FB pixel TP pixel
Velkolepý návrat Kevina Costnera! Trailer láká na spektákl, který už se dnes netočí © Warner Bros.

Velkolepý návrat Kevina Costnera! Trailer láká na spektákl, který už se dnes netočí

Klasické velkofilmy neumřely! Respektive umřely, ale tvůrci jako Kevin Costner odmítají, aby byly zahrabány pod hromadu hlíny a nikdo si na ně nevzpomněl. Legendární herec a režisér tak znovu oživuje majestátní westerny a chystá epickou ságu, která půjde do kin ve dvou částech.

Filmové novinky

Ačkoli Kevin Costner patří mezi hollywoodské legendy, ve skutečně velké roli jsme ho neviděli dlouhé roky. Na stříbrném plátně se usadil ve vedlejších rolích mentorů a své vůdcovské charisma posledních několik let procvičoval v moderním westernu Yellowstone na streamovací službě Paramount+ a její evropské odnoži SkyShowtime. Jenže Costner se nikdy velkých ambicí nevzdal, a to ani poté, co natočil jedny z největších propadáků v historii americké kinematografie jako Vodní svět a The Postman - Posel budoucnosti.

Po letech příprav už letos uvede do kin dvojdílný snímek Horizon: An American Saga, který je považovaný za jeho životní projekt a který napsal společně s Jonem Bairdem, ztvární v něm hlavní roli a samozřejmě ho i režíruje. A jak se můžete přesvědčit v traileru, děje se tak pěkně ve starosvětském stylu, až člověk skoro zamáčkne slzu a vybaví si klasiky jako Tanec s vlky nebo Legenda o vášni. Costner do projektu dává skutečně vše, včetně vlastních peněz. Pokud se mu však v kině bude dařit, mohla by nás čekat série až čtyř snímků, které by vyprávěly příběh Divokého západu tak, jak jsme to už roky neviděli.

Costnerova novinka si dává za cíl pokrýt období Občanské války a osídlení amerického západu, včetně potu, krve a bolesti, které to přineslo na straně bílého člověka a samozřejmě i původních obyvatel Ameriky. Kromě Costnera se objeví Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Owen Crow Show, Tatanka Means, Danny Huston, Michael Rooker, Will Patton, Luke Wilson, Isabelle Fuhrmann, Jamie Campbell Bower či Angus Macfadyen. Studio Warner Bros. uvede první díl do zámořských kin 28. června, druhý pak 16. srpna. My samozřejmě doufáme, že se dočkáme i české distribuce.

Zdroj: Empire Magazine / Warner Bros.

Tereza Ramba se změnila v trosku. V Zápisníku alkoholičky je k nepoznání
Tereza Ramba se změnila v trosku. V Zápisníku alkoholičky je k nepoznání
26.02.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Tereza Ramba se sice v úvodu roku objevila v komedii Franta mimozemšťan, v dalším letošním filmu ale výrazně zvážní. Změní se totiž v těžkou alkoholičku, která bude potřebovat hodně sil, aby se odrazila ode dna.

Nejhorší film Netflixu? Nový žhavý thriller nenávidí kritici i diváci
Nejhorší film Netflixu? Nový žhavý thriller nenávidí kritici i diváci
26.02.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Nový žhavý thriller z dílny Netflixu se hrubě nevydařil a získává negativní reakce ze všech stran. Nejen, že se do tvůrců pořádně opřeli kritici, nenávist snímek režiséra Tylera Perryho sklízí i ze strany diváků.

Zklamání pro fanynky: Henry Cavill odmítá intimní scény. V odporu k nim není sám
Zklamání pro fanynky: Henry Cavill odmítá intimní scény. V odporu k nim není sám
25.02.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Bývalý představitel Supermana a Zaklínače se nedávno v podcastu Happy Sad Confused rozpovídal o tom, že není příznivcem sexuálních scén. Cavill tvrdí, že jim nerozumí a věří, že si spoustu věcí diváci dokáží domyslet. Proč přesně Cavill sexuálním scénám neholduje?

Nové fantasy, thrillery, konec Sheldona a další novinky (nejen) na Netflixu
Nové fantasy, thrillery, konec Sheldona a další novinky (nejen) na Netflixu
23.02.2024 20:00:00 | Filmové novinky

Pakliže patříte mezi milovníky žánru fantasy, máte před sebou víkend plný zábavy. Netflix totiž konečně uvedl dlouho očekávanou hranou adaptaci animovaného fenoménu Avatar: Legenda o Aangovi, která je bezpochyby největším titulem víkendu. Zábavu ale najdou i milovníci thrillerů a také Formule 1.