chystá se i další film, klíčový je Gandalf
21.10.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Z předchozích vyjádření herce Iana McKellena se zdálo, že připravovaný film The Hunt for Gollum pod režijním vedením Andyho Serkise bude rozdělen do dvou částí. Scenáristka filmu však tyto domněnky vyvrátila, ale zároveň naznačila vznik dalších filmů ze světa Středozemě.