FB pixel TP pixel
Nejlepší drama Netflixu se loučí. Trailer oznamuje dvojité datum premiéry © Netflix

Nejlepší drama Netflixu se loučí. Trailer oznamuje dvojité datum premiéry

Netflix konečně odtajnil datum premiéry svého v současnosti nejlepšího seriálového dramatu. Premiéra bude hned dvojitá, protože streamer velké finále seriálu Koruna uvede ve dvou termínech.

Filmové novinky

Jeden z mála seriálů Netflixu, který se dočkal více než třech řad, se blíží do finále. Seriál Koruna bude zakončen 6. řadou, v níž se definitivně rozloučíme s královnou Alžbětou II., která v reálném světě zemřela loni v září. A jak slibuje první krátký trailer, bude se přemítat nad tím, čeho všeho se Alžběta kvůli vládě nad Velkou Británií musela sama vzdát. Zároveň se bude řešit závěr života princezny Diany a také dorůstání budoucího krále Williama a jeho randění s budoucí vévodkyní Kate.

Koruna odstartovala již v roce 2016 a dlouhou dobu se těšila velké přízni diváků i kritiků. Až do své páté řady totiž odhalovala především historii monarchie, kterou řada diváků neznala a ani ji neprožila. Až u loňské páté řady začaly být recenze poněkud rozpačité, když se začal více řešit bulvár a mnozí děj označili za glorifikovanou telenovelu. Pochvalu však i v poslední uvedené řadě sklízeli herci a ti mají být samozřejmě zlatem i v závěrečné šesté řadě. Všemu ale má vévodit výkon Imeldy Staunton v roli Alžběty. Seriál si po pěti řadách drží na Rotten Tomatoes průměr 86 procent spokojených recenzí (u diváků dokonce 90 procent). Nejlépe hodnocená byla čtvrtá řada, kterou chválilo 96 procent recenzentů. Pátá řada si odnesla pochvaly jen od 71 procent z nich. Sami jsme zvědaví, s jakou kvalitou se Koruna bude loučit. Každopádně však odchod Alžběty ze scény proběhne ve dvou termínech. První polovinu epizod uvidíme 16. listopadu, druhou pak 14. prosince.

Zdroj: Netflix / Rotten Tomatoes

Český film roku v prvním traileru. Lepší komedie tu nebyla od Vlastníků
Český film roku v prvním traileru. Lepší komedie tu nebyla od Vlastníků
09.10.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Bod obnovy? Úsvit? Brutální vedro? Ambiciózních českých filmů je letos spousta, jen jeden je ale tak nevtíravý a dokonale trefný, až si obratem krade divácká srdce pro sebe. Přišla v noci je totiž důkazem, že nepotřebujete velké peníze a rozmáchlé kulisy, abyste rozehráli nejlepší film roku.

Smutný konec českých filmů zdarma. Zmizely stovky titulů a vzácné klasiky
Smutný konec českých filmů zdarma. Zmizely stovky titulů a vzácné klasiky
09.10.2023 14:30:00 | Filmové novinky

V lednu 2019 začal YouTube kanál Česká filmová klasika nabízet zdarma a legálně filmy vybraných českých režisérů. Katalog postupně bobtnal až na stovky titulů, z nichž mnohé byly pro diváky jinak nedostupné. Táhnoucí se spor však způsobil ztrátu celé nabídky.

Netflix zařízl Vikingy. Historickému seriálu klesala sledovanost
Netflix zařízl Vikingy. Historickému seriálu klesala sledovanost
08.10.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Zatímco původní seriál Vikingové, který vyprávěl o dobrodružstvích Ragnara Lothbroka, se dočkal šesti řad a byl uměle natahován, spin-off Valhalla skončí po třetí řadě. Při pohledu na statistiky nejde o velké překvapení.

Seriál o Beckhamovi ovládl Netflix. Video s výsměchem manželce je virálním hitem
Seriál o Beckhamovi ovládl Netflix. Video s výsměchem manželce je virálním hitem
08.10.2023 14:25:00 | Filmové novinky

Netflix v tomto týdnu zařadil do katalogu nový dokumentární seriál, který převypráví osobní i sportovní kariéru Davida Beckhama. Z novinky o jednom z nejlepších fotbalistů historie se stal obratem globální fenomén a video s výsměchem Victorii Beckham obletělo svět.