FB pixel TP pixel
Disney se zbavil filmů a seriálů za 1,5 miliardy a chystá další čistku obsahu © Disney Plus

Disney se zbavil filmů a seriálů za 1,5 miliardy a chystá další čistku obsahu

Kvůli nedávné čistce v katalogu streamovací služby Disney+ si nyní předplatitelé nemohou pustit seriály jako Willow nebo Dollface. Zábavní gigant nyní potvrdil, že to nebyla poslední redukce jeho katalogu a v budoucnu zmizí další pořady.

5. 6. 2023 16:15 | Streaming novinky

Nejprve se do radikálního ořezávání obsahu pustilo HBO, poté přišli s podobným krokem na konci března i hlavouni od Disneyho. Tato akce, která byla předplatiteli silně kritizována, byla provedena kvůli nízké finanční návratnosti streamovací služby Disney+, a konkrétně se projevila odstraněním více než 50 filmů a seriálů z katalogu. Na Disneyho platformě si tak už nepustíte pořady jako Willow, Dollface, Y: Poslední z mužů či Tajemné bratrstvo pana Benedikta. Díky této redukci tak mohl Disney v právě vydané zprávě pro Komisi pro cenné papíry (SEC) potvrdit snížení hodnoty ve výši 1,5 miliardy dolarů, které bude moci odepsat z daní.

Pokud jste si ovšem mysleli, že byla provedená čistka poslední, máme pro vás špatné zprávy. V prohlášení pro SEC se totiž uvádí, že Disney v současné době předpokládá další odstraňování obsahu ve zbytku třetího fiskálního čtvrtletí roku 2023. U Disneyho tak stále revidují svůj katalog a je více než pravděpodobné, že se v příštím čtvrtletí dočkáme dalšího odstraňování nerentabilního obsahu, který buď úplně zmizí, nebo bude přeprodán jiným službám. Hledání úspor tak stále nekončí. Po sérii vyhazovů, restrukturalizaci společnosti a nynějším zasahování do obsahu se navíc u Disneyho přehodnocuje počet nově vzniklých projektů, který se bude snižovat. A v neposlední řadě se musí předplatitelé připravit na další zdražování služby.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix, HBO i Disney bijí na poplach. Dluhy streamerů zaplatí předplatitelé
Netflix, HBO i Disney bijí na poplach. Dluhy streamerů zaplatí předplatitelé
31.05.2023 16:45:00 | Streaming novinky

Netflix a další streamovací služby si v uplynulých letech a především během pandemie covidu zvykly na nekonečný růst. Jenže největší boom streamingu je zdá se u konce a nyní přichází časy hledání cest k navýšení příjmů, které nejsou dlouhodobě dostatečné. Mrzutí však budou především platící diváci.

HBO trumfuje Netflix. Exkluzivně uvede nové Spider-Many, Gran Turismo a další hity z kin
HBO trumfuje Netflix. Exkluzivně uvede nové Spider-Many, Gran Turismo a další hity z kin
29.05.2023 15:30:00 | Streaming novinky

HBO hodlá i v budoucnu pokračovat v úspěšné dohodě se Sony Pictures, která mu zajišťuje exkluzivní práva na uvedení filmů ze světa Spider-Mana anebo očekávané adaptace závodní hry Gran Turismo. V rámci dohody získá přístup i ke staršímu katalogu titulů.

Netflix hrozí blokací neschváleným účtům. Zahájil boj s příživníky sdílejícími hesla
Netflix hrozí blokací neschváleným účtům. Zahájil boj s příživníky sdílejícími hesla
24.05.2023 11:30:00 | Streaming novinky

Netflix po měsících testování naplno expanduje se svou strategií boje proti takzvaným „příživníkům“, tedy uživatelům, kteří mají nasdílené heslo například od svého kamaráda, ale nebydlí s ním v jedné domácnosti. Netflix požaduje speciální platbu, která umožní těmto uživatelům dále fungovat, v opačném případě dojde na blokace zařízení.

Avatar 2 konečně míří na Disney Plus. Exkluzivně nabídne i bonusy
Avatar 2 konečně míří na Disney Plus. Exkluzivně nabídne i bonusy
16.05.2023 14:00:00 | Streaming novinky

Disney konečně odhalil datum, kdy se druhý díl úspěšné sci-fi ságy Avatar dostane na jeho streamovací službu Disney+. V USA však exkluzivně nebude, mohou za to dřívější dohody.