FB pixel TP pixel
HBO ruší další Hru o trůny navzdory povedenému scénáři. Tvůrce seriálu vysvětlil důvody © HBO Max

HBO ruší další Hru o trůny navzdory povedenému scénáři. Tvůrce seriálu vysvětlil důvody

Po konci Hry o trůny hledá HBO hit stejných rozměrů a přirozeně se jej snaží hledat i v Západozemí. Spin-offy, prequely a sequely s čestnou výjimkou Rodu draka ale provázejí značné porodní bolesti, jak blíže osvětlil i tvůrce jedné ze zrušených sérií.

Filmové novinky

Scenárista a příležitostný režisér Brian Helgeland, který má na kontě mj. oscarové trháky Tajemná řeka a L. A. - Přísně tajné pro HBO vyvíjel prequelovou sérii s názvem 10 000 Ships, která měla mapovat „mojžíšovskou story“ legendární královny Nymerie. Seriál se měl odehrávat tisíc let před bojem o Železný trůn. Helgelandova vize v sobě snoubila bohatý příběh, dobrodružství a historické intriky ve stylu epických antických příběhů a velkofilmů jako je např. Petersenova Troja. Navzdory jeho nadšení a odhodlání a skvělým ohlasům scénář však projekt dlouho ležel ladem a nakonec byl projekt zrušen.

„Vše se nejdříve vyvíjelo skvělým směrem, ale obávám se, že se producentům ve výsledku zdálo, že doba, do které jsem příběh zasadil, je příliš vzdálená od originálu,“ tvrdí Helgeland, který ale zůstává optimistou. „Je to sice důvod, proč zatím nepokračuje vývoj seriálu, ale nikdy není zcela není mrtvé. Materiály jsou stále v HBO k dispozici, pokud na nich budou chtít znovu začít pracovat. Člověk nikdy neví,“ dodává optimisticky showrunner.

Zdroj: MovieWeb

Kyberpunková klasika Neuromancer skutečně vzniká. Získala hvězdu Vládců nebes
Kyberpunková klasika Neuromancer skutečně vzniká. Získala hvězdu Vládců nebes
25.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Apple TV+ rozšíří svou bohatou sbírku sci-fi seriálů o další kultovní dílo žánru. Zadaptuje totiž kyberpunkovou klasiku Neuromancer od Williama Gibsona. Technologický gigant navíc oznámil, kdo se zhostí hlavní role.

Zack Snyder stále nepochopil Batmana. Nerozumí nenávisti vůči své osobě
Zack Snyder stále nepochopil Batmana. Nerozumí nenávisti vůči své osobě
24.04.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Existuje několik režisérů, kteří mají svůj osobitý a jasně rozpoznatelný styl. Jedním z nich je i Zack Snyder, pro něhož jsou typické akční filmy plné CGI a nejrůznějších zpomalovaček. Ne vždy jsou ale tyto postupy efektivní a v některých případech mohou být i na škodu. Ostrá kritika zejména posledních dvou Snyderových filmů budiž příkladem.

Totální propadák Pohlreicha dokonán. Prima mu změnou času bodla kudlu do zad
Totální propadák Pohlreicha dokonán. Prima mu změnou času bodla kudlu do zad
23.04.2024 19:45:00 | Filmové novinky

Televize Prima si sice mohla v sobotu večer gratulovat, že se jí podařilo nahradit realisty show Česko na grilu divácky zajímavějšími reprízami seriálu Polda. Samotný Zdeněk Pohlreich ale radost mít nemůže. Jeho návrat na Primu je totiž s definitivní platnost absolutní pohromou.

Pokračování Příběhu rytíře zařízl algoritmus Netflixu
Pokračování Příběhu rytíře zařízl algoritmus Netflixu
23.04.2024 17:45:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Brian Helgeland v rozhovoru pro server Inverse prozradil, že jeho snahu o natočení pokračování středověké akční komedie Příběh rytíře z roku 2001 zřejmě zmařil algoritmus Netflixu.