FB pixel TP pixel
Apple se oficiálně pustil do ukončení iTunes, co místo něj vznikne? © TMDB

Apple se oficiálně pustil do ukončení iTunes, co místo něj vznikne?

Již v červnu bylo potvrzeno, že se Apple chystá po osmnácti letech ukončit legendární aplikaci iTunes pro správu a nákup hudby, filmů či podcastů. V novém updatu operačního systému macOS Catalina již aplikaci nenalezete.

Streaming novinky

Na začátku roku 2001 Steve Jobs představil program s názvem iTunes spravující audiovizuální obsah, který mimo jiné sloužil také k synchronizace iPadů či iPhonů. Podařilo se mu například znovuoživit hudební průmysl, který byl po příchodu formátu mp3, širším zpřístupněním internetu a nástupu pirátských programů jako Napster v krizi. Aplikace byla určena pro jablíčkové zařízení se systémy iOS či macOS a později vyšla i verze pro Windows. Na začátku června tohoto roku pak byl společností Apple ohlášen konec programu s tím, že se jeho funkce rozdělí do tří samostatných aplikací spravujících právě filmy, hudbu a podcasty, tedy podobně jako to již znají majitelé iPhonů. Konec aplikace byl pravděpodobně nevyhnutelný, její funkce nabobtnaly a pro mnohé se stala příliš objemná a komplikovaná.

Úlohu iTunes tak převezmou aplikace Hudba, Podcasty a Apple TV, která bude obsahovat i streamovací službu Apple TV+. A právě ve včera vydané verzi operačního systému macOS 10.15 Catalina již iTunes chybí. O nakoupený či vypůjčený obsah v iTunes samozřejmě uživatelé nepřijdou, přelije se jim dle typu do dané aplikace. Takže své filmy a seriály nyní naleznete v aplikaci Apple TV. iTunes je tak nyní k dostání pouze na starších verzích systému Mac a také na počítačích s Windows. Kvůli složitější struktuře a nabaleným funkcím ovšem bude ještě nějakou chvíli trvat než iTunes úplně zmizí.

 406 zobrazení   4 se líbí
Aerovod nově přichází s předplatným a kolekcí Woodyho Allena
Aerovod nově přichází s předplatným a kolekcí Woodyho Allena
08.10.2019 | Streaming novinky

Původní česká online videopůjčovna Aerovod má nový design a také nové možnosti pro uživatele. Zatímco doteď jste si mohli filmy jen půjčovat či kupovat, nyní můžete většinu videotéky pořídit za předplatné. Novinkou je také Full HD kvalita. Z nového obsahu budou nadšení hlavně příznivci Woodyho Allena.

Apple TV již nabízí finální náhledy české lokalizace prostředí Netflixu
Apple TV již nabízí finální náhledy české lokalizace prostředí Netflixu
04.10.2019 | Streaming novinky

Netflix kompletní lokalizaci v České republice už prakticky vůbec nezastírá. Nyní byly zveřejněny náhledy přeloženého uživatelského prostředí pro uživatele Apple TV. A vlastně jsme naprosto spokojení.

Netflix v češtině je na spadnutí, Apple i Windows lákají na lokální rozhraní
Netflix v češtině je na spadnutí, Apple i Windows lákají na lokální rozhraní
02.10.2019 13:00:00 | Streaming novinky

Internetové obchody Apple Store a Windows Store byly v posledních hodinách nově doplněny o popisky a obrázkové náhledy, které nabízejí k aplikaci Netflixu. A všechny jsou již lokalizované do češtiny!

HBO šokuje! Aplikace HBO GO konečně dovoluje stahování filmů a seriálů
HBO šokuje! Aplikace HBO GO konečně dovoluje stahování filmů a seriálů
26.09.2019 20:00:00 | Streaming novinky

Nečekané se stává skutkem a HBO se "jen" 3 roky po Netflixu odhodlalo k doplnění funkce stahování obsahu do aplikace HBO GO. Má to však pár háčků.