FB pixel TP pixel
Nový fantasy megahit Netflixu potvrzen! Video s oznámením pokračování herce málem rozbrečelo © Netflix

Nový fantasy megahit Netflixu potvrzen! Video s oznámením pokračování herce málem rozbrečelo

Netflix si připisuje další obří vítězství na streamovacím trhu, když jeho fantasy novinky Avatar: Legenda o Aangovi prokázala velký zásah u diváků a v druhém týdnu po premiéře si zachovala vysoká čísla sledovanosti. Ta jsou na úrovni nejlepších čísel Zaklínače, takže Netflix neváhal a rychle oznámil hned dvě pokračování, které příběh završí.

Filmové novinky

Netflix přinesl skvělou zprávu pro fanoušky fantasy. Jeho seriálová novinka Avatar: Legenda o Aangovi totiž uspěla ve statistikách sledovanosti natolik, že se globální jednička ve streamingu rozhodla, že nedá zelenou jen jedné nové řadě, ale rovnou dvěma. Což dává fanouškům Aanga, Katary, Zuka, Sokky a samozřejmě i jasmínového čaje strýčka Iroha jistotu, že příběh bude kompletně odvyprávěn a nepůjde o další předčasně zrušený projekt. Velká očekávání měli samozřejmě i herci, kterým novinku o prodloužení seriálu oznámil Daniel Dae Kim, který hraje vládce ohně Ozaie. A že si zbytek hrdinů pořádně vychutnal, to dosvědčuje video níže, v němž nejdřív málem dojde na slzy kvůli očekávanému zrušení projektu. O to větší je ale následné nadšení.

Výborná čísla seriál vykazoval již v premiérovém týdnu, kdy zaznamenal 153,4 milionů nakoukaných hodin, což v přepočtu na sledovanost činilo 21,2 milionů zhlédnutí. Toto číslo si seriál dokázal udržet i ve svém druhém týdnu, kdy dokázal, že o něj neprojevili zájem jen skalní příznivci původního animovaného seriálu a sequelu Legenda Korry. Ve svém druhém týdnu Aang a spol. získali dalších 144,2 milionů nakoukaných hodin, což dělá necelých 20 milionů zhlédnutí. Avatar se tak stal jasnou jedničkou mezi anglickými seriály, s velkým odstupem za ním je šestá řada reality show Láska je slepá s 5 miliony zhlédnutí. Skvělým ukazatelem úspěchu seriálu je i porovnání s jinou fantasy Zaklínač. Ta ve své druhé řadě dosahovala peaku sledovanosti a v prvních dvou týdnech přepočítávala 142 a 168 milionů zhlédnutí. Ve finálním součtu nakoukaných hodin je tak Avatar jen o něco málo horší. Na druhou stranu seriál teprve získává na popularitě, zatímco třetí řada Zaklínače z minulého roku byla ohledně sledovanosti zklamáním a spadla v premiérovém týdnu jen na 73 milionů nakoukaných hodin. Od Avatara se logicky čeká, že ve druhé řadě naopak bude sledovanost růst, protože seriál teprve nabírá nové fanoušky.

Úspěch seriálu potvrzují i další parametry. Podle dat platformy FlixPatrol je seriál stále jedničkou ve 35 zemích světa a průměrně se v rámci TOP 10 žebříčku sledovanosti pohybuje na 2. pozici. V Česku je aktuálně seriál na 4. pozici. Popularita seriálu rovněž roste na filmových databázích. Na IMDb je Avatar aktuálně jedničkou, roste i na TMDB, kde je aktuálně na 28. pozici.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix

Největší březnové novinky v televizi: Návrat Pohlreicha i sága Ivety Bartošové
Největší březnové novinky v televizi: Návrat Pohlreicha i sága Ivety Bartošové
06.03.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Březnová nabídka tuzemských televizních stanic přinese řadu lákavých novinek. Komerční stanice i Česká televize odvysílají pestrou dávku pořadů zahrnující gastronomické soutěže, komediální seriály, hitové reality show či nové dokumentární série.

Čtyřhodinová verze Napoleona ohrožena. Režisér zařadil zpátečku, scenárista má jasno
Čtyřhodinová verze Napoleona ohrožena. Režisér zařadil zpátečku, scenárista má jasno
05.03.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Historický epos Ridleyho Scotta je od začátku března dostupný na Apple TV+. Vedle kinoverze měl dorazit i režisérský čtyřhodinový sestřih, který ovšem na platformě k dispozici není. A podle tvůrců ani nebude.

Kong si osedlá Godzillu! Nová upoutávka láká na nejšílenější blockbuster jara
Kong si osedlá Godzillu! Nová upoutávka láká na nejšílenější blockbuster jara
05.03.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. chystá už na konec března uvedení své nové sci-fi, v níž spojí síly monstra King Kong a Godzilla. Bláznivá novinka režiséra Adama Wingarda se nehodlá v ničem držet zpátky a až s chlapeckou radostí nechává své obludy řádit. V nové krátké ukázce Kong dokonce Godzillu osedlá a sveze se na jejím hřbetu.

Pohroma na Primě: Klus padl na dno sledovanosti, větší průšvih tu dlouho nebyl
Pohroma na Primě: Klus padl na dno sledovanosti, větší průšvih tu dlouho nebyl
05.03.2024 12:20:00 | Filmové novinky

Pondělní večer se na televizi Prima definitivně proměnil v největší noční můru od seriálu Eliška a Damián. Novince Zalez do spacáku se totiž během několika týdnů podařilo ztratit přes 50 procent diváků a aktuálně drhne dno sledovanosti hlavního vysílacího času.