FB pixel TP pixel
Zaklínač pro 2. řadu hlásí obsazení zásadních rolí. Včetně Divokého honu! © TMDB

Zaklínač pro 2. řadu hlásí obsazení zásadních rolí. Včetně Divokého honu!

Po četných odkladech kvůli koronavirové pandemii před pár dny tvůrci konečně dokončili natáčení druhé řady fantasy seriálu Zaklínač. Showrunnerka Lauren Schmidt posléze oznámila několik dalších hereckých hvězd v obsazení. Dočkáme se Divokého honu i flashbacků do Geraltova dětství.

Filmové novinky

Zaklínač předloni v prosinci zaznamenal velký úspěch a i přes odpor bigotních fanoušků knižní předlohy, kteří odmítají jakékoli odklony od Sapkowského díla, se řadí mezi ty vůbec divácky nejúspěšnější seriály na Netflixu. Není divu, že hned po premiéře první série se seriál dočkal prodloužení a oznámení dvou spin-offů. Druhá série se původně měla na Netflixu objevit už někdy v průběhu letošního léta, během loňska ale démonický přízrak Covidu-19 srazil původní plány na kolena. Namísto filmování ve střední Evropě se štáb v čele s Lauren Schmidt a hlavní hvězdou Henrym Cavillem přesunul do Velké Británie, kde před pár dny konečně padla poslední klapka. Seriál se na Netflix vrátí nejspíše koncem letošního roku a s největší pravděpodobností nás bude opět obšťastňovat o Vánocích. Vedle Geralta a Ciri se pak dočkáme celé řady nových postav.

Zaklínač pro 2. řadu hlásí obsazení zásadních rolí. Včetně Divokého honu! © TMDB

Už nějakou dobu víme, že se v druhé sérii Geralt z Rivie opět setká s moudrým zaklínačem Vesemirem, svým dobrým přítelem a učitelem. Vesemira si údajně mohl zahrát sám Mark Hamill, nakonec si jej ale střihne hvězda seriálu Na mušce Kim Bodnia. Dánský herec ovšem nebude jedinou novou tváří v obsazení, neboť producentka Schmidt oznámila angažmá několika dalších herců a hereček, kteří si zahrají slavné postavy z knih a her, ale také úplně nové charaktery, vytvořené přímo pro potřeby seriálu.

  • Představitel trpaslíka Dwalina z trilogie Hobit, Graham McTavish, ztvární Dijkstru, hlavu redanianské špiónské společnosti
  • Adjoa Andoh, jež se proslavila seriálem Bridgertonovi, si zahraje kněžku Nenneke, která slouží bohyni Melitelé
  • Ve druhé řadě se konečně dočkáme krále Vizimira, pána Redanie, kterého sehraje herec Ed Birch, jehož jsme nedávno viděli ve Wonder Woman 1984
  • Když se objeví Vizimir, musíme se zákonitě dočkat i jeho rádkyně Filippy Eilhart; tu si zahraje Cassie Clare (Báječný nový svět)
  • Představitelka tatooinské stařenky, jež se na konci Star Wars: Vzestup Skywalkera dozví celé jméno Rey Skywalker, Ann Firbank, si zahraje elfí jasnovidku a astroložku Ithlinne
  • Po Ciri bude v nové sérii pátrat mág Rience v podání Chrise Fultona (Král psanec: Outlaw King)
  • Herečka Liz Carr (Silent Witness) se objeví jako ženská verze knižního právníka Fenna
  • Vedle Fenn uvidíme i jejího kolegu Codringhera, kterého ztvární Simon Callow, jedna z hlavních hvězd kultovního snímku Čtyři svatby a jeden pohřeb
  • Další elfskou postavu, čarodějku Laru Dorren, si zahraje začínající herečka Niamh McCormack
  • Kevin Doyle (Panství Downton) se ukáže jako zcela nový hrdina Ba'lian
  • Polské herečky Ania Marson a Emily Byrt si zahrají nové postavy Aylne a Voleth Meir

Zaklínač pro 2. řadu hlásí obsazení zásadních rolí. Včetně Divokého honu! © TMDB

Zaklínač sice ve druhé řadě nabídne lineární příběh a fanoušci si už nebudou moci stěžovat na komplikované dějové linky, jak tomu bylo v případě řady první, stejně se ale dočkáme i několika flashbacků. Díky tomu se tak dočkáme zpodobnění mladších verzí ústředních postav zaklínačů Geralta z Rivie a Vesemira. Zatímco mladého Geralta si zahraje Alexander Squires, o něco staršího Vesemira ztvární James Baxter. Squires nahradí coby mladší verze Geralta herce Tristana Ruggeriho, který se objevil v první sérii. V plánu je jeho upsání na vícero řad.

