FB pixel TP pixel
Další velký film se chystá online, Bloodshot přijde už příští týden © TMDB

Další velký film se chystá online, Bloodshot přijde už příští týden

Co den, to nové oznámení o brzké online premiéře filmu, který měl ještě nedávno v kinech premiéru. Dalším studiem, které reaguje na aktuální karanténu a zavřená kina, je Sony. A na 23. března naplánovalo uvedení na iTunes či Amazonu pro film, kterého aktuální propad postihl zřejmě nejvíce.

Streaming novinky

V pondělí jsme psali o tom, že se studio Universal odhodlalo k revolučnímu kroku, když se rozhodlo uvést online svoje velké kinofilmy jako Neviditelný, Lov či Emma předčasně online, a to už koncem tohoto týdne. V úterý následovali konkurenční Warner Bros, jenž zpřístupní Birds of Prey a Gentlemany v polovině příštího týdne. A nyní do stejné řeky vstupuje i další velké studio, konkrétně Sony. Ti si od komiksové adaptace Bloodshot slibovali novou hitovku určenou k dalším dílům, ale plány se jim brzy zhroutily. Jednak se film dočkal velmi špatných recenzí od kritiků a pak vstoupil do kin nešťastný pátek 13. března, kdy už Evropa prakticky zavírala všechna kin a v USA se k tomu všichni chystali. Výsledkem bylo pouhých 9 miliónů dolarů za první víkend z USA (a dalších 15 ze světa), což při rozpočtu 45 miliónů nevypadá úplně hrozivě, ale nyní už je šance k tomu přidat další dolary prakticky mizivá. Kina ve většině zemí mají stopku a tak Sony využije ještě rozjeté marketingové kampaně a pro online uvolní film už 23. března.

Od uvedení do kin do premiéry online tak uplyne pouhopouhých 10 dní, což je zřejmě dosavadní rekord, ale zoufalá situace si žádá zoufalé (či odvážné?) kroky. Bloodshot byl ze všech výše zmíněných kinofilmů tím nejpostiženějším, protože naprostá většina z nich už v kinech nějaký ten týden byla a dokázala tak přinést alespoň nějaké peníze nazpět. A na zastavení či odložení premiéry, jako to udělali třeba chystané filmy jako Mulan, Není čas zemřít či Black Widow, už bylo také pozdě. Zbývá tak jediný kanál a tím je aktuálně online. Resp. online, kde se filmy půjčují a kupují, na Netflix či HBO zapomeňte, film se chystá na platformy jako iTunes, Amazon či Google Play. A doufejme, že i u nás, i když v detailech předobjednávek (například u Birds of Prey) zatím datum vydání pro Česko chybí. Necháme se tedy překvapit, zda si v nejbližších dnech budeme moci ještě nedávné velké filmy stáhnout až k sobě domů.

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 1 115 zobrazení   47 se líbí
Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani
Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani
17.03.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Neuplynulo ani pár hodin a na odvážné rozhodnutí studia Universal nasadit své aktuální kinohity mnohem dříve online reaguje nově také studio Warner Bros. Na iTunes, Google Play či Amazonu se brzy objeví jejich aktuální filmy, které měly premiéru jen před několika týdny.

Přepište dějiny, kinofilmy Neviditelný nebo Lov budou online už tento pátek!
Přepište dějiny, kinofilmy Neviditelný nebo Lov budou online už tento pátek!
16.03.2020 20:40:00 | Streaming novinky

K nebývale odvážnému kroku se odhodlala společnost Universal, která stejně jako všechna další studia musí bojovat s uzavřenými sály v Evropě, Číně a nově i v USA. Odložit premiéry svých filmů už nemůže, a tak se místo toho rozhodla je nabídnout dříve online!

Koronavirus: Nastartujte VPN, Italové mají Pornhub Premium zdarma
Koronavirus: Nastartujte VPN, Italové mají Pornhub Premium zdarma
16.03.2020 | Streaming novinky

Aby Italové zvládli nastalou krizovou situaci ohledně koronaviru a nedávno vyhlášenou karanténu, rozhodlo se vedení serveru Pornhub zpestřit jim chvíle v izolaci a nabízí zájemcům prémiový obsah zdarma a bez nutnosti zadat informace z kreditní karty.

Disney+ chybí nový původní obsah. A kvůli koronaviru bude hůř
Disney+ chybí nový původní obsah. A kvůli koronaviru bude hůř
15.03.2020 | Streaming novinky

Stále ještě nová streamovací služba Disney+ má na kontě téměř 30 milionů předplatitelů. Jenže jim aktuálně nemá kromě širokého katalogu starých titulů co nabídnout.