FB pixel TP pixel
Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány © Voyo

Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány

Skupina Nova oznámila čerstvá čísla předplatitelů pro Česko a Slovensko, která podle ředitele Daniela Grunta překonávají dosavadní plány. Nova zároveň odhalila chystané projekty, s nimiž se pokusí definitivně dobýt tuzemský streamovací trh. Nebudou ale chybět ani novinky pro samotnou televizi.

Streaming novinky

Celkem 25 projektů o 521 epizodách nejrůznějších žánrů má aktuálně skupina Nova buď ve vlastní výrobě, nebo na nich spolupracuje se 17 produkčními společnostmi. Televize Nova to oznámila s nejnovějšími čísly předplatitelů, která už začínají podle našich odhadů hodně nepříjemně dorážet na konkurenční Netflix, jenž má stále být jedničkou na tuzemském trhu. V budoucnu už to ale platit nemusí, protože jak oznámil ředitel Novy Daniel Grunt, Voyo má aktuálně v Česku a Slovensku okolo 820 000 předplatitelů, což je nad plánem pro toto období. Pakliže předpokládáme, že zhruba dvě třetiny tvoří uživatelé z České republiky, znamenalo by to cca 550 000 předplatitelů v Česku. V loňském roce se přitom pro Netflix odhadoval počet 600–650 000 předplatitelů.

Není divu, že Voyo de facto ohlásilo frontální útok na první pozici na zdejším trhu s řadou různorodých projektů od předních tvůrců. Voyo aktuálně připravuje například rodinné drama Studna v režii Terezy Kopáčové, komediální seriál o mezigeneračním soužití od Jana Hřebejka, vznikne také nová řada veleúspěšné Metody Markovič, v níž se bude chytat spartakiádní vrah Straka, a dojde i na návrat do jedné nestandardní zlínské rodiny v druhé řadě Sex O’Clock.

Tituly pro Voyo i Novu

Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány © Voyo

338 hodin původní hrané tvorby zároveň míří na obrazovky TV Nova. Diváci se dočkají odlehčených detektivek z producentských dílen Lenky Szántó nebo Tomáše Baldýnského. V přípravách je také seriál Tomáše Hoffmana. Novinkou jsou dokumentární série Případ Stodolovi, Kauza Kramný nebo seriál o střetu člověka s medvědem s pracovním názvem Lebo medveď. TV Nova a Voyo pokračují také v podpoře české audiovizuální tvorby a stojí například za chystaným dokumentem Virtuální přítelkyně režisérky Barbory Chalupové o fenoménu OnlyFans. Režisérka dříve slavila úspěch s hitem V síti. Na Voyo se bude rovněž dál objevovat obsah z České televize. Režisér Jiří Strach připravuje thrillerový seriál Lovec, který nabídne osm tajuplných případů plných zla, démonů a nevysvětlitelných událostí. V hlavních rolích se objeví Pavel Kříž a Jana Kolesárová. tento titul bude po premiéře na ČT uveden právě na Voyo.

Největší chystané projekty Voyo a TV Nova

Největší chystanou novinkou je samozřejmě Studna, šestidílný seriál podle případu Jelínkových, který známe ze seriálu 30 případů majora Zemana. Seriál natáčí výše zmíněná Tereza Kopáčová, jež letos na ČT uvedla Smysl pro tumor, podle scénáře Mira Šifry a Kristiny Májové. Dále diváky čeká již také zmíněné pokračování Metody Markovič zaměřené na sériového vraha Straku, přičemž má dojít na změnu stylu, který bude odrážet i změny v životě ústředního policisty. Voyo aktuálně vybírá vhodného režiséra. Jan Hřebejk natočí komediální seriál podle scénáře Natalie Kocábové o soužití se stárnoucími rodiči Pád domu Kollerů, Tomáš Baldýnský vyvíjí komediální krimi projekt Buldok z Poděbrad se Sabinou Remundovou a Markem Adamczykem, Ondřej Sokol má být tahounem nové odlehčené krimi Vraždy v Kraji o vyšetřovateli, který zvolňuje život na venkově, a projekt Milionáři bude v osmi epizodách sledovat přátele, kterým změní život výhra v loterii.

Voyo odhalilo i 4 velké dokumenty. Již 7. dubna uvede dokumentární seriál Málo mě znáš o životě Ivety Bartošové, který doplní streamovací i televizní hit Iveta. Lebo medveď je chystaný cyklus o životě s medvěde hnědým na Slovensku. Petr Hátle zpracuje dokument o tragédii v egyptském letovisku Kauza Kramný a nový dokumentární seriál chystá i režisér Peter Bebjak, který natočí projekt Rigo o slovenském sériovém vrahovi.

Zdroj: Autorský text / TZ TV Nova / Voyo

 3 418 zobrazení   28 se líbí
HBO všem předplatitelům zhorší kvalitu. Od 21. května bude chtít více peněz
HBO všem předplatitelům zhorší kvalitu. Od 21. května bude chtít více peněz
28.03.2024 11:30:00 | Streaming novinky

Služba HBO Max, jak ji známe, 21. května zanikne. Na jejím místě vznikne nová služba Max, která již ztratí ikonické HBO v názvu, protože společnost Warner Bros. Discovery již nechce stavět především na obsahu slavné kabelové televize. Se změnou služby dojde i ke změně tarifů. A bohužel se dosavadním uživatelům zhorší kvalita služby.

HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem
HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem
21.03.2024 17:00:00 | Streaming novinky

A je to tady, spuštění Maxu v Česku má konečně datum. Staronové platformy se dočkáme stejně jako většina dalších států 21. května, tedy právě včas na letošní olympijské hry a novou řadu Rodu draka. Nové bude nejen jméno, ale i technický podvozek. Dostaneme hned dva různé tarify plus sportovní balíček.

HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel
HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel
05.03.2024 15:00:00 | Streaming novinky

Netflix nastavil trend a nyní ho budou ostatní hráči následovat. Zatímco studio Disney začalo bránit části uživatelů ve sdílení hesel již před několika týdny, HBO přichází s oficiálním potvrzením právě teď. Neplatícím divákům zbývá několik posledních měsíců.

Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků
Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků
01.03.2024 15:45:00 | Streaming novinky

Česká televize se pochlubila čísly sledovanosti svého právě ukončeného seriálu Smysl pro tumor. Data ukazují, že velkou roli u počtu diváků hraje i možnost dodatečného zhlédnutí.