FB pixel TP pixel
WOW! Festival Serial Killer letos nabídne seriály online a zdarma © TMDB

WOW! Festival Serial Killer letos nabídne seriály online a zdarma

Podzimní vlna pandemie koronaviru je v plném proudu, a tak je milým zjištěním, že některé festivaly jdou s dobou a míří téměř kompletně do online prostoru. Třeba brněnský Serial Killer.

České novinky

Zatímco pražský Febiofest stále doufá, že od 18.-25. září proběhne v pražském multikině Cinema City ve Slovanském domě a karlovarský festival letos nabídl pouze lehkou variantu s kiny po celé republice. Mladé festivaly s kreativnějším vedením sází na online prostor. Po Juniorfestu, který se stále chystá na druhý listopadový týden, se nyní k online trendu přidává i brněnský festival Serial Killer, který svůj třetí ročník přesune víceméně kompletně online. A to zdarma!

Online zdarma a pro všechny

Festival TV a webseriálů Serial Killer letos proběhne od 22.-27.9. a ačkoli část programu bude i v tradičním brněnském divadelním stánku Husa na provázku, stěžejní bude pro letošní ročník přechod na online platformu ve spolupráci s VOD službou DAFilms. Ta se stává pro lokální festivaly, snažící se o online nabídku filmů, zcela zásadním partnerem, přičemž Serial Killer skrze platformu umožní divákům sledovat svůj obsah zcela zdarma. Diváci se budou muset pouze zaregistrovat buď na oficiálním webu festivalu, anebo právě na DAFilms.

Festival se i letos zaměří na nejlepší seriály z oblasti střední a východní Evropy, přičemž nabídka bude obsahovat nejen tradiční detektivky, které jsou v této části Evropy populární, ale i politická dramata či žánr true-crime. Program zároveň nabídne i seriály z Velké Británie, které zastoupí především velmi populární Britcomy v hlavních rolích s ženskými komičkami. Hlavní program pak doplní i nové seriály ze Švédska, Islandu či Francie.

 249 zobrazení   3 se líbí
PODCAST: R.I.P. Chadwick Boseman, vše z DC Fandome a recenze Králů videa
PODCAST: R.I.P. Chadwick Boseman, vše z DC Fandome a recenze Králů videa
04.09.2020 13:00:00 | České novinky

Komiksoví nadšenci mají za sebou bohatou nadílku z online akce DC Fandome. Fanoušci Marvelu pláčí nad ztrátou Black Panthera. A my recenzujeme dokumentární Krále videa.

Netflix chystá další várku českých titulů. Potěší hlavně filmy Karla Zemana
Netflix chystá další várku českých titulů. Potěší hlavně filmy Karla Zemana
04.09.2020 | České novinky

Pokud máte rádi klasické filmy Karla Zemana, ceněné české dokumenty, loutkové či hrané pohádky nebo devadesátkové thrillery, Netflix vás v příštích dnech rozhodně nezklame.

RECENZE: Králové videa – Povedený dokument o fenoménu rychlodabingu?
RECENZE: Králové videa – Povedený dokument o fenoménu rychlodabingu?
31.08.2020 9:00:00 | České novinky

Co se stane, když se parta nadšenců rozhodne natočit krátký film o českém rychlodabingu, který jí nabobtná na celovečerní délku? Překvapivě profesionálně udělaný dokument pro nostalgiky i neznalce.

Fantasy Carnival Row má v ČR dotočeno. Filmaři utratili rekordní sumu
Fantasy Carnival Row má v ČR dotočeno. Filmaři utratili rekordní sumu
26.08.2020 | České novinky

Druhá řada temné fantasy Carnival Row byla po koronavirové přestávce přes přísná hygienická opatření konečně dotočena. Filmaři seriálu u nás za obě řady utratili téměř 3.1 miliardy korun a Carnival Row se stal finančně nejpřínosnější zahraniční produkcí.