FB pixel TP pixel
HBO potvrdilo velké změny pro Česko a další země. Stane se rájem sportovních fanoušků © HBO Max

HBO potvrdilo velké změny pro Česko a další země. Stane se rájem sportovních fanoušků

Od letošního května se HBO Max v USA změnilo na Max, nyní se potvrdilo, jak bude přeměna této streamovací platformy probíhat i v dalších regionech. Spuštění v Latinské Americe se odsouvá z letošního roku na začátek příštího. A náš region by měl projít změnou na jaře. Jak bude změna vypadat?

Streaming novinky

Poté, co se společnost Warner Media coby majitel hollywoodského studia Warner, komiksového vydavatelství DC či televizní a streamovací platformy HBO (Max) spojila s televizním obrem Discovery, který stojí za dokumentárními, reality-show či sportovními pořady různého typu, bylo jen otázkou času, co se stane se streamovací platformou HBO Max. 23. května 2023 se v USA služba změnila z HBO Max na Max, čímž nejen názvem ukázala, že už nepůjde jen o HBO věci. Už dávno na službě bylo plno věcí značek Warner či DC, po změně našli američtí předplatitelé v nabídce také reality-show a další dokumentární pořady. Cena se zatím pro americké předplatitele nezměnila (pořád platí dost vydatných 20 dolarů za nejdražší tarif), nicméně posun v obsahu je znatelný - méně filmů a seriálů původní produkce, která se buď ořezává nebo prodává jinam, naopak více reality-show jako Naked Attraction, která aktuální drtí žebříčky popularity.

HBO se mění

Spolu se změnou v USA se začalo okamžitě řešit, jak to bude v dalších regionech. Další na řadě je Latinská Amerika, která prošla už před lety proměnou z HBO GO na HBO Max jako další v pořadí po USA. Původním plánem bylo stihnout transformaci ještě letos, ale vzhledem k ochlazení celého trhu a neustálým bojům o každý dolar ve spojené společnosti se nakonec změna přesunula na první čtvrtletí roku 2024. To bylo původně oknem, kde jsme se podle původního plánu měli dočkat i my, u nás se nyní prostřednictvím různých zdrojů hovoří o jarním termínu. To víceméně znamená nejdříve konec března a nejpozději konec června, přesný termín zatím nebyl potvrzen. Spolu s námi patří do této vlny změn i zbytek střední a východní Evropy (Slovensko, Polsko, Maďarsko atd.) a také vybrané státy severní západní Evropy, které už HBO Max také mají - celá Skandinávie, Nizozemí, Španělsko či Portugalsko. Posledním regionem bude jihovýchodní Asie, kde ještě přežívá původní HBO GO. Dočkat by se měla koncem roku 2024.

Spolu se změnou ve stávajících regionech se poprvé začalo mluvit také o těch nových. Nyní bylo oznámeno, že do poloviny roku dostane Max také Francie a Belgie, kde dosud HBO nabízelo svůj obsah prostřednictvím jiných služeb. Podobná spolupráce funguje také například ve Velké Británii, Německu či Itálii, kde HBO neposkytuje svoje seriály či filmy napřímo, ale prostřednictvím operátora Sky. Tam stále ještě dobíhají dlouhodobé smlouvy a než se tak stane, samostatná služba HBO / Max zde nemá cenu.

Proč HBO spěchá?

A proč takový spěch v první polovině roku pro Francii? Odpověď je jednoduchá - v červenci 2024 začínají v Paříži letní olympijské hry a Discovery, prostřednictvím své televize Eurosport, drží podstatnou část vysílacích práv v Evropě. A přenosy z olympijských her, tedy největší sportovní události roku, či další navazující program má být podstatnou součástí obsahu během letních měsíců i na staronové službě Max. Podle všeho má být obsah na samostatné službě Discovery či Eurosportu dále dostupný, nicméně právě v jeho integraci do společné platformy Max tkví síla. Taková příležitost pěkných pár let nebude, proto se s nasazením a dotažením takto spěchá. Kromě olympiády můžeme na službě počítat i s dalšími akcemi známými z Eurosportu, jako je tenisovové grandslamy či cyklistické závody.

Podrobnosti o nabídce, datu spuštění či ceně pro české uživatele zatím neznáme. Čekejme je v nejbližších měsících, kdy se začne celá změna připravovat.

Zdroj: Variety

Chamtivost Netflixu nekončí. Nová vlna zdražování je na cestě
Chamtivost Netflixu nekončí. Nová vlna zdražování je na cestě
05.10.2023 16:10:00 | Streaming novinky

Netflix si sice se zamezením sdílení účtů přišel na hezké peníze z nových předplatných, tím ale zdaleka snaha získat nové příjmy nekončí. Po více než roce chystá další vlnu zdražování napříč světem.

Diváci dali tvrdou facku Netflixu. V průzkumu spokojenosti rekordně pohořel
Diváci dali tvrdou facku Netflixu. V průzkumu spokojenosti rekordně pohořel
05.10.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Letošní průzkum zákaznické spokojenosti se streamovacími službami potvrdil pro Netflix nelichotivý trend. Jeho obliba u předplatitelů je stále nižší a překonává ho celá řada konkurentů.

Disney Plus končí se sdílením hesel a přidává se k nekompromisnímu Netflixu
Disney Plus končí se sdílením hesel a přidává se k nekompromisnímu Netflixu
29.09.2023 16:00:00 | Streaming novinky

Po úspěšném tažení Netflixu proti neplatícím uživatelům se přidávají na stranu zakazování sdílení hesel další platformy. Nyní svůj plán rozjíždí Disney se svou službou DIsney Plus.

Největší streamovací služby světa spojují síly. Netflix, Disney a HBO tak chtějí posílit
Největší streamovací služby světa spojují síly. Netflix, Disney a HBO tak chtějí posílit
29.09.2023 12:45:00 | Streaming novinky

Konkurenční streamovací služby jako Netflix, Disney+ či HBO Max našly společnou řeč a spojily se do nové lobbistické skupiny, jejímž cílem je prosazovat jejich kolektivní zájmy. Technologičtí giganti Apple, Amazon a Google se ale zatím nepřipojili.