FB pixel TP pixel
Nový megahit Netflixu trhá rekordy sledovanosti. Odolal mu jediný seriál © Netflix

Nový megahit Netflixu trhá rekordy sledovanosti. Odolal mu jediný seriál

Producent Ryan Murphy dělá Netflixu určitě radost. Prakticky každý jeho titul se může pyšnit vysokou sledovaností a značným mediálním zájmem. Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera navíc dokázala přepsat netflixovské tabulky sledovanosti.

21. 10. 2022 14:20 | Streaming novinky

Producent, scenárista a režisér Ryan Murphy v minulosti několikrát potvrdil, že má čuch na divácké hity. Jeho úspěšné seriály jako Plastická chirurgie s.r.o., American Horror Story, Glee či Ratchedová dokázaly přilákat zástupy spokojených sledujících. Před čtyřmi týdny Murphy na Netflixu debutoval se seriálovým thrillerem Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, s nímž si připisuje další úspěšný divácký zářez. Dle statistik Netflixu se opět přepisovaly tabulky sledovanosti, když kanibalské drama dosáhlo za 28 dní od premiéry na 824 miliónů zhlédnutých hodin a připisuje si tak druhé místo v tabulce anglicky mluvených seriálů.

Před ním v žebříčku figuruje pouze čtvrtá řada hororového sci-fi Stranger Things, která má na kontě 1,35 miliardy hodin. V závěsu za Dahmerem jsou pak druhá a první řada melodramatu Bridgertonovi, které obě přesáhly 600 milionů zhlédnutých hodin. Murphyho cit pro zásah širokého spektra diváků potvrzuje i jeho nová série Vidím vás s Naomi Watts v hlavní roli, která má na kontě po prvním týdnu vysílání 125 milionů zhlédnutých hodin, čímž si zajistila první místo v týdenním žebříčku a přeskočila právě Dahmera. A aby toho nebylo málo, zmiňme, že v žebříčku nejsledovanějších filmů Netflixu figuruje i adaptace knihy Stephena Kinga Telefon pana Harrigana, která rovněž spadá do produkce Ryana Murphyho.

Zdroj: Netflix

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Češi jdou Netflixu po krku. Pozice streamovací jedničky se začíná otřásat
Češi jdou Netflixu po krku. Pozice streamovací jedničky se začíná otřásat
20.10.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Hned po kvartálních výsledcích Netflixu tu máme zajímavá čísla za aktuální období také od televize Nova. Ta reportuje více než 400 000 předplatitelů své služby Voyo za Česko a Slovensko dohromady. Upevňuje tak pozici jasné dvojky na trhu a stále se nezbavuje svého cíle být jednoho dne jedničkou.

Netflix překonal očekávaný nárůst předplatitelů. Chystá velké změny
Netflix překonal očekávaný nárůst předplatitelů. Chystá velké změny
19.10.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Streamovací obr Netflix odhalil výsledky za třetí kvartál a spolu s nimi i velkou spokojenost. Po dvou nepříliš úspěšných čtvrtletích jdou počty předplatitelů konečně nahoru. Netflix přesto chystá další razantní změny nejen na své platformě, ale i ve vztahu k byznysu.

Netflix s reklamami startuje v listopadu. Nízká cena se odrazí v kvalitě i počtu filmů
Netflix s reklamami startuje v listopadu. Nízká cena se odrazí v kvalitě i počtu filmů
14.10.2022 12:30:00 | Streaming novinky

Na počátku listopadu nabídne Netflix pro své zákazníky slíbený reklamní tarif. Streamer prozradil jeho cenu i to, kde všude bude toto nové předplatné dostupné.

Tvůrci Pána prstenů rázně reagují na kritiku fanoušků. Vážně porušují kánon?
Tvůrci Pána prstenů rázně reagují na kritiku fanoušků. Vážně porušují kánon?
13.10.2022 9:45:00 | Streaming novinky

V nedávném interview pro magazín Hollywood Reporter se autoři seriálového Pána prstenů snažili vypořádat s fanouškosvkou kritikou jejich díla. Odpověděli na pět nejpalčivějších dotazů.