FB pixel TP pixel
Žhavá česká novinka dobyla Netflix. Dlouho jí to však nevydrží © Aerofilms

Žhavá česká novinka dobyla Netflix. Dlouho jí to však nevydrží

České filmy pokračují v krasojízdě na Netflixu. Tentokrát žezlo sledovanosti převzala česko-polská novinka Hranice lásky, jejíž panování by však na streamovací službě nemělo mít dlouhého trvání. Netflix totiž konečně přichází s výrazným filmovým počinem, který má šanci stát se megahitem.

31. 3. 2023 17:00 | Filmové novinky

České vztahové drama Hranice lásky konečně dokázalo vystoupat na první příčku sledovanosti Netflixu v rámci České republiky. Nebyl to však jednoduchý boj, jak dokazují i data platformy FlixPatrol, které ukazují, že nástup debutu režiséra Tomasze Wińského byl pomalejší, než bývá u tuzemských projektů obvyklé. Ještě 27. března, tedy v den vypuštění na Netflix, si první příčku udržel krimi thriller Luther: Pád z nebes, o den později se jedničkou stala Tlapková patrola ve filmu, která byla na prvním místě i od 23. do 25. března. Hranice lásky, které vypráví příběh mladého páru řešícího polyamorní vztahy, se vyšplhaly na vrchol sledovanosti až 29. března a aktuálně jsou na špičce již třetí den v řadě. Toto panování však s největší pravděpodobností nebude pokračovat a nedojde tak k zopakování například sedmidenního kralování Párty Hárder: Summer Massacre.

Winského novinka v hlavních rolích s Hanou Vagnerovou a Matyášem Řezníčkem totiž bude čelit výrazně silnější konkurenci v podobě návratu Adama Sandlera. Ten od 31. března uvádí na Netflix svou komediální novinku Vražda v Paříži, která navazuje na předchozí hit Vražda na jachtě, kterému se v Česku nesmírně dařilo a ve finálním součtu byl v TOP 10 nejsledovanějších filmů umístěn nekonečných 67 dní. Vzhledem k popularitě Sandlera v tuzemsku se tak dá očekávat rychlé převzetí první pozice, s níž by následně neměl otřást žádný z nastupujících českých filmů. Těm v posledních týdnech Netflix usnadňoval boj o přední pozice sledovanosti přinejlepším průměrnou nabídkou svých originálních titulů. Ostatně i aktuální týden byl z pohledu Netflixu v Česku velice slabý a Luther je jediným jeho originálem, který se dostal do celkové TOP 10. Naopak v ní najdeme hned 4 další snímky – V létě ti řeknu, jak se mám, Párty Hárder: Summer Massacre, Ubal a zmiz a Princ Mamánek.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Tvůrci Avengers ukázali jeden z nejdražších akčních seriálů. Trailer slibuje velkolepou jízdu
Tvůrci Avengers ukázali jeden z nejdražších akčních seriálů. Trailer slibuje velkolepou jízdu
30.03.2023 19:15:00 | Filmové novinky

Už 28. dubna dorazí online nový ambiciózní seriál, který má odstartovat celou sérii spřízněných projektů, v nichž se budou speciální agenti prát mezi sebou a nikomu se nebude dát věřit. Za projektem s extrémně velkým rozpočtem stojí tvůrci filmů s marvelovskými Avengery a trailer slibuje plnotučnou porci akce.

Nejlepší hororový režisér současnosti ukázal šílenou novinku. Slibuje svého Pána prstenů
Nejlepší hororový režisér současnosti ukázal šílenou novinku. Slibuje svého Pána prstenů
30.03.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Není pochyb, že novinka hororového mistra Ariho Astera On se bojí je jedním z nejočekávanějších jarních titulů, které míří do kin. Ta se nyní ukazuje v novém pohledu do zákulisí, v němž jeden z nejlepších hororových tvůrců současnosti slibuje vlastní verzi Pána prstenů.

Nový akční hit Netflixu dostane pokračování. Další díly dorazí brzy
Nový akční hit Netflixu dostane pokračování. Další díly dorazí brzy
30.03.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix jen několik hodin po odhalení týdenních čísel sledovanosti potvrdila, že její nový seriálový hit Noční agent se dočká pokračování. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že na další epizody plné akce a napětí nebudou čekat dlouho.

Nejlepší Avenger promluvil o rozdrcení sněžným pluhem. Zazněl i záznam z nehody
Nejlepší Avenger promluvil o rozdrcení sněžným pluhem. Zazněl i záznam z nehody
29.03.2023 18:25:00 | Filmové novinky

Herec Jeremy Renner byl v lednu roku 2023 přejet sněžným pluhem poté, co se snažil zachránit svého synovce. Sám byl vozidlem sražen a jeho kosti byly několikanásobně rozdrceny. Nyní hvězda Avengers konečně promluvila díky prvnímu oficiálnímu rozhovoru.