FB pixel TP pixel
Skutečná Hra na oliheň v prvním traileru. Netflix nechal účastníky nelidsky trpět © Netflix

Skutečná Hra na oliheň v prvním traileru. Netflix nechal účastníky nelidsky trpět

Zatímco Netflix chystá druhou řadu populárního seriálu Hra na oliheň, natočena je i první řada skutečné hry, jež má být největší kompetitivní soutěží světa. Problém je, že kontroverzní pořad provázely potíže i během natáčení a lidé doopravdy trpěli.

Filmové novinky

Netflix v červnu letošního roku odhalil první trailer na očekávanou druhou řadu seriálu Hra na oliheň, jehož středobodem byly především nové herecké přírůstky. O zápletce samotné se ví máloco. Netflix ale chystá pro fanoušky globálního fenoménu i novou kompetitivní soutěž, která opakovaně vzbuzuje kontroverze. Po prvním oznámení o ambicích Netflixu soutěž zrealizovat řadě diváků vadilo zjevné nepochopení samotného seriálu, který si právě z tématu sadistické soutěže utahoval. Další kontroverze vzbudilo samotné natáčení, které neprobíhalo pro účastníky zrovna ideálně.

Účastníkům bylo mimo jiné řečeno, že během hry Červená, zelená (v Česku ji známe spíše jako Cukr, káva, limonáda) budou muset stát pevně na místě zhruba 2 minuty, během nichž budou prováděny kontroly vypadnuvších hráčů. Natáčet se přitom mělo dvě hodiny. Podle svědků se ale natáčení protáhlo přes 7 hodin a čekání ve statické poloze trvalo i 15 minut. V jednom případě dokonce 26 minut. Natáčení se tak brzy stalo spíše bojem o přežití, kdy měli účastníci odpadávat únavou. Jedna ze zpovídaných popsala, že viděla, jak dívka během hry spadla na zem a udeřila se hlavou o podlahu. Produkce ani po několika zraněních účastníků neoznámila pauzu, ale nutila hráče pokračovat. Pauzy měly být začleněny až po přivolání zdravotníků k jedenáctému soutěžícímu. Další z hráčů popsal těžké bolesti hlavy a malátnost během natáčení, jež byly samozřejmě způsobeny nastavenými podmínkami. Během celého natáčení podle další svědkyně neměly být povoleny ani pauzy na toaletu či ke konzumaci nápojů. Protože se navíc natáčení prodlužovalo, nulová starost o hráče měla dopad i za hranu samotného natáčení. Po návratu do hotelu účastníci často minuli večeři, takže jim měla být doručena pizza. Ne každý ji ale měl obdržet. Ráno pak měli být účastníci stravování skrze balíčky z McDonald's. Další stížnosti padaly na hlavu Netflixu i kvůli pobytu ve velkém chladu, kdy museli mít účastnici rozepnuté bundy kvůli viditelnosti čísel.

Soutěže Hra na oliheň se účastní 456 hráčů a hraje se o 4,56 milionů dolarů. Samotní účastníci přitom hrají bez platu. Anonymní svědci nicméně během natáčení uvedli, že produkce, za kterou stojí společnosti The Garden a Studio Lambert, nebyla na podobný rozsah natáčení moc dobře připravená. Organizátorům podle všeho chyběl dostatek členů štábu a účastníci navíc nebyli spokojení ani s tím, jak se k celé záležitosti staví Netflix, který vše bagatelizoval a mluvil o tom, že zranění potkala jen pár účastníků. Natáčení každopádně bylo dokončeno a jak potvrzuje nový trailer, premiéra proběhne 22. listopadu, přičemž Netflix slibuje skutečně největší kompetitivní pořad světa.

Zdroj: Variety / Netflix

Nejstupidnější velkofilm roku je konečně online. Pusťte si akční řež se Stathamem v nejlepší kvalitě
Nejstupidnější velkofilm roku je konečně online. Pusťte si akční řež se Stathamem v nejlepší kvalitě
22.09.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Jason Statham sice míří do kin v akční novince Expendables 4, jak ale ukazují první ohlasy diváků, jedná se o velkou akční tragédii. Pokud už chcete něco skutečně stupidního, co je ale stále zábavné a svou blbost si uvědomuje, vsaďte raději na velkofilm, v němž si to plešatý drsňák rozdá hned s několika megalodony.

Voyo trefilo doják podzimu. Ztracená rodina s Pergnerovou sází na optimismus
Voyo trefilo doják podzimu. Ztracená rodina s Pergnerovou sází na optimismus
22.09.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci reality shows mají letos na podzim hotové žně. Především pak v případě, že si předplácí streamovací službu Voyo. Ta se totiž vytasila s novým Love Islandem, chystá dalšího Big Brothera a aktuálně ničí slzné kanálky novinkou Ztracená rodina s Terezou Pergnerovou. A je to slzení vesměs příjemné.

Téměř nekoukatelná akční pohroma. Expendables 4 sklízí ostudné reakce diváků
Téměř nekoukatelná akční pohroma. Expendables 4 sklízí ostudné reakce diváků
22.09.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Po devíti letech vstupuje do kin již čtvrtý díl série Expendables, opět pod vedením Sylvestera Stallona a Jasona Stathama. Reakce prvních diváků na sociálních sítích jsou ovšem drtivé, mnozí navíc mluví o nejhorším dílu série.

Velký návrat Nicolase Cage. Nová sci-fi komedie je řazena mezi nejlepší filmy roku
Velký návrat Nicolase Cage. Nová sci-fi komedie je řazena mezi nejlepší filmy roku
21.09.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Jízlivých komedií, které se nebojí tepat do živého, není nikdy dost. A zdá se, že letos v zimě se jedné černočerné žánrovky se skvělým obsazením skutečně dočkáme. Představila se premiérově na festivalu v Torontu, ohlasy nešetří chválou a nově se představuje i v bláznivém traileru.