FB pixel TP pixel
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu vymkla z rukou. Soutěžící hrozí kvůli zraněním žalobami © Netflix

Skutečná Hra na oliheň se Netflixu vymkla z rukou. Soutěžící hrozí kvůli zraněním žalobami

Od čtvrtka 23. listopadu je na Netflixu k vidění nová soutěžní reality show Hra na oliheň: Výzva, která je inspirovaná jihokorejským globálním hitem. Její natáčení probíhající ve Velké Británii od počátku provázely kontroverze. Dva soutěžící nyní kvůli způsobeným zdravotním potížím zvažují podání žaloby.

Filmové novinky

Od 23. listopadu je na Netflixu k dispozici nová reality show Hra na oliheň: Výzva, která je inspirovaná jihokorejským seriálovým fenoménem. V kulisách, s rekvizitami a v kostýmech věrně napodobujících jihokorejský hit účinkující soutěží v sérii her inspirovaných původním pořadem. Ve Výzvě sice aktérům nešlo jako v seriálu přímo o život, ale jak jsme již dříve informovali, podmínky natáčení ve Velké Británii podle mnoha soutěžících skýtaly zdravotní nebezpečí. Jako nejvážnější se nakonec ukázaly náhlé mrazy, které způsobily, že několik soutěžících zkolabovalo z kombinace nachlazení a únavy. Dva z nich nyní za způsobenou škodu vyhrožují žalobou.

Britská advokátní kancelář, která tyto dva nejmenované hráče zastupuje, tvrdí, že při natáčení v chladných podmínkách utrpěli její klienti podchlazení a poškození nervů a zaslala dopisy se stížností Studiu Lambert, koproducentovi pořadu Hra na oliheň: Výzva, který je k vidění na Netflixu. „Soutěžící si mysleli, že se účastní něčeho zábavného, a opravdu nečekali, že budou takto trpět. Nyní jim zůstala zranění po čase stráveném v bolestivých pozicích při nízkých teplotách,“ dodala advokátní kancelář. Obvinění soutěžících se týkají jejich zkušeností s natáčením úvodní hry pořadu "Red Light, Green Light", v níž hráči musí uniknout pozornosti hrozivé robotické panenky. Netflix po jejím natočení potvrdil, že tři ze 456 hráčů potřebovali lékařskou pomoc.

Zdroj: Deadline

Autor Zaklínače popsal spolupráci s Netflixem. Moc respektu neměl
Autor Zaklínače popsal spolupráci s Netflixem. Moc respektu neměl
23.11.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Spisovatel Andrzej Sapkowski stvořil jednu z nejpopulárnější fantasy ság všech dob. Adaptace jeho díla na Netflixu však především po druhé a třetí řadě seriálu sklízí mnoho negativních ohlasů a spekuluje se o dřívějším ukončení seriálu. Sapkowski nyní popsal, jak se snažil dát tvůrcům seriálu pár nápadů na vylepšení.

Netflix odhalil nové apokalyptické sci-fi. Trailer ukazuje historický střet s monstry
Netflix odhalil nové apokalyptické sci-fi. Trailer ukazuje historický střet s monstry
23.11.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila plnohodnotný trailer na své nové historické sci-fi s apokalyptickými podtóny, které nás zavede do konce druhé světové války. Ta ukončila japonskou kolonizaci Koreje. Kromě vojenských jednotek však dojde i na monstra.

Jedna z nejlepších krimi posledních let se vrací. Recenze chválí nečekané zvraty
Jedna z nejlepších krimi posledních let se vrací. Recenze chválí nečekané zvraty
23.11.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Ceněná mysteriózní krimi antologie Fargo právě vykročila do své 5. řady. Kritici po slabší 4. sérii hlásí návrat do formy a parádní černohumornou jízdu s nečekanými zvraty. V Česku si ale bohužel novou řadu Farga prozatím nikde nepustíme.

Konec Top Gearu potvrzen. Televize dává drobnou naději na návrat
Konec Top Gearu potvrzen. Televize dává drobnou naději na návrat
22.11.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Televizní stanice BBC přišla konečně s oficiálním vyjádřením ohledně stavu milovaného motoristického pořadu Top Gear. A ačkoli nemá dobré zprávy, pomyslný volant do žita zatím nehází.