FB pixel TP pixel
Drahota jménem Cinema City: Po zdražení zavádí slevy. Přesto je dražší než konkurence © AMC

Drahota jménem Cinema City: Po zdražení zavádí slevy. Přesto je dražší než konkurence

Řetězec kin Cinema City se po masivním zdražení z konce loňského roku rozhodl zavést měsíční akci pro páry, kdy slibuje druhou vstupenku se slevou 50 procent. Vtip je ale v tom, že Cinema City má stále zavedený směšný manipulační poplatek, a tak je ve finálním součtu u některých vstupenek stále dražší než část multiplexové konkurence.

Filmové novinky

AKTUALIZACE: Oproti dřívějšímu zdání, že Cinema City neúčtuje za vstupenku zdarma manipulační poplatek, se v praxi ukázalo, že tomu tak není. Za volnou vstupenku v rámci akce Moje levná polovička tak při objednávce online zaplatíte rovněž 24 korun, stejně jako za naceněnou vstupenku. Cena za dvě základní 2D vstupenky (jedna placená, druhá „zdarma“) je tak 461 korun. Řetězec Cinestar je tak i bez slevové akce jen o 9 korun dražší než Cinema City se slevovou akcí. Premiere Cinemas je dokonce o 31 korun levnější.

Počátkem listopadu roku 2023 se řetězec multikin Cinema City odhodlal k masivnímu nárůstu cen, po kterém cenově výrazně odskočil nejbližší konkurenci v podobě Cinestaru a Premiere Cinemas. Pokud dnes chcete vyrazit do Cinema City na film ve 2D a patříte mezi dospělé, vstupenka vás vyjde na neuvěřitelných 275 Kč. Ve 3D bez brýlí (když si je přinesete sami) na 290 Kč a s brýlemi na 320 Kč. Studenti pak zaplatí v základu 219 Kč, ve 3D bez brýlí 240 Kč a s brýlemi 270 Kč. Speciální kategorií je pak IMAX, kde cena letí ještě výš na 309 Kč (dospělý ve 2D). A pokud byste náhodou chtěli jít na 3D, pak se prohnete už skutečně bolestivě. 3D pro dospělého bez brýlí stojí 339 Kč, s brýlemi 374 Kč. A to si ještě musíte v případě nákupu online připočítat manipulační poplatek 24 korun ke každé (!!!) vstupence.

Slabá nabídka v lednu a únoru

Cinema City nyní od 15. ledna spustilo slevovou akci s názvem Moje levná polovička, která potrvá až do 26.2. Ačkoli byste mohli doufat, že se řetězec probudil a diváci mu nízkou návštěvností ukázali, že nadsazené částky nehodlají platit, dle našich informací Cinema City rozhodně úbytek diváků nepostihl. Při pohledu na program na následující týdny pak nabízí snadnou odpověď, proč se slevová akce zavádí. V kinech zkrátka nic moc zajímavého není. Akce trvá přesně v termínech, kdy nejde do kin jediný zahraniční blockbuster a jedinými potenciálními hity jsou filmy jako Aristokratka ve varu, Karlos, Chudáčci, Argylle, Franta mimozemšťan, což jsou filmy, které zřejmě desetitisíce diváků udělají, ale nejde o největší hity roku. Naopak 29. února nastupuje do kin Duna: Část druhá a od té se čekají masivní tržby. Cinema City tak zkrátka doufá, že ve slabších termínech zláká diváky do kin na nižší vstupné. To ale zase tak levné vlastně není. Pokud totiž srovnáte zlevněné 2D vstupenky Cinema City s konkurenčním Premiere Cinemas, zjistíte, že je Premiere Cinemas při nákupu online stále levnější.

Pakliže si v tuto chvíli zakoupíte online vstupenky pro 2 osoby do Cinema City na 2D film, vyjdou vás na 413 korun (musíte zvolit speciální kombo kategorii, protože Cinema City nemá jak jinak cenu vypočítat), kdy platíte na jednom lístku 150 procent a na druhém nic. Zároveň ale musíte počítat s dalšími 24 korunami manipulačního poplatku za nákup online. Tím se dostanete na 437 korun. Cinema City naštěstí v tomto směru nejede úplnou dobytkárnu a za druhý lístek poplatek kupodivu nechce. I tak je ale dražší než stejné 2D lístky v Premiere Cinemas, kde 2 vstupenky při nákupu online vyjdou na 430 korun. Záměrně pak ani v jednom případě nepočítáme s aplikací slevových kartiček. Problém je ale samozřejmě nasnadě. Zatímco síť Cinema City je v ČR rozsáhlá, Premiere Cinemas má pobočky jen v Praze, Olomouci a Teplicích.

