FB pixel TP pixel
Mission: Impossible 7 viděli první kritici. Jásají nad nejlepším (akčním) filmem roku © Paramount Pictures

Mission: Impossible 7 viděli první kritici. Jásají nad nejlepším (akčním) filmem roku

Tom Cruise vletí do našich kin v sedmém díle série Mission Impossible již 13. července. Akční nářez s podtitulem Odplata první část konečně viděli první kritici a jejich reakce jsou nepřekvapivě naprosto nadšené.

20. 6. 2023 11:20 | Filmové novinky

Jeden z letošních nejočekávanějších akčních spektáklů Mission: Impossible Odplata - První část se již zanedlouho vřítí do našich kin. Embargo na vyjádření kritiků právě skončilo, takže nám nic nebrání podívat se na jejich reakce na novinku Toma Cruise. A rovnou můžeme prozradit to, co většina čtenářů asi tuší: sedmý díl série je nepřekvapivě velká pecka. Těšit se můžeme na výbušný a zároveň aktuální příběh, skvělé nové postavy a v neposlední řadě na ohromující a rozmanitou akci. I když prý akce nakonec není tolik jako v minulých dílech, tak to její intenzita, šílenost a tempo bohatě vynahradí. Navíc se prý závěrečná vlaková akční scéna řadí mezi 2–3 nejlepší v rámci celé série.

Řemeslně je MI7 samozřejmě na vrcholu a nic lepšího v kinech v rámci dechberoucí akční podívané v tuto chvíli není. První část Odplaty funguje jako ambiciózní zkoumání režiséra Christophera McQuarrieho o umělé inteligenci a nebezpečné cestě, na které se možná nacházíme, zároveň je ale příběh opravdu rozsáhlý a na někoho může působit utahaně. První část má tu nevýhodu, že nemá s podstaty jasné ukončení, takže nakonec není tak uspokojující jako poslední díl série Fallout. Na druhou stranu se kritici shodují, že z takto rozdělených filmů na dvě části (Spider-Man: Napříč paralelními světy, Harry Potter a relikvie smrti - 1.část) působí první Odplata nejvíce jako samostatný film. Sedmý díl ze série Mission: Impossible je samozřejmě povinností vidět na velkém plátně a jedná se dle mnohých kritiků o nejlepší akční film roku. V Česku si něj budeme moci zajít již 13. července.

Zdroj: Indiewire

 101 zobrazení   326 se líbí
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nová marvelovka odhaluje obávaného lovce Spider-Mana. Trailer láká na velkou brutalitu
Nová marvelovka odhaluje obávaného lovce Spider-Mana. Trailer láká na velkou brutalitu
20.06.2023 10:30:00 | Filmové novinky

Studio Sony pokračuje ve své snaze těžit svou spider-manovskou licenci na maximum. Ještě než nám představí velkou pavoučí týmovku Madame Web, představí se jeden z nejobávanějších soupeřů Petera Parkera. Film přitom bude sázet na velkou brutalitu a záplavu krve.

Jeden z nejlepších loňských seriálů se vrací. Vítejte v Medvědově pekelné kuchyni
Jeden z nejlepších loňských seriálů se vrací. Vítejte v Medvědově pekelné kuchyni
19.06.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Disney Plus odhalila datum uvedení druhé řady skvostného seriálu Medvěd, který patří mezi nejchválenější seriály loňského roku. Tahle dramedie z kulinářského prostředí bude v Česku dostupná již během léta.

Hra na oliheň se vrací. V první upoutávce odhaluje nové hráče na zabití
Hra na oliheň se vrací. V první upoutávce odhaluje nové hráče na zabití
19.06.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Netflix na víkendové akci pro fanoušky TUDUM odhalil první upoutávku na chystané pokračování megahitu Hra na oliheň. V krátkém teaseru představuje nové obsazení hráčů, kteří budou bojovat o život. Internet okamžitě zaujalo, že mezi obsazením chybí jakákoli žena.

Stranger Things 5 posílí drsná hvězda Terminátora
Stranger Things 5 posílí drsná hvězda Terminátora
19.06.2023 15:33:00 | Filmové novinky

V seriálu Stranger Things, který se odehrává v osmdesátých letech, se často v hlavních i vedlejších rolích objevují ikonické hvězdy této dekády. Po Winoně Ryder, Seanu Astinovi či Paulu Reiserovi se v závěrečné řadě populární hororové sci-fi objeví i další hvězda 80. let Linda Hamilton.