FB pixel TP pixel
Konec HBO přinese výrazné zdražení. Služba Max odhalila ceny předplatného, slevu nepotvrdila © HBO Max

Konec HBO přinese výrazné zdražení. Služba Max odhalila ceny předplatného, slevu nepotvrdila

Již v květnu 2024 přestane existovat streamovací služba HBO Max. Nahradí ji totiž služba Max, která nabídne kromě titulů HBO nabídku společnosti Discovery a také sportovní zábavu z Eurosportu. Lákadlem má být také nadcházející olympiáda. Předplatitele však čekají změny předplatného a zdražování. Služba nyní odhalila ceník.

Streaming novinky

Přesně před měsícem jsme získali první informace o ukončení služby HBO Max a startu nástupce Max, který bude již postaven na nových technických vnitřnostech a nabídne také širší obsah od společnosti Discovery a také Eurosportu. Nyní známe další detaily.

Služba Max bude oficiálně spuštěna 21. května a ve všech variantách nového předplatného bude zahrnuto kompletní vysílání z Olympijských her v Paříži 2024, a to naživo i na vyžádání. Max přitom jako nová služba spojí služby dosavadního HBO Max, Discovery+ a Eurosport a nabídne novou, vylepšenou aplikaci, více obsahu a lepší divácký zážitek. K rebrandingu dochází v zemích střední a východní Evropy, severských zemích a na Pyrenejském poloostrově. Následně se dočkají i další země – Francii, Belgie, Nizozemsko a Polsko. Služba slibuje, že množství obsahu bude více než dvojnásobné oproti stávající službě. A jak jsme tušili, nárůst obsahu si Max nechá také zaplatit novými cenami předplatného.

Nové předplatné, nové ceny

Konec HBO přinese výrazné zdražení. Služba Max odhalila ceny předplatného, slevu nepotvrdila © Max

Aktuálně služba HBO Max stojí 199 Kč, přičemž kdo využil akce „33% sleva napořád“, ten měsíčně odvádí z účtu 132 Kč. Nový Max nabídne výběr z různých měsíčních a ročních variant předplatného a doplněk Sport, který si lze přidat k jakémukoli základnímu předplatnému. Jak již bylo zmíněno, ve všech základních variantách budou zahrnuty kompletní přímé přenosy a přenosy na vyžádání z Olympijských her v Paříži 2024, díky čemuž budou moci všichni předplatitelé sledovat největší sportovní událost na světě.

Dosavadní předplatné bude nově rozděleno na dvě nabídky. Na předplatné Standard za 219 Kč měsíčně budou automaticky převedeni všichni dosavadní uživatelé. Nově tak budou moci sledovat obsah na dvou zařízeních současně, a to v rozlišení pouze Full HD. Toto předplatné jim také umožní stáhnout si až 30 položek pro sledování offline. Nové předplatné je tedy o 20 Kč dražší než dosavadní varianta a stávající uživatelé zároveň přijdou o možnost sledovat obsah ve 4K. Ten je sice limitovaný (nabízí ho primárně filmy studia Warner Bros.), o to víc ale zamrzí, že o něj stávající předplatitelé přijdou.

4K jen v předplatném Premium

Kdo bude chtít 4K, bude muset přejít na předplatné Premium, které posune cenovku na 299 Kč za měsíc, což je jen o 20 Kč méně, než kolik stojí nejvyšší tarif Netflixu. Max se tak dostane na cenovou hladinu největšího konkurenta a opustí dosavadní strategii HBO, jež bylo zajímavé právě nižší cenou vyrovnávající méně obsahu. Předplatné Premium uživatelům umožní sledovat pořady až na čtyřech zařízeních současně, a to v rozlišení Full HD nebo 4K a se zvukem Dolby Atmos (podle dostupnosti). Tato varianta zahrnuje až 100 stažení dostupného obsahu pro sledování offline.

