FB pixel TP pixel
Další facka komiksům. Miliardový Aquaman zajímá méně lidí než největší propadák Marvelu © Warner Bros.

Další facka komiksům. Miliardový Aquaman zajímá méně lidí než největší propadák Marvelu

Zdá se to neuvěřitelné, ale i pokračování miliardového hitu může v kinech narazit. U Marvelu si to ozkoušeli na posledním sci-fi dobrodružství Marvels. Konkurenční DC čeká podle odhadů tržeb podobná zkušenost v případě Aquamana 2.

Filmové novinky

Snímek Marvels při premiérovém víkendu v USA utržil pouze 47 milionů dolarů a o druhém víkendu zaznamenal doslova apokalyptický propad o rekordních 78 procent. Pokračování miliardového snímku Captain Marvel je tak zdaleka největším propadákem Marvelu v jeho filmové historii. A zdá se, že ve stopách tohoto více než 200 milionů dolarů stojícího průšvihu půjde i konkurence od DC Comics.

Komiksy už netáhnou

Podle aktuálních predikcí tržeb se totiž zdá, že několikrát odkládaný a přetáčkami upravovaný Aquaman a ztracené království zajímá ještě méně lidí než ženská týmovka Marvels. Odhady se pohybují mezi hrozivými 32 miliony dolarů a o něco veselejšími (stále ale špatnými) 42 miliony za premiérový víkend v USA. To je i při optimistickém výhledu o 5 milionů méně než Marvels. Aquaman ale stál studio Warner Bros. nemalé peníze, které se pohybují od 200 do 250 milionů dolarů. Aktuální předprodeje jsou sice o 25 procent lepší než v případě jiného propadáku Shazam! Hněv bohů, jsou ale 62 procent za filmem Black Adam, jenž si rovněž odnesl cejch neúspěchu. Jen s tím rozdílem, že Black Adama Dwayne Johnson dlouho propagoval jako velký třesk a převrat ve světě DC. Inu, nestalo se.

Pakliže Aquaman a ztracené království otevře v USA s takovými čísly, může studio Warner Bros. rozhodně zapomenout na opakování tržeb ve výši 1,15 miliard dolarů. První Aquaman sice před 5 lety také nestartoval s velkými tržbami, když otevřel za 67 milionů dolarů, stal se ale trvalkou. Jenže pokračování už celé měsíce provázejí zvěsti o nezvládnutém pokračování a zcela rozbředlém příběhu. Situaci rovněž nepomáhá skutečnost, že Aquaman je posledním filmem tzv. starého DCEU, po němž odstartuje éra režiséra a nového šéfa filmového DC Jamese Gunna, který natočí nového Supermana.

Smutné Vánoce?

Warnerům navíc v kinech letos neuspěl už šarlatový rychlík Flash (globálně jen 270 milionů dolarů) a zoufale dopadl i Blue Beetle, který ve světových kinech utržil jen 129 milionů dolarů. Dosavadní DCEU započaté Mužem z oceli Zacka Snydera tak dlouhodobě vykazuje malou odezvu publika. Přidejte si k tomu skutečnost, že Aquamanův příběh již nemá pokračovat či obecnou unavenost komiksy a rýsuje se tu jedna velká vánoční pohroma. Aquaman a ztracené království vstoupí do kin 21. prosince.

Zdroj: CBM / Game Rant / Forbes

Skutečná Hra na oliheň se Netflixu vymkla z rukou. Soutěžící hrozí kvůli zraněním žalobami
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu vymkla z rukou. Soutěžící hrozí kvůli zraněním žalobami
24.11.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Od čtvrtka 23. listopadu je na Netflixu k vidění nová soutěžní reality show Hra na oliheň: Výzva, která je inspirovaná jihokorejským globálním hitem. Její natáčení probíhající ve Velké Británii od počátku provázely kontroverze. Dva soutěžící nyní kvůli způsobeným zdravotním potížím zvažují podání žaloby.

Autor Zaklínače popsal spolupráci s Netflixem. Moc respektu neměl
Autor Zaklínače popsal spolupráci s Netflixem. Moc respektu neměl
23.11.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Spisovatel Andrzej Sapkowski stvořil jednu z nejpopulárnější fantasy ság všech dob. Adaptace jeho díla na Netflixu však především po druhé a třetí řadě seriálu sklízí mnoho negativních ohlasů a spekuluje se o dřívějším ukončení seriálu. Sapkowski nyní popsal, jak se snažil dát tvůrcům seriálu pár nápadů na vylepšení.

Netflix odhalil nové apokalyptické sci-fi. Trailer ukazuje historický střet s monstry
Netflix odhalil nové apokalyptické sci-fi. Trailer ukazuje historický střet s monstry
23.11.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila plnohodnotný trailer na své nové historické sci-fi s apokalyptickými podtóny, které nás zavede do konce druhé světové války. Ta ukončila japonskou kolonizaci Koreje. Kromě vojenských jednotek však dojde i na monstra.

Jedna z nejlepších krimi posledních let se vrací. Recenze chválí nečekané zvraty
Jedna z nejlepších krimi posledních let se vrací. Recenze chválí nečekané zvraty
23.11.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Ceněná mysteriózní krimi antologie Fargo právě vykročila do své 5. řady. Kritici po slabší 4. sérii hlásí návrat do formy a parádní černohumornou jízdu s nečekanými zvraty. V Česku si ale bohužel novou řadu Farga prozatím nikde nepustíme.