FB pixel TP pixel
HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem © HBO Max

HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem

A je to tady, spuštění Maxu v Česku má konečně datum. Staronové platformy se dočkáme stejně jako většina dalších států 21. května, tedy právě včas na letošní olympijské hry a novou řadu Rodu draka. Nové bude nejen jméno, ale i technický podvozek. Dostaneme hned dva různé tarify plus sportovní balíček.

Streaming novinky

Start už 21. května

Završení přerodu HBO Max na Max vstupuje do další fáze a tentokrát se dotkne i nás. Konglomerát Warner Bros Discovery v rámci nové strategie už před dvěma lety rozhodl o tom, že značka HBO Max po pouhých třech letech končí a postupně ji nahradí pouze Max. Symbolizuje to tak odpoutání od faktu, že tato streamovací služba už dávno nenabízí jen tvorbu původně kabelové televize HBO, ale také filmů studia Warner Bros, dětské zábavy Cartoon Network a hlavně po spojení s Discovery také dokumentární či sportovní pořady. Loni v květnu značka Max nahradila HBO Max v USA, před měsícem se stejná změna odehrála v Latinské Americe a nyní se to projeví u zbývajících trhů, kde tato značka je - tedy ve většině Evropy. Proces se bude odehrávat ve dvou vlnách, my budeme v té první.

Od 21. května 2024 se tedy stávající HBO Max zákazníci v Česku, Slovensku, Maďarsku, dalších zemí jihovýchodní (Rumunsko, Bulharsko, Moldavsko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosna, Severní Makedonie, Srbsko, Černá Hora), severní (Norsko, Švédsko, Finsko, Dánsko) a jižní Evropy (Portugalsko, Andorra, Španělsko) budou přihlašovat do nové služby Max. Ta bude na první pohled podobná stávající HBO Max, ostatně používat se budou stejné přihlašovací údaje, ale podvozek už bude úplně jiný. Zatímco HBO Max se spouštěl pro celý svět ještě na pozůstatcích původní HBO Now (tak se jmenovala služba původně v USA), Max se už vyráběl jako komplet nová platforma, která je rychlejší, výkonnější a zvládá bez problémů věci jako prostorový zvuk či obrazová 4K kvalita. To samé platí pro aplikace v mobilu, tabletu či televizi, které si budou muset zákazníci chtě nechtě ve většině případů znova stáhnout a instalovat.

Nové tarify

Jestli jste byli při čtení předchozího odstavce pozorní, pak vám neuniklo, že v seznamu zemí s HBO Max dvě chybí. Konkrétně Polsko a Nizozemsko. Ty mají být spuštěné později a navíc se k nim přidají dvě zcela nové země (Francie a Belgie). A to zřejmě z dobrého důvodu - zatímco na výše zmíněných trzích nabídne Max dva základní tarify předplatného - standardní (souběžné přehrávání na 2 zařízeních, full HD rozlišení, 30 stažení offline) a prémiové (4 zařízení, 4K rozlišení u vybraných pořadů, 100 stažení offline), v Polsku, Nizozemí, ale také v Belgii, Francii a překvapivě rovnou také v Rumunsku či severských zemích, si budou moci zákazníci vybrat ještě z levnějšího předplatného s reklamami.

Ten se technicky nemá lišit od standardního, ale rozdílná bude cena - má být levnější a to výměnou za sledování reklam. Zatím ani pro jeden z tarifů neposkytlo HBO přesné ceny, ale zvýšení ceny pro standardní předplatné se jeví jako ideální příležitost se změnou značky. U reklamního tarifu by se poté dalo očekávat, že bude kopírovat cenu předplatného dnes - jen s reklamami navíc. Na oficiální potvrzení čekáme. Jisté je to, že kdo si pořídil při spuštění HBO Max u nás předplatné v akci se zlevněnou cenou na pořád, toto by mělo platit. Upozornění - sleva byla počítání jako poloviční cena ze standardního předplatného, nikoliv coby fixní částka (99 Kč z 199 Kč).

Sportovní balíček

HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem © Max

Protože Discovery nabízí díky Eurosportu tuny sportovních přenosů, uvede na trh se spuštěním Maxu ještě jeden extra balíček nazvaný lakonicky Sport, který vám odemkne přístup k tenisovým Grand Slamům, cyklistickým Grand Tour či další živáky z Eurosportu 1 a 2. Zlatým hřebem letošního roku bude pro Discovery v Evropě samozřejmě letní olympiáda v Paříži, která však bude naštěstí dostupná všem předplatitelům s jakýmkoliv balíčkem. Vyhlížejte 16. června. A hned o den později startuje další Max eso v rukávu - druhá řada Rodu draka. Už se startem Maxu v květnu se ale máme dočkat výrazných obsahových přírůstku, především z rodiny skupiny Discovery. Čekejte tedy hodně reality show, pořadů o jídle a také dost dokumentů. Na přesný seznam, stejně jako na finální ceny, bedlivě čekáme.

Zdroj: TZ HBO Max

HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel
HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel
05.03.2024 15:00:00 | Streaming novinky

Netflix nastavil trend a nyní ho budou ostatní hráči následovat. Zatímco studio Disney začalo bránit části uživatelů ve sdílení hesel již před několika týdny, HBO přichází s oficiálním potvrzením právě teď. Neplatícím divákům zbývá několik posledních měsíců.

Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků
Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků
01.03.2024 15:45:00 | Streaming novinky

Česká televize se pochlubila čísly sledovanosti svého právě ukončeného seriálu Smysl pro tumor. Data ukazují, že velkou roli u počtu diváků hraje i možnost dodatečného zhlédnutí.

Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití
Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití
21.02.2024 16:40:00 | Streaming novinky

Netflixu se nabídka konce roku 2023 a začátku roku 2024 nesmírně podařila a největší streamer světa nyní sbírá zasloužené plody úspěchu. Všechny jeho sledované kategorie totiž zažívají statistické otřesy a mění se pořadí historicky nejúspěšnějších titulů. Do vybraného klubu megahitů už kupříkladu téměř nepatří Zaklínač.

SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá
SkyShowtime v Česku zdražuje a zavádí reklamy. Technická kvalita ceně neodpovídá
16.02.2024 13:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba SkyShowtime, která spojuje filmovou nabídku studií Universal a Paramount, oznámila velké změny v předplatném. V průběhu dubna změní cenovou politiku a z dosavadního jednoho tarifu vzniknou dva. Jeden levnější s reklamou a druhý dražší bez reklam.