FB pixel TP pixel
HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky © BBC

HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky

Se změnou webu a názvu přišla streamovací služba HBO Max (dříve HBO Go) o téměř 500 filmů a seriálů. Velkou část tvoří české snímky. Mizí ale i pořady pro děti.

9. 3. 2022 10:00 | Streaming novinky

Hojně očekávaná proměna HBO Go ve streamovací službu HBO Max je sice za námi, důvodů k oslavám ale zatím mnoho není. Jak jste se mohli dočíst již dříve, HBO v novém kabátě nabízí okolo 1500 filmů a seriálů. A ačkoli potěšil nástup velkých kinohitů (Matrix Resurrections, Duna) i příslib zkráceného distribučního okna, kdy snímky od Warner Bros., jako The Batman, půjdou z kin přímo na HBO Max již po 45 dnech od premiéry, absence archivního katalogu Warnerů na řadu fanoušků filmových klasik může působit jako hořká pilulka. A rozhodně nepotěší ani fakt, že po přepnutí na HBO Max streamovací služba přišla i o téměř 500 filmů.

HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky © Sony Pictures

Naše analýza katalogu HBO Max ukázala, že se změnou streamovací služby došlo ke ztrátě 460 filmů, mezi nimiž najdeme celovečerní, dokumentární i krátkometrážní snímky. Zajímavé přitom je, že se jedná o pestrou nabídku, která má různorodý původ. A mnohdy jde o ztrátu vskutku podivnou, neboť některé snímky se objevily v katalogu streamera například jen pár dní před změnou služby. Patří mezi ně například drama Kopilot nebo akční film Rolanda Emmericha Útok na Bílý dům, případně Maelström. Obecně se jedná o tituly licencované od jiných studií, případně festivalovou nabídku, která HBO doposud výrazně zvedala renomé té „služby zaměřené nikoli na kvantitu, ale kvalitu“. Zcela pochopitelné je naopak zmizení řady filmů o filmu k seriálům jako Hra o trůny nebo 30 stříbrných. Dá se totiž předpokládat, že na novém webu budou moci být zařazeny přímo pod složku se seriály. Ostatně na HBO GO působilo využití těchto propagačních materiálů jako samostatného titulu spíše jako krizové řešení na nepříliš funkčním rozhraní. Stejně jako když zde HBO uvádělo v separátních profilech trailery svých novinek.

HBO Max přišlo o téměř 500 titulů. Mizí české filmy, zahraniční hity i disneyovky © CinemArt

Kromě zmizení festivalových filmů jsou největší ztrátou české filmy, jichž měla HBO doposud velmi mnoho. Z těch nejlepších zmiňme Štěstí, V síti 18+, Tobruk, Tmavomodrý svět, Obecná škola, Lidice nebo Fair Play. Počty sahají do desítek českých titulů, jejichž kompletní seznam vám již brzy nabídneme.

Zmizely ale i disneyovky jako Rebelka či Úžasňákovi, klasiky jako Pevnost Apačů v Bronxu či Čínská čtvrť. A dokonce i chválené seriály jako Deadly Class nebo Taboo. Rodiče si pak hned povšimli, že zmizela i u dětí oblíbená Tlapková patrola ve filmu. Je samozřejmě otázkou, zda se nejedná jen o dočasné zmizení během migrace služby. Ostatně už nyní na HBO Max některé české tituly jsou (Kolja, Václav, Národní třída), takže není důvod se obávat, že by s nimi streamovací služba do budoucna nepočítala. Je ale skutečně podivné, když z nabídky zmizí i koprodukce HBO jako Polednice.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
HBO Max startuje s 1500 tituly. 4K filmů a klasik Hollywoodu je smutně málo
HBO Max startuje s 1500 tituly. 4K filmů a klasik Hollywoodu je smutně málo
08.03.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Pokud jste si chtěli pořídit novou streamovací službu HBO Max kvůli pořízené 4K televizi, do níž chcete narvat obraz v adekvátní vizuální kvalitě, čeká vás rychlé vystřízlivění. Nabídka HBO je totiž smutně limitovaná nejen v tomto bodě.

HBO Max konečně startuje v Česku! Máme podrobné info a celý katalog
HBO Max konečně startuje v Česku! Máme podrobné info a celý katalog
08.03.2022 7:00:00 | Streaming novinky

Den D konečně nastal a spuštění HBO Max právě probíhá. Proč se na něj těšit? Co všechno nabízí? Kolik bude stát? Všechny podstatné otázky a odpovědi jsme pro vás přichystali do článku, který průběžně aktualizujeme.

Streamovací obr Netflix kvůli invazi Ukrajiny ukončuje služby v Rusku
Streamovací obr Netflix kvůli invazi Ukrajiny ukončuje služby v Rusku
07.03.2022 1:00:00 | Streaming novinky

Protože situace na Ukrajině se nelepší, rozhodl se streamovací obr na protest proti ruské invazi zcela přerušit své služby v Rusku. Již dříve oznámil, že nebude vysílat propagandistické vysílání, jak mu nakazoval nový zákon.

České filmy válcují Netflix. Na špici sledovanosti je hned pětice snímků!
České filmy válcují Netflix. Na špici sledovanosti je hned pětice snímků!
06.03.2022 12:30:00 | Streaming novinky

České snímky sice za hranicemi mnoho lidí nezajímají, Netflix ale může být s nákupy spokojený. České snímky totiž opět dobývají jeho streamovací službu alespoň v Česku.