FB pixel TP pixel
Fanoušci zuří. Duna 2 letos v kinech nebude, studio největší sci-fi roku odkládá © Warner Bros.

Fanoušci zuří. Duna 2 letos v kinech nebude, studio největší sci-fi roku odkládá

Fanoušci epického sci-fi Duna jsou zdrceni. Studio Warner Bros. totiž právě potvrdilo měsíc staré spekulace a oznámilo, že odkládá premiéru jednoho z nejočekávanějších letošních filmů až na příští rok. Kdy bude mít Duna: Část druhá nakonec premiéru?

Filmové novinky

To, čeho se mnozí fanoušci epického sci-fi Duna obávali, se nakonec potvrdilo. Premiéra druhého dílu, který měl do kin dorazit 2. listopadu, se odsouvá na příští rok. Společnost Warner Bros, která to právě oznámila, tak potvrdila měsíc staré spekulace. Za přesunem stojí probíhající stávky herců a scenáristů, které pravděpodobně v dohledné době neskončí a podívaná nabitá hereckými hvězdami jako Zendaya, Timothée Chalamet, Florence Pugh, Javier Bardem či Josh Brolin by nemohla těžit z jejich hvězdného statusu při propagačních akcích tohoto velkofilmu.

Jeden z nejočekávanějších filmů tohoto roku tak nakonec letos v kinech neuvidíme. Nové datum premiéry bylo stanoveno na 15. března 2024, které původně mělo patřit akčnímu snímku Godzilla vs Kong: The New Empire, za kterým stejně jako u Duny stojí koprodukce Warnerů a studia Legendary. Premiéra Godzilly a Konga se tak logicky taky přesouvá – v kinech snímek uvidíme o měsíc později 12. dubna. Studio Warner Bros. zvažovalo i posun premiéry dramatu Purpurová barva (v USA 25. prosince, u nás 18. ledna) a pokračování komiksáku Aquaman a ztracené království (20. prosince) na příští rok, ale prozatím jejich prosincové termíny nepřesunulo.

Zdroj: Variety

Disney by se obracel v hrobě. Nová představitelka Sněhurky chválí radikální změnu klasiky
Disney by se obracel v hrobě. Nová představitelka Sněhurky chválí radikální změnu klasiky
25.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Pokud vše půjde podle plánu, příští rok bychom se měli dočkat nové hrané adaptace Sněhurky. Jak to však s hranými remaky animovaných pohádek poslední dobou bývá, neobejde se to bez pořádné várky kritiky.

Kriminálka roku se představuje ve strhujícím traileru. Recenze jsou téměř dokonalé
Kriminálka roku se představuje ve strhujícím traileru. Recenze jsou téměř dokonalé
25.08.2023 8:30:00 | Filmové novinky

Jeden z nejoceňovanějších filmů letošního roku – temné kriminální drama Anatomie pádu – dorazí za několik týdnů do českých kin. Jeho nový trailer naznačuje, že se můžeme těšit na vskutku napínavou podívanou.

O čem bude Thor 5? Režisér předchozích filmů nastínil své plány
O čem bude Thor 5? Režisér předchozích filmů nastínil své plány
24.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Režisér filmů Thor: Ragnarok a Thor: Láska jako hrom se nechal slyšet, jak by si představoval páté pokračování. Taika Waititi se o pokračování rozpovídal v rámci uvedení filmového speciálu k filmu Thor: Láska jako hrom, který má být zveřejněn 19. září.

Do Zaklínače dal všechno. Video ukazuje Cavillův trénink na jednozáběrovou řežbu
Do Zaklínače dal všechno. Video ukazuje Cavillův trénink na jednozáběrovou řežbu
24.08.2023 8:00:00 | Filmové novinky

I když diváci třetí řadu Zaklínače většinou kritizují, fanoušci Henryho Cavilla by mohli v zákulisním tréninkovém videu ocenit jeho náročný nácvik působivé jednozáběrové bitky.