FB pixel TP pixel
Zaklínač má konečně dotočeno. Kdy se dočkáme druhé řady seriálu? © TMDB

Zaklínač má konečně dotočeno. Kdy se dočkáme druhé řady seriálu?

Trvalo to více než rok a chvílemi se to zdálo jako nesplnitelný úkol, ale druhá řada seriálového Zaklínače má natáčecí fázi konečně za sebou a míří do postprodukce.

Filmové novinky

Fantasy seriál Zaklínač byl pro Netflix, který jej uvedl na své obrazovky 20. prosince roku 2019, opravdu velkým a ne úplně očekávaným úspěchem. Schválení druhé řady následovalo záhy a o pár měsíců později v únoru 2020 se rozjelo její natáčení. Bohužel, jak je obecně známo, seriálový štáb stíhala jedna pohroma za druhou. Nejprve se natáčení přerušilo na několik měsíců kvůli prvnímu lockdownu, posléze se rozhodlo, že celý natáčecí štáb zůstane ve Velké Británii a ostatní lokace, včetně těch v České republice, se nevyužijí. Ovšem na Britských ostrovech na podzim nastal druhý lockdown a opět se přerušovalo a k tomu si ještě představitel hlavní role zaklínače Geralta, Henry Cavill, zranil na place nohu.

Všichni zúčastnění si tak mohou oddechnout, že je konečně natáčení druhé série po více než roce ve finiši. Štáb si proto připravil i krátké zákulisní teasovací video pro fanoušky, které naznačuje, že jde opravdu o velkou seriálovou událost i na poměry Netflixu. Nyní tak musíme čekat především na postprodukci, ve které se musí dodělat triky a natočený materiál sestříhat. Přesné datum premiéry druhé řady dosud bohužel není známo. Ví se určitě, že se dočkáme ještě v tomto roce, zákulisní informátoři tvrdí, že do katalogu Netflixu by mohly nové epizody dorazit během podzimu. Druhá série bude navazovat na děj z první řady, když Geralt z Rivie vezme princeznu Cirillu do místa svého dětství, pevnosti Kaer Morhen, kde se bude snažit Ciri ochránit a vycvičit zaklínačskému umění. Uveďme, že vedle druhé řady je ve vývoji i seriál The Witcher: Blood Origin, který se má odehrávat 1200 let před příběhem Geralta z Rivie, když bude vyprávět příběh prvního Zaklínače. Vedle toho vzniká i anime spin-off Nightmare of the Wolf, který nás seznámí s Geraltovým mentorem Vesemirem.

 8 638 zobrazení   785 se líbí
Netflix vypustil tříminutový trailer na fantasy seriál Světlo a stíny!
Netflix vypustil tříminutový trailer na fantasy seriál Světlo a stíny!
02.04.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě vydal plnohodnotnou ukázku na jeden ze svých letošních nejočekávanějších seriálů. Je jím young adult fantasy Světlo a stíny, která láká na epický příběh, sympatické herce a skvěle vypadající magický svět.

Netflix koupil exkluzivní práva na pokračování Na nože. Kolik zaplatil?
Netflix koupil exkluzivní práva na pokračování Na nože. Kolik zaplatil?
01.04.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Netflix pro sebe získal opravdu mohutnou novinku. Rozhodl se totiž koupit práva na pokračování detektivního hitu Na nože režiséra Riana Johnsona. A bude kvůli nim muset sáhnout hodně hluboko do kapsy.

Sci-fi roku? Nový trailer Netflixu láká na boj o přežití ve vesmíru
Sci-fi roku? Nový trailer Netflixu láká na boj o přežití ve vesmíru
31.03.2021 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix má na jaře v rukávu hned několik zajímavých sci-fi projektů od tvůrců, které se vyplatí sledovat. Po Kyslíku Alexandra Ajy přichází na scénu režisér survivalu Arctic: Ledové peklo!

Keanu Reeves se spojí s Netflixem. Natočí spolu akční nářez a anime seriál
Keanu Reeves se spojí s Netflixem. Natočí spolu akční nářez a anime seriál
30.03.2021 | Filmové novinky

Keanu Reeves se vedle herectví a hraní na baskytaru rozhodl navíc věnovat i komiksu. A napsal příběh o nesmrtelném krvelačném válečníkovi Berzerkerovi. Na zfilmování jeho příběhů se dohodl s Netflixem a vedle produkce si v něm Reeves zahraje i hlavní roli.