FB pixel TP pixel
Hunger Games 5 ve velkolepém traileru. Strhnou drsnou akcí a drzou hrdinkou © Lionsgate

Hunger Games 5 ve velkolepém traileru. Strhnou drsnou akcí a drzou hrdinkou

Ačkoli se řada hollywoodských blockbusterů kvůli stávce herců a scenáristů odkládá na příští rok, není to případ nejnovějšího dílu ze série Hunger Games. Ten je stále plánován na 16. listopadu a ukázal nový epický trailer z nevlídného světa Panemu.

Filmové novinky

Osm let od uvedení filmu Hunger Games: Síla vzdoru se populární knižní série vrátí na stříbrná plátna v novém dobrodružství, které předchází událostem s hrdinkou Katniss Everdeen. Znovu se tak vrhneme do útrob dystopického Panemu, v němž se pravidelně vybírají dva zástupci jednotlivých krajů, aby spolu bojovali v aréně o život a také věčnou slávu.

Premiéra zůstává na 16. listopadu

V novém filmu se budou konat teprve 10. Hladové hry, jichž se bude účastnit jako mentor Coriolanus Snow. Že je vám to jméno povědomé? Ano, jde o budoucího prezidenta Panemu, který ale nebyl vždycky chladnokrevným hajzlíkem, jemuž bylo všechno jedno. V čase nového filmu s názvem Hunger Games: Balada o ptácích a hadech je mu pouhých 18 let a má za úkol postarat se o účastnici z 12. kraje Lucy Gray Baird, která je však stejně odbojná jako její budoucí následovnice Katniss. A Snow brzy vycítí potenciál budoucí hrdinky lidu.

Ačkoli se v Hollywoodu řada velkých blockbusterů letošního roku odkládá (například Duna 2), Hunger Games se máme stále dočkat 16. listopadu 2023. Za filmem stojí režisér předchozích filmů (s výjimkou prvního) Francis Lawrence a jako Coriolanus Snow se představí charismatický Tom Blyth. Jako Lucy Gray Baird pak uvidíme Rachel Zegler, která se poprvé představila ve filmu Stevena Spielberga West Side Story a v letošním roce vzbudila kontroverzi kvůli tomu, že ztvární i hranou podobu Sněhurky navzdory tomu, že její barva pleti není sněhově bílá, jak mnozí diváci u této pohádky očekávají. Do nových Hunger Games každopádně pasuje skvěle a její odbojnost má v novém traileru pořádné grády.

Zdroj: Lionsgate

Nejočekávanější fantasy konce roku ukazuje v traileru řecké bohy i monstra
Nejočekávanější fantasy konce roku ukazuje v traileru řecké bohy i monstra
20.09.2023 10:40:00 | Filmové novinky

Je to tady! Disney po dřívějším krátkém teaseru konečně ukázal i první pořádný trailer na chystanou adaptaci milované fantasy série Percy Jackson a Olympané, která snoubí moderní reálie s řeckými bohy. Největší fantasy seriál konce letošního roku dorazí už 20. prosince dokonce ve dvou startovních epizodách.

Česká komedie o hasičích se vrací. Stojí za ní největší talenti mladé generace
Česká komedie o hasičích se vrací. Stojí za ní největší talenti mladé generace
19.09.2023 17:50:00 | Filmové novinky

V teplých letních a nyní i nepolevujících podzimních dnech se chce málokomu konzumovat intelektuální a složitý obsah. Právě v takto unaveném období nejčastěji saháme po odlehčené zábavě a díky české streamovací službě Voyo jí máme opět dost.

Top Gear smutně končí. Legendární pořad rozpustil tým po nehodě moderátora
Top Gear smutně končí. Legendární pořad rozpustil tým po nehodě moderátora
19.09.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Těžko byste v posledních 30 letech hledali slavnější automobilový pořad než Top Gear. Ten přežil dokonce i odchod svých největších hvězd v čele s Jeremym Clarksonem. Nyní se ale zdá, že britská BBC zatloukla poslední hřebíček do pojízdné rakve.

Průšvih Primy nekončí. Seriál Eliška a Damián potupně vyhořel i v novém čase
Průšvih Primy nekončí. Seriál Eliška a Damián potupně vyhořel i v novém čase
19.09.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Televize Prima sice po mizerné sledovanosti v sobotním termínu změnila uvádění seriálové novinky Eliška a Damián na pondělní večer, plácat po zádech se ale programové oddělení nemůže. Největší propadák letošní podzimní sezóny totiž dál padá ke dnu a konkurence ho doslova drtí.