FB pixel TP pixel
HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel © HBO

HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel

Netflix nastavil trend a nyní ho budou ostatní hráči následovat. Zatímco studio Disney začalo bránit části uživatelů ve sdílení hesel již před několika týdny, HBO přichází s oficiálním potvrzením právě teď. Neplatícím divákům zbývá několik posledních měsíců.

Streaming novinky

Streamovací služby pokračují ve své snaze navyšovat příjmy, i když to bude znamenat ztrátu části diváků. Po Netflixu, který v minulém roce přestal uživatelům umožňovat sdílení hesel k účtům, aby donutil neplatící část uživatelů k vlastnímu předplatnému, se v únoru letošního roku odhodlala ke stejnému přístupu i služba Disney Plus. A nyní přichází s novou taktikou i platforma HBO Max, která prvním divákům omezí sdílení ještě letos. Na Česko dojde řada v roce 2025.

Warneři stahují ztráty

Novinku oznámil prezident globálního streamingu a her ve Warner Bros. Discovery JB Perrette, který vidí v novém přístupu důležitou příležitost. Změny v přístupu k zákazníkům přichází po těžkých dvou letech u Warnerů, kdy byla společnost WBD ještě v roce 2022 ve ztrátě 1,6 miliardy dolarů. Na konci loňského roku už se společnost dostala do zisku 103 milionů dolarů. V rámci streamovací sekce pak zaznamenala ztráty jen 55 milionů dolarů oproti roku 2022, kdy její ztráta dosahovala čtyřnásobku.

V posledním kvartálu 2023 se Warnerům podařilo navýšit počet předplatitelů o 1,8 milionů napříč divizemi. Celkem tak v rámci služeb Max, Discovery+ a kabelovkou má 97,7 milionů uživatelů.

Netflix určil trend

Netflix určil se svým zákazem sdílení hesel k uživatelským účtům trend, když se mu podařilo nabídnout neplatícím uživatelům levnější možnost přidání jejich vlastního účtu a také v rámci některých trhů přišel s možností levného předplatného s reklamou. Toto předplatné se bude v dalších měsících snažit přenést i do nových regionů včetně Česka. Disney Plus slibuje obdobný přístup. Služba Max už v USA tarif s reklamou úspěšně nabízí, očekává se, že s omezením sdílení hesel reklamy přijdou rovněž i do zemí, kde je služba prozatím nenabízí.

Zdroj: The Wrap / Max / Bloomberg

Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků
Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků
01.03.2024 15:45:00 | Streaming novinky

Česká televize se pochlubila čísly sledovanosti svého právě ukončeného seriálu Smysl pro tumor. Data ukazují, že velkou roli u počtu diváků hraje i možnost dodatečného zhlédnutí.

Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití
Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití
21.02.2024 16:40:00 | Streaming novinky

Netflixu se nabídka konce roku 2023 a začátku roku 2024 nesmírně podařila a největší streamer světa nyní sbírá zasloužené plody úspěchu. Všechny jeho sledované kategorie totiž zažívají statistické otřesy a mění se pořadí historicky nejúspěšnějších titulů. Do vybraného klubu megahitů už kupříkladu téměř nepatří Zaklínač.

SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá
SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá
16.02.2024 13:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba SkyShowtime, která spojuje filmovou nabídku studií Universal a Paramount, oznámila velké změny v předplatném. V průběhu dubna změní cenovou politiku a z dosavadního jednoho tarifu vzniknou dva. Jeden levnější s reklamou a druhý dražší bez reklam.

Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé
Nejpopulárnější pořady na Prima+ odhaleny. Jejich kvalita prozrazuje mnohé
08.02.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Televize Prima se po roce pochlubila s počty předplatitelů a také statistikami popularity žánrů, filmů a také originálních pořadů. Výčet je to vskutku zajímavý a jasně ukazuje, jaká je cílová skupina televize a streamovací platformy. O kvalitě se v mnoha případech mluvit nedá.