Max rovněž nabídne možnost dodatečného sportovního balíčku. Tzv. Doplněk Sport vyjde na 70 Kč za měsíc a přinese přenosy největších sportovních událostí včetně tenisových grandslamů, cyklistických závodů Grand Tours, automobilového závodu 24 hodin Le Mans, přímých přenosů lineárních kanálů Eurosport 1 a 2 a mnoho dalšího. Uživatelé se budou moct dívat na sportovní obsah na dvou zařízeních současně (je tedy omezen pouze na dvě sledování zároveň bez ohledu na verzi předplatného). K funkčnosti Doplňku Sport bude logicky nutné mít jeden z tarifů služby Max, nepůjde ho tedy mít samostatně.

Zůstane 33% sleva?

Předplatitele, kteří v minulosti využili slevovou akci „33% sleva napořád“, určitě zajímá, jak to bude se zachováním této doživotní slevy z aktuálně platného předplatného. Tato sleva byla vždy zamýšlena s tím, že bude reflektovat nastavenou cenovou úroveň služby. To znamená, že permanentní má být jen procentuální sleva, nikoli cena, kterou uživatel díky využití akce získal. Aktuálně uživatelé, kteří slevovou kampaň využili, platí 132 Kč měsíčně. S novým předplatným by tedy měli uživatelé platit 144 Kč v předplatném Standard a 200 Kč v předplatném Premium. Je však nutné dodat, že toto všechno je teorie. Jak nám totiž HBO potvrdilo, k budoucímu využití 33% slevy napořád se prozatím nemůže vyjádřit a bude ji komentovat až v dalších týdnech. Rozhodně tedy budoucí implementaci dřívější slevové akce v tuto chvíli nelze stoprocentně potvrdit a neměli bychom s ní v tuto chvíli počítat. Spuštění nové služby se každopádně blíží mílovými kroky, takže na oficiální vyjádření ohledně potenciálních úspor nebudeme čekat dlouho.

Zdroj: TZ Max / HBO Max / Warner Bros. Discovery

 1 856 zobrazení   66 se líbí
Marvel a Star Wars celý den. Disney chystá nekonečné kanály, cílí na nerozhodné diváky
Marvel a Star Wars celý den. Disney chystá nekonečné kanály, cílí na nerozhodné diváky
17.04.2024 15:50:00 | Streaming novinky

Podle nejnovějších zpráv se streamovací platforma Disney Plus chystá obohatit svou aplikaci o novou službu. Ta by měla pomoci nerozhodným divákům a bude po vzoru tradiční televize či kabelovky pouštět kontinuálně pořady ze světa Star Wars a Marvelu.

Poslední šance získat SkyShowtime za lepší cenu. Příští týden skokově zdraží
Poslední šance získat SkyShowtime za lepší cenu. Příští týden skokově zdraží
17.04.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Jak jsme už dříve psali, streamovací služba SkyShowtime zdražuje od 23. dubna cenu za měsíční předplatné. Pokud jste službu ještě nevyzkoušeli, máte poslední možnost ji za stávající cenu pořídit. Od příštího týdne se navíc všech předplatitelů dotkne zavedení reklam.

Disney Plus zakáže sdílení hesel ještě letos. Šéf studia odhalil časový plán
Disney Plus zakáže sdílení hesel ještě letos. Šéf studia odhalil časový plán
08.04.2024 15:15:00 | Streaming novinky

Před dvěma měsíci se společnost Disney po vzoru Netflixu definitivně rozhodla bojovat se sdílením hesel. Šéf Disneyho Bob Iger nyní prozradil, kdy si bude divák za sledování účtu mimo domácnost muset připlatit.

Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány
Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány
04.04.2024 16:00:00 | Streaming novinky

Skupina Nova oznámila čerstvá čísla předplatitelů pro Česko a Slovensko, která podle ředitele Daniela Grunta překonávají dosavadní plány. Nova zároveň odhalila chystané projekty, s nimiž se pokusí definitivně dobýt tuzemský streamovací trh. Nebudou ale chybět ani novinky pro samotnou televizi.