FB pixel TP pixel
Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani © TMDB

Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani

Neuplynulo ani pár hodin a na odvážné rozhodnutí studia Universal nasadit své aktuální kinohity mnohem dříve online reaguje nově také studio Warner Bros. Na iTunes, Google Play či Amazonu se brzy objeví jejich aktuální filmy, které měly premiéru jen před několika týdny.

Streaming novinky

Včera večer jsme psali o tom, jak studio Universal vydá už tento pátek svoje aktuální kinofilmy jako Neviditelný, Lov či Emma předčasně online. Důvod je jednoduchý, situace okolo koronaviru se zhoršuje každý den a kina po celé Evropě a nyní také v USA se masově zavírají. Ti, co měli šanci svoje premiéry odložit, to udělali (viz náš seznam), ale co s filmy, které byly nasazeny v posledních týdnech a ještě doufaly v nemalé kinotržby, které stále patří mezi hlavní zdroj příjmů pro studio?

Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani © TMDB

Jen několik hodin po Universalu reaguje také studio Warner Bros. To sice mělo v kinech svá dvě poslední želízka už delší dobu než filmy od Universalu, ale přesto se rozhodlo nasadit Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) a Gentlemany předčasně do online distribuce. A to opět celosvětově, tedy doufejme také u nás. Birds of Prey měli premiéru v kinech 9. února a na iTunes či Google Play se měli podívat za oceánem nejdříve v květnu a u nás zřejmě až v červnu. Warneři ale rozhodli, že zakoupit film si budou moci diváci na iTunes či Amazonu už příští úterý, tedy 24. března. Stejný den dorazí online také britská gangsterka Gentlemani, pro kterou Warneři drží minimálně pro USA ty správná práva. Uvidíme, zda jsou platná i pro náš region. Gentlemani šli do našich kin 25. ledna a online jsme je mohli čekat nejdříve v květnu. Oba filmy tak budou online místo klasických tří až čtyř měsíců už za necelé dva. A zdá se, že na rozdíl od Universalu nebudou tyto filmy nabízet za prémiové půjčovné (místo 5 dolarů za 20), ale dají film rovnou za ceníkovou cenu ke koupi (tedy 20 dolarů). Půjčovat by se mohlo už v dubnu.

Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani © TMDB

Koronavirus tedy mění dosti zásadně zaběhnutá distribuční okna, budoucnost teprve ukáže, zda to je jen dočasně kvůli karanténě a nebo se z toho stane nový trend. Článek opět ukončujeme větou "Čekejte další oznámení", protože tušíme, že podobné aktuality budou v příštích dnech častější. Předčasná premiéra Frčíme na Disney+ za 3,2,1....

 1 614 zobrazení   62 se líbí
Přepište dějiny, kinofilmy Neviditelný nebo Lov budou online už tento pátek!
Přepište dějiny, kinofilmy Neviditelný nebo Lov budou online už tento pátek!
16.03.2020 20:40:00 | Streaming novinky

K nebývale odvážnému kroku se odhodlala společnost Universal, která stejně jako všechna další studia musí bojovat s uzavřenými sály v Evropě, Číně a nově i v USA. Odložit premiéry svých filmů už nemůže, a tak se místo toho rozhodla je nabídnout dříve online!

Koronavirus: Nastartujte VPN, Italové mají Pornhub Premium zdarma
Koronavirus: Nastartujte VPN, Italové mají Pornhub Premium zdarma
16.03.2020 | Streaming novinky

Aby Italové zvládli nastalou krizovou situaci ohledně koronaviru a nedávno vyhlášenou karanténu, rozhodlo se vedení serveru Pornhub zpestřit jim chvíle v izolaci a nabízí zájemcům prémiový obsah zdarma a bez nutnosti zadat informace z kreditní karty.

Disney+ chybí nový původní obsah. A kvůli koronaviru bude hůř
Disney+ chybí nový původní obsah. A kvůli koronaviru bude hůř
15.03.2020 | Streaming novinky

Stále ještě nová streamovací služba Disney+ má na kontě téměř 30 milionů předplatitelů. Jenže jim aktuálně nemá kromě širokého katalogu starých titulů co nabídnout.

Světová ekonomika kvůli koronaviru stagnuje, Netflix ovšem roste
Světová ekonomika kvůli koronaviru stagnuje, Netflix ovšem roste
11.03.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Přestože má koronavirus COVID-19 na světovou ekonomiku devastující účinky, existují odvětví, která naopak v tomto období vzkvétají. Vedle donáškových služeb jsou to především streamovací platformy jako Netflix nebo Amazon.