FB pixel TP pixel
Vetřelec dostal k čtyřicátým narozeninám webový videoseriál © TMDB

Vetřelec dostal k čtyřicátým narozeninám webový videoseriál

Protože je letos čtyřicáté výročí od uvedení prvního dílu z dosud poměrně rozrostlého vetřelčího univerza jdoucího napříč žánry i médii, dočkali se fanoušci sedmidílné digitální série Alien: Isolation, která adaptuje videohru z roku 2014.

Filmové novinky

Děj seriálu se odehrává 15 let po událostech z původního filmu Vetřelec z roku 1979. Dcera Ellen Ripleyové Amanda se dozvídá, že se našla černá skříňka lodi Nostromo. Bylo jí tak nabídnuto místo na výpravě k jejímu prozkoumání a k nalezení odpovědi, co se vlastně stalo s její matkou. Nakonec se vše, jako vždy, ubere jinou cestou… Seriál je tak vlastně adaptací kriticky velmi dobře přijaté hry, která vyšla v roce 2014 a které se prodalo přes 2 miliony kopií. Hra Alien: Isolation navíc nedávno dostala spin-off sequel v podobě mobilní hry s názvem Alien: Blackout.

Hráči hry tak vlastně budou z velké části znát nejen příběh hry, ale i samotné zpracování, protože tvůrci tento seriál vytvořili metodou, kdy z hry vytáhli cutscény. To jsou sekvence, které nejsou interaktivní a slouží k posouvání děje či k představení nových prvků. Mnoho cutscén ovšem bylo nově upraveno a pro děj seriálu byla vytvořena třetina nových, aby byla zachována návaznost a srozumitelnost, takže i znalci hry si přijdou na své. Všech sedm dílů s průměrnou délkou okolo deseti minut bylo zdarma vydáno na herním serveru IGN na konci února. Jak se tento hybrid na pomezí videohry a filmu povedl, tak nyní můžete posoudit sami.

 351 zobrazení   84 se líbí
Prohlédněte si první zákulisní fotky a video z fantasy Zaklínač
Prohlédněte si první zákulisní fotky a video z fantasy Zaklínač
18.03.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Natáčení vysoce očekávaného fantasy seriálu Zaklínač z produkce Netflixu se rozběhlo a na internetu se začaly objevovat fotky z oficiálních i neoficiálních zdrojů. My vám některé z nich přinášíme.

Netflix dělá fanouškům anime radost, v přípravě je několik nových seriálů
Netflix dělá fanouškům anime radost, v přípravě je několik nových seriálů
14.03.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Dominantní streamovací hráč Netflix svou nabídkou naznačoval, že podpora anime je pro něj důležitá. Nyní hodlá do vývoje japonských animovaných filmů a seriálů své investice ještě zvýšit.

První dva díly 8. řady Hry o trůny budou kratší, než jsme čekali
První dva díly 8. řady Hry o trůny budou kratší, než jsme čekali
14.03.2019 | Filmové novinky

Špatné zprávy, posledních 6 dílů Hry o trůny se (zatím) netváří příliš dlouhometrážně. I když nám je už od roku 2017 slibováno, že všechny díly budou délkou připomínat celovečerní filmy, nyní se ukázalo, že minimálně první dva díly budou ve skutečnosti kratší, než bylo slibováno.

Minisérie Černobyl dorazí na HBO v květnu
Minisérie Černobyl dorazí na HBO v květnu
13.03.2019 | Filmové novinky

HBO oficiálně oznámila datum premiéry chystané minisérie Černobyl. Zveřejněný teaser trailer odhaluje, že pětidílný seriál, který je založen na skutečných událostech, na obrazovky dorazí 6. května.