FB pixel TP pixel
Není čas na prodej? Amazon nabízí za Bonda a MGM nekřesťanské peníze © TMDB

Není čas na prodej? Amazon nabízí za Bonda a MGM nekřesťanské peníze

Po chvilce ticha je opět na stole prodej věhlasného studia MGM některému ze streamovacích hráčů. Po Netflixu a Applu nyní o koupi jedná Amazon. A jeho nabídka je opravdu obří.

Streaming novinky

Již několikrát jsme informovali, že současní vlastníci studia MGM zvažovali prodej společnosti ještě před vypuknutím pandemie. Kroužili kolem něj především Apple a Netflix, ale nakonec se nedohodli na ceně. Poté přišlo pandemické uzavření kin, které problémy studia urychlilo a prohloubilo, a neustálým odsouváním premiéry svého největšího letošního hitu - nejnovějšího dílu Jamese Bonda s názvem Není čas zemřít - MGM jen dále finančně krvácelo. Proto ve studiu zvažovali Bondův prodej a pokoušeli se jej nabídnout některé ze streamovacích společností. Cenový požadavek však měl být pro streamery až příliš vysoký (opět šlo hlavně o Apple a Netflix). Nyní na scénu vstoupil další významný hráč: internetový, technologický a mediální koncern Amazon.

Zpráva o nabídce Amazonu přišla jen chvíli po ohlášení velkého spojení mediálního koncernu WarnerMedia se skupinou Discovery, a jednalo by se tak v krátké době o vytvoření dalšího velkého spojení. Vyjednávání mezi Amazonem a MGM prý probíhají asi týden a ze všech dosavadních jednání to vypadá, že je tento obchod nejblíže schválení. Amazon je prý ochoten zaplatit štědrých 9 miliard dolarů. Kdyby se obchod zdařil, Amazon by se dostal k bohaté nadílce, která skýtá hlavně bohatý archiv MGM (ostatně mrkněte se na video výše). Namátkou můžeme vybrat filmové série jako Rocky, Růžový panter či výše zmíněný James Bond. V televizním byznyse pak produkčně pod MGM spadají seriály jako Vikingové nebo Příběh služebnice, práva na vysílání u těchto dvou hitů zatím ale drží společnosti jako History nebo Hulu. A mezi dalšími 4 000 tituly, které studiu patří, najdeme takové klasiky jako Čaroděj ze země Oz, Ben-Hur či Zpívání v dešti.

Reklama  501 zobrazení   12 se líbí
Půjde Duna v Česku jen do kin? Exkluzivita HBO bude asi jen v Americe
Půjde Duna v Česku jen do kin? Exkluzivita HBO bude asi jen v Americe
19.05.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Pokud jste se těšili, že se na podzim konečně rozjede HBO Max i v našich končinách a my si budeme moct vybrat, jestli si na očekávanou sci-fi Duna zajdeme do kina, nebo si ji pustíme v domácích podmínkách, máme pro vás špatné zprávy.

Streamingové války hlásí další bitvu, WarnerMedia a Discovery se slučují
Streamingové války hlásí další bitvu, WarnerMedia a Discovery se slučují
18.05.2021 9:00:00 | Streaming novinky

To, o čem se ještě během víkendu jen spekulovalo, se před několika hodinami stalo realitou. Operátor AT&T, majitel mediálního koncernu WarnerMedia, oznámil, že společně s konkurenční skupinou Discovery zakládají nový společný podnik. Boj o diváka online se tak dále přiostřuje.

Disney+ nesplnila očekávaní počtu předplatitelů. Bude konečně v Česku?
Disney+ nesplnila očekávaní počtu předplatitelů. Bude konečně v Česku?
14.05.2021 9:00:00 | Streaming novinky

V nejnovější prezentaci pro investory měl Disney jednu novou a jednu staronovou pasáž. Novinkou je, že na rozdíl od posledních superúspěchů musel přiznat, že v posledním čtvrtletí rostla jeho streamovací služba Disney+ méně, než se čekalo.

Google konečně nabízí koupi filmů na YouTube i v Česku. Jak to funguje?
Google konečně nabízí koupi filmů na YouTube i v Česku. Jak to funguje?
07.05.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Dlouhodobá praxe ze zahraničí dorazila konečně i k nám. Google nyní nabízí možnost půjčit či zakoupit film přímo na YouTube a nikoli jen v obchodě Google Play.