FB pixel TP pixel
Největší propadák Marvelu je konečně online. Dorazili i akční Expendables 4 © Marvel Studios

Největší propadák Marvelu je konečně online. Dorazili i akční Expendables 4

Marvel nemá za sebou nejlepší rok, naopak se dá říct, že komiksové studio dosáhlo pomyslného dna zájmu, od něhož se letos zkusí odrazit pomocí očekávaného Deadpoola 3. Nejprve ale musí završit distribuci svého největšího propadáku Marvels, který nyní dorazil konečně online.

Filmové novinky

Snímek Captain Marvel v roce 2019 utržil v kinech 1,1 miliardy amerických dolarů. Jasný úspěch, který si Marvel a Disney vyložili tak, že musí vzniknout pokračování. Komiksového i rodinného obra ale musel zaskočit výsledek snímku Marvels, který koncem loňského roku propadl ještě víc, než kdokoli očekával a zaznamenal tržby pouhých 206 milionů dolarů. Co za tímhle selháním stojí? Pravděpodobně kombinace vlivů. Ať už je to nepopularita herečky Brie Larson, vesměs nezajímavé obsazení a slabá marketingová kampaň, nasazení v éře upadajícího zájmu o komiksy a nikam nekulminující MCU, jež působí dojmem plácání se na místě. Výsledek je každopádně průšvihem a Disney se nyní zkusí před premiérou na Disney Plus (ne, datum uvedení zatím není známé, ale čeká se 10. únor) zalepit finanční díry skrze VOD release.

Od 16. ledna je tak snímek Marvels dostupný na TVOD službách jako Apple TV (dříve iTunes), Google Play či Rakuten, prozatím však není dostupný i k zapůjčení, ale pouze k zakoupení. Cena navíc není zrovna nízká. Disney si nové marvelovky cení na Apple TV na 329 Kč, za které dostanete tradičně film ve 4K s prémiovými formáty Dolby Vision a Dolby Atmos. Pokud vám stačí 4K s 5.1 Dolby Surround, pak se nabízí Rakuten za 299 Kč. Google Play chce 340 Kč za film v HD. Na Apple TV jsou v ceně započítané i extras v podobě bonusových vystřižených scén. Pokud si film chcete zapůjčit, tato varianta bude možná od 13. února 2024.

Dorazili i Expendables 4

Jen o pár dní dříve se online objevili i Expend4bles: Postr4datelní. Tohle smutné a nepříliš chválené loučení s akční ságou Sylvestera Stallona a dalších žánrových veteránů je však zklamáním i svou dostupnou technickou kvalitou. I na Apple TV je totiž film dostupný pouze v HD s šestikanálovým mixem od Dolby. Nic prémiového nedostanete a cena je tím pádem stanovená na 299 Kč za koupi a 79 Kč za zapůjčení. 79 Kč chce za zapůjčení i O2TV, a Google Play nabízí koupi za 230 Kč a zapůjčení za 82 Kč.

Zdroj: BOM / FlixPatrol / Apple TV / Google Play / Rakuten / O2TV

Disney našel hit, který nutně potřeboval. Fantasy Percy Jackson překvapuje vysokou sledovaností
Disney našel hit, který nutně potřeboval. Fantasy Percy Jackson překvapuje vysokou sledovaností
18.01.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Po neúspěchu seriálové fantasy Willow si Disney oddechl, když novinka Percy Jackson a Olympané zaznamenala vysoký divácký zájem, který ani po šesti odvysílaných epizodách neklesá.

Drahota jménem Cinema City: Po zdražení zavádí slevy. Přesto je dražší než konkurence
Drahota jménem Cinema City: Po zdražení zavádí slevy. Přesto je dražší než konkurence
17.01.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Řetězec kin Cinema City se po masivním zdražení z konce loňského roku rozhodl zavést měsíční akci pro páry, kdy slibuje druhou vstupenku se slevou 50 procent. Vtip je ale v tom, že Cinema City má stále zavedený směšný manipulační poplatek, a tak je ve finálním součtu u některých vstupenek stále dražší než část multiplexové konkurence.

Netflix slaví dva nové megahity. Jejich skvělá sledovanost definitivně zničila Rebel Moon
Netflix slaví dva nové megahity. Jejich skvělá sledovanost definitivně zničila Rebel Moon
17.01.2024 12:40:00 | Filmové novinky

Netflix má hned dva nové důvody k radosti. Hned z kraje roku se mu totiž podařily skvělé premiéry, které společně zaznamenaly přes 100 milionů zhlédnutých hodin. Smutná zpráva je to každopádně pro Zacka Snydera, jehož sci-fi Rebel Moon po měsíci definitivně vyhořela a nenaplnila velká očekávání.

Nové Bratrstvo neohrožených odhalilo úchvatnou úvodní znělku. Emoce z ní doslova prýští
Nové Bratrstvo neohrožených odhalilo úchvatnou úvodní znělku. Emoce z ní doslova prýští
16.01.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Za pouhých deset dní bude na Apple TV+ debutovat třetí válečný seriál z produkce Toma Hankse a Stevena Spielberga Vládcové nebes. Na místo dalšího traileru nyní tvůrci odhalili velkolepou úvodní titulkovou znělku, která podobně jako její předchůdkyně dokáže vyvolat silné emoce.