Zaklínač pro 2. řadu hlásí obsazení zásadních rolí. Včetně Divokého honu! © TMDB

Největší zprávou je samo o sobě potvrzení výskytu Divokého honu, nemrtvé hordy nepřátel zaklínačů, jež vychází z dávných evropských legend. A zatímco ve folklórních tradicích nejrůznějších zemí se v čele Honu nebo též Honby zjevují král Artuš, Bílá paní nebo germánský král bohů Wodan alias Odin, v Sapkowského díle jej vede padlý elf Eredin Bréacc Glas. Elfí kavalerie se po úspěšné videohře dočkáme i v seriálu a logicky se tak objeví i vůdce Eredin. Ikonického padoucha si zahraje Sam Hazeldine, který má za sebou angažmá v seriálech jako Soumrak templářů nebo Vzkříšení, samotné skupiny nemrtvých elfů se ale v druhé sérii dočkáme nejspíše jen okrajově. Tvůrci svému projektu věří a my tak uvidíme jen letmé představení slavné hordy a rozvinutí jejího příběhu se dočkáme až v dalších řadách.

Zaklínač pro 2. řadu hlásí obsazení zásadních rolí. Včetně Divokého honu! © TMDB

Casting úspěšně probíhá i u dříve oznámené prequelové minisérie The Witcher: Blood Origin, jež nás vezme do tisíce let vzdálené minulosti a popíše počátky řádu zaklínačů. Byť okolo projektu údajně poletuje filmový Aquaman Jason Momoa, což by znamenalo setkání dvou členů Ligy spravedlnosti v dalším sdíleném univerzu, tvůrci hlásí prozatím jiné herecké posily. Herečka Jodie Turner-Smith (Nightflyers) si zahraje bojovnici Éile, jednoho z prvních zaklínačů, jistého Fjalla, pak ztvární relativně neznámý Laurence O'Fuarain, který se prozatím objevil jen v epizodních rolích ve Hře o trůny nebo Vikinzích. Původ zaklínačů se nejspíše na Netflixu objeví v příštím roce, což znamená, že se Sapkowského světa v budoucnu jen tak nezbavíme.

 1 844 zobrazení   26 se líbí
Space Jam je zpět v prvním traileru. Kde si můžete pustit první film?
Space Jam je zpět v prvním traileru. Kde si můžete pustit první film?
06.04.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Pokračování rodinné komedie Space Jam konečně dorazilo s prvním trailerem a nostalgie útočí na maximum. Kde si můžete zopakovat první film s Michaelem Jordanem?

Kdy dorazí 4. řada Stranger Things? Hvězda seriálu potvrdila špatné zprávy
Kdy dorazí 4. řada Stranger Things? Hvězda seriálu potvrdila špatné zprávy
06.04.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Gaten Matarazzo, představitel sympaťáka Dustina z populárního retro sci-fi Stranger Things, se pro server Collider rozhovořil o probíhajícím natáčení čtvrté řady seriálu. A ty, kdo se těší na její brzké uvedení, určitě moc nepotěší.

Wow! První trailer na Lokiho je konečně tady a bere dech
Wow! První trailer na Lokiho je konečně tady a bere dech
05.04.2021 16:00:00 | Filmové novinky

Nový seriál od Marvelu dorazí již 11. června a Disney nyní uveřejnil první plnohodnotný trailer, který odhaluje zápletku celého projektu. Zachrání Loki svět?

Zaklínač má konečně dotočeno. Kdy se dočkáme druhé řady seriálu?
Zaklínač má konečně dotočeno. Kdy se dočkáme druhé řady seriálu?
05.04.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Trvalo to více než rok a chvílemi se to zdálo jako nesplnitelný úkol, ale druhá řada seriálového Zaklínače má natáčecí fázi konečně za sebou a míří do postprodukce.