FB pixel TP pixel
Nečekaný sci-fi hit Netflixu pokračuje. Trailer odhaluje dystopický akčňák s robotickými psy © Netflix

Nečekaný sci-fi hit Netflixu pokračuje. Trailer odhaluje dystopický akčňák s robotickými psy

Nenápadné sci-fi Code 8 se stalo na Netflixu nečekaným hitem a nyní streamovací obr uvede pokračování, na něž se čekalo přes 4 roky. Dystopická podívaná z nedaleké budoucnosti ukazuje krutý svět, v němž je superhrdinská menšina naháněna robotickou armádou. Snímek je metaforou perzekucí reálného světa proti zástupcům minorit.

Filmové novinky

Když v roce 2019 vznikl snímek Code 8, šlo v podstatě o dílo fanoušků sci-fi, kteří zkusili vytvořit svůj vlastní dystopický svět, v němž je čtyřprocentní menšina s nadpřirozenými schopnostmi perzekuována robotickými policisty a snaží se přežít pomocí krádeží. Snímek založený na stejnojmenném krátkém filmu z roku 2016 představil postavu Robbieho Amella, který se přidal ke skupině zločinců, aby pomohl léčit nemocnou matku. Snímek v roce 2021 pořídil Netflix a jelikož se jednalo o překvapivý hit, dlouho streamer neváhal a pokračování již nechal vyrobit přímo pod svou záštitou.

V loňském roce si Netflix potenciál Code 8 ověřil i na českém publiku, když snímek přidal i s českou lokalizací a začal ho více propagovat na hlavní stránce své platformy. Film se stal v rámci Česka hitem a dostal se až do TOP 10 nejsledovanějších filmů na streamovací službě.

Původní tým je zpět

Pokračování před kamerou znovu spojí herecké bratry Stephena Amella a zmíněného Robbieho Amella, kteří se proti své vůli budou muset dát dohromady, aby ochránili malou dívku před zkorumpovaným policejním seržantem. Stejně jako v prvním díle však budou muset čelit robotickým policejním jednotkám, přičemž po krku jim půjdou nejen humanoidní roboti, ale nově i nelítostní robo-psi. Snímek slibuje vzhledem k většímu rozpočtu i velkolepější měřítko, solidnější speciální efekty a prohloubení vybudovaného světa. Stále si ale zachovává špinavou atmosféru budoucnosti a umně pracuje s reálnými omšelými kulisami, do nichž pasuje futuristické prvky. Druhý díl Code 8 dorazí na Netflix již 28. února a opět ho režíruje Jeff Chan.

Zdroj: Netflix

Hvězda Rockyho a Predátora nečekaně zemřela. Carl Weathers naposledy zářil v Mandalorianovi
Hvězda Rockyho a Predátora nečekaně zemřela. Carl Weathers naposledy zářil v Mandalorianovi
02.02.2024 22:30:00 | Filmové novinky

Diváci ho mohli naposledy vidět jako polepšeného žoldáka v seriálu Mandalorian. Akční ikona Carl Weathers se však nejvíce proslavila ve filmech o Rockym a Predátorovi. Úmrtí herce nikdo nečekal.

Zapomeňte na Pitta a Jolie. Noví Pan a paní Smithovi patří mezi nejlepší seriály roku
Zapomeňte na Pitta a Jolie. Noví Pan a paní Smithovi patří mezi nejlepší seriály roku
02.02.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Nová seriálová verze Pan a paní Smithovi je již dostupná online a oproti očekávání jsou pro diváky dostupné již všechny díly. Důvodů ke sledování je spousta. Recenze totiž slibují jeden z nejlepších zážitků letošního roku z hlediska streamovací nabídky.

Film, který svět neviděl. Režisér Warcraftu točí akční sci-fi s revoluční technologií
Film, který svět neviděl. Režisér Warcraftu točí akční sci-fi s revoluční technologií
02.02.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Režisér Duncan Jones se zapsal do paměti fanoušků sci-fi díky rafinovaným minimalistickým peckám Moon nebo Zdrojový kód, pak natočil epickou adaptaci herní fantasy Warcraft. Nyní se vrací a jeho nový film slibuje podívanou, kterou zatím nikdo nenatočil.

Dystopické sci-fi s roboty i epická fantasy. Netflix láká v traileru na největší únorové hity
Dystopické sci-fi s roboty i epická fantasy. Netflix láká v traileru na největší únorové hity
02.02.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Netflix ve své únorové upoutávce láká na nejzajímavější novinky měsíce. Těšit se můžeme na akční sci-fi, romantické komedie nebo nový rodinný animák od studia Dreamworks. Největším hitem bude ale určitě hraná verze fantasy Avatar: Legenda o Aangovi.