FB pixel TP pixel
Mission: Impossible 8 se odkládá a dostane zcela nový název © Paramount Pictures

Mission: Impossible 8 se odkládá a dostane zcela nový název

Tom Cruise v loňském roce zažil jeden ze svých největších kariérních úspěchů s filmem Top Gun: Maverick, letos ale narazil se sedmým filmem ze série Mission: Impossible. Jeho pokračování nyní zažívá velký odklad premiéry a navíc se přejmenuje.

Filmové novinky

S oběma oznámeními přišel deník Variety, který potvrdil, že se Mission: Impossible 8, která byla dosud známá pod názvem Mission: Impossible Odplata - Druhá část, odkládá z června 2024 na 23. květen 2025. V Česku to znamená odklad na 22. května 2025, neboť u nás filmy vstupují do kin ve čtvrtek a nikoli v pátek jako v USA. Tato změna je způsobena především probíhající stávkou hollywoodských herců, kterým studia nebyla schopná nabídnout adekvátní platové podmínky a zaručit nezneužívání jejich identity pomocí implementace umělé inteligence. Na červnové datum se tak po Mission: Impossible přesune v příštím roce prequel hororového hitu Tiché místo s názvem A Quiet Place: Day One.

Odklad a změna názvu

Je však dost dobře možné, herecká stávka a tím pádem i nedokončení Mission: Impossible 8 nemusí být jediným důvodem, proč se studio Paramount rozhodlo pro přesun premiéry. Nutno totiž uznat, že letošní Mission: Impossible Odplata - První část v kinech neutržila předpokládané peníze, když si odnesla pouhých 567 milionů dolarů celosvětově. To je o téměř 230 milionů méně než předchozí Fallout a o 120 milionů méně než Mission: Impossible - Národ grázlů. Rozpočet odplaty však byl i kvůli natáčení během covidu masivní, dalece oba filmy přesahoval a vyšplhat se měl až na 300 milionů dolarů. Studio tak může mít snahu dopřát divákům delší odpočinek od série a nenavazovat na Odplatu přímo.

To ostatně naznačuje i další zpráva Variety, že se studio rozhodlo ke změně názvu filmu. Ten už by neměl nést název Odplata - Druhá část, ale měl by získat zcela jiný podtitul, který bude na diváky logicky působit jako další samostatný díl série a nikoliv jako čisté navázání na předchozí konec, který sice byl do velké míry otevřený, alespoň se však snažil nabídnout uspokojivé zakončení dosavadního honu na klíč k poloze zničené ponorky na dně oceánu. Pakliže studio a Tom Cruise přijdou s novým názvem, bude se samozřejmě muset změnit i podtitul předchozího filmu. Což by však neměl být problém, stačí zahodit zmínku o První části a dodatečně poté nahrát novou digitální verzi filmu na VOD. U fyzických kopií však bude zřejmě zmínka o První části zachována minimálně do re-releasu, neboť v USA vychází titul na Blu-rayích 31. října a v Česku v půlce listopadu a grafiky jsou již jasně dané. Tom Cruise má každopádně s přejmenováváním bohaté zkušenosti, jeho dřívější sci-fi Na hraně zítřka bylo před 9 lety v USA po premiéře v kinech přejmenováno z Edge of Tomorrow na ráznější Live Die Repeat: Edge of Tomorrow.

Zdroj: Variety / BOM

Nejhorší výsledek sledovanosti. Seriál Eliška a Damián urval nový rekord
Nejhorší výsledek sledovanosti. Seriál Eliška a Damián urval nový rekord
24.10.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Seriál Eliška a Damián má za sebou premiéru již deváté z dvanácti epizod a televize Prima už jen doufá, že tato podzimní novinková hrůza skončí. Další nejhorší výsledek sledovanosti mnoho optimismu pro chystané pokračování nevyvolává.

Kazma ukázal čiré dno. Rozsypaný milion dolarů sebrali lidé s igelitkami
Kazma ukázal čiré dno. Rozsypaný milion dolarů sebrali lidé s igelitkami
23.10.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Konečně konec velké šarády? Zdá se, že ano. Kamil Bartošek alias Kazma vysypal z vrtulníku slíbený milion dolarů. Na místo se seběhl jen zlomek registrovaných diváků s igelitkami a batohy.

Jedno z nejlepších sci-fi současnosti se vrací. Napínavý trailer slibuje boj o cenný asteroid
Jedno z nejlepších sci-fi současnosti se vrací. Napínavý trailer slibuje boj o cenný asteroid
23.10.2023 13:30:00 | Filmové novinky

Vynikající seriálové drama For All Mankind popisující alternativní verzi dějin, ve které dobyli Měsíc jako první Sověti, vstupuje již do své čtvrté řady. Apple láká na nové epizody z Marsu napínavým trailerem.

Nejočekávanější thriller Netflixu kritiky rozděluje: Tvůrci Sedm další klasiku nenatočili
Nejočekávanější thriller Netflixu kritiky rozděluje: Tvůrci Sedm další klasiku nenatočili
23.10.2023 13:10:00 | Filmové novinky

Režisér David Fincher přichází na Netflix s dalším drsným thrillerem. Jeho napínák o nájemném zabijákovi s tváří Michaela Fassbendera již viděli první diváci z řad recenzentů a kritiky na sebe nenechaly dlouho čekat. Vyplatí se v listopadu zaplatit předplatné Netflixu?