Cinestar bez slev není o moc dražší

Při srovnání s větším řetězcem Cinestar a jeho standardním ceníkem už je pak slevová akce v Cinema City výhodnější. 2D vstupenky v Cinestaru vás při nákupu online během slevové akce Cinema City vyjdou na 470 korun, tedy o 33 korun dráž. Pakliže byste slevovou akci Cinema City porovnávali v rámci 3D vstupenek, během zlevněného měsíce by i zde Cinema City bylo výhodnější. Je však nutné dodat, že během ledna a února se žádné velké 3D filmy hrát nebudou, takže je z našeho pohledu toto srovnání vesměs irelevantní a měly by nás zajímat především nejrozšířenější 2D vstupenky. Speciální kategorií by pak bylo porovnání s jednosálovými kiny, kde jsou vstupenky samozřejmě stále ještě mnohem výhodnější než v kterémkoli multiplexu, vzhledem k rozdílnosti cen ale věříme, že toto srovnání si každý dokáže udělat sám. Vy nám ale určitě dejte vědět, zda jste po zdražení Cinema City či po jeho manipulačním poplatku přestali do jeho sálů na filmy chodit. Anebo jste zůstali věrnými zákazníky. A když dodáte proč, budeme moc rádi. Je totiž poněkud absurdní, že i když dostanete slevu 50 procent na druhou vstupenku, stále jste jen o 33 korun levnější než nejbližší konkurence a dokonce dražší než třetí velký provozovatel multikin v Česku. Na druhou stranu žijeme v kapitalismu a troufalost Cinema City zkrátka musí rozsoudit trh. Tedy koncoví zákazníci.

Zdroj: Cinema City / Cinestar / Premiere Cinemas / Autorský text

 3 825 zobrazení   50 se líbí
Netflix slaví dva nové megahity. Jejich skvělá sledovanost definitivně zničila Rebel Moon
Netflix slaví dva nové megahity. Jejich skvělá sledovanost definitivně zničila Rebel Moon
17.01.2024 12:40:00 | Filmové novinky

Netflix má hned dva nové důvody k radosti. Hned z kraje roku se mu totiž podařily skvělé premiéry, které společně zaznamenaly přes 100 milionů zhlédnutých hodin. Smutná zpráva je to každopádně pro Zacka Snydera, jehož sci-fi Rebel Moon po měsíci definitivně vyhořela a nenaplnila velká očekávání.

Nové Bratrstvo neohrožených odhalilo úchvatnou úvodní znělku. Emoce z ní doslova prýští
Nové Bratrstvo neohrožených odhalilo úchvatnou úvodní znělku. Emoce z ní doslova prýští
16.01.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Za pouhých deset dní bude na Apple TV+ debutovat třetí válečný seriál z produkce Toma Hankse a Stevena Spielberga Vládcové nebes. Na místo dalšího traileru nyní tvůrci odhalili velkolepou úvodní titulkovou znělku, která podobně jako její předchůdkyně dokáže vyvolat silné emoce.

Nový Temný případ odstartoval skvěle. Trailer láká na další mrazivé epizody
Nový Temný případ odstartoval skvěle. Trailer láká na další mrazivé epizody
16.01.2024 15:35:00 | Filmové novinky

HBO má za sebou premiéru očekávané a hlavně chválené čtvrté řady Temného případu a zatím hlásí výraznou spokojenost. Sledovanost je totiž více než solidní a dá se očekávat, že bude i narůstat. HBO navíc vydalo trailer, který láká na další vývoj děsivého případu z Aljašky.

Sci-fi Kosmonaut z Čech ve fantastickém traileru. Adam Sandler cestuje vesmírem
Sci-fi Kosmonaut z Čech ve fantastickém traileru. Adam Sandler cestuje vesmírem
16.01.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Netflix chystá uvedení jednoho z nejambicióznějších projektů letošního roku - sci-fi Kosmonaut z Čech. Adaptace knihy od Jaroslava Kalfaře přichází více než tři roky po prvním oznámení.