FB pixel TP pixel
Netflix zařízl Vikingy. Historickému seriálu klesala sledovanost © Netflix

Netflix zařízl Vikingy. Historickému seriálu klesala sledovanost

Zatímco původní seriál Vikingové, který vyprávěl o dobrodružstvích Ragnara Lothbroka, se dočkal šesti řad a byl uměle natahován, spin-off Valhalla skončí po třetí řadě. Při pohledu na statistiky nejde o velké překvapení.

Filmové novinky

Deník Variety potvrdil, že seriál Vikingové: Valhalla, který vyrábí MGM Television a který je uváděný na Netflixu, skončí se svou třetí řadou. Ta bude dostupná v roce 2024. K rozhodnutí Netflixu a MGM seriál ukončit se již vyjádřil výkonný producent Jeb Stuart, který je vděčný za to, že mohli tvůrci po 3 řady vyprávět příběh historických postav Leifa Erikssona, jeho sestry Freydis Eriksdotter a severského prince Haralda Sigurdssona, kterého známe spíše pod věhlasnějším panovnickým jménem Harald Hardrada. Třetí řada by měla nabídnout nových 8 epizod a zakončit dosavadní příběh všech tří vikinských hrdinů.

Stuart ve svém vyjádření dodává, že se samozřejmě daly prozkoumávat i další životní aspekty jednotlivých postav, z hlediska příběhu jsou však tvůrci spokojení s tím, že dostali tři řady, které by neměly končit otevřeně. Jedná se o rozličný přístup než u předchozího seriálu Vikingové o Ragnaru Lothbrokovi, který byl hlavně v pozdějších ze šesti řad kritizován za to, že příběh protahoval. Včetně úmrtí hlavního protagonisty, po němž se stal středobodem příběhu jeho syn. Otázkou zůstává, zda byl dějový oblouk o třech řadách plánován, či k němu byli tvůrci donuceni. Statistiky Netflixu, jež jsou mimo jiné dostupné na platformě FlixPatrol, totiž jasně ukazují výrazně klesající sledovanost ve druhé řadě projektu. Zatímco první řada startovala s 80 miliony nakoukaných hodin a v druhém týdnu po premiéře dokonce stoupala přes 100 zhlédnutých hodin, druhá řada měla sledovanost mnohem horší. V lednu letošního roku startovala jen s 55 miliony zhlédnutých hodin a dostala se jen na čtvrté místo v týdenní sledovanosti seriálů Netflixu. V druhém týdnu si pak sledovanost udržovala, následně ale došlo k rychlému vyklizení pozic. Původní seriál byl přitom z hlediska diváckého zájmu držákem.

Zdroj: Variety / FlixPatrol / Netflix

Seriál o Beckhamovi ovládl Netflix. Video s výsměchem manželce je virálním hitem
Seriál o Beckhamovi ovládl Netflix. Video s výsměchem manželce je virálním hitem
08.10.2023 14:25:00 | Filmové novinky

Netflix v tomto týdnu zařadil do katalogu nový dokumentární seriál, který převypráví osobní i sportovní kariéru Davida Beckhama. Z novinky o jednom z nejlepších fotbalistů historie se stal obratem globální fenomén a video s výsměchem Victorii Beckham obletělo svět.

Legendární Knight Rider s Hasselhoffem je konečně dostupný online
Legendární Knight Rider s Hasselhoffem je konečně dostupný online
08.10.2023 13:30:00 | Filmové novinky

Slavný bojovník proti bezpráví Michael Knight se ve svém věrném voze KITT konečně řítí online krajinou. Další ze seriálových legend 80. let je dostupná jediným kliknutím ovladače a zcela legálně.

Když vtip přestane být vtipem. Kazmův plán B na zisk milionu dolarů je trapasem
Když vtip přestane být vtipem. Kazmův plán B na zisk milionu dolarů je trapasem
06.10.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Ačkoliv během soutěžního termínu milion dolarů v zamčeném trezoru nikdo nezískal, Kazma se nevzdal a odhalil plán B. Jenže ten zatím působí jako velkolepý trapas, v němž diváky zase jen „tahá za fusekli“.

Životní film Kevina Costnera v prvním traileru. Kvůli válečnému spektáklu se zadlužil
Životní film Kevina Costnera v prvním traileru. Kvůli válečnému spektáklu se zadlužil
06.10.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Kevin Costner je prostě srdcař a ačkoli slavně narazil už s Poslem budoucnosti a také Vodním světem, stále se nebojí do projektů, kterým věří, narvat vše. Včetně vlastních peněz. Nyní si vzal dokonce hypotéku na svou půdu, aby zafinancoval historickou novinku z dob občanské války v USA.