FB pixel TP pixel
Netflix - otázky, odpovědi, problémy © TMDB

Netflix - otázky, odpovědi, problémy

1. 1. 2019 0:00 | Wiki
  1. Proč mi Netflix dál strhává peníze?
  2. Proč nevidím TENTO film či seriál?
  3. Proč na Netflixu není TENTO film?
  4. Proč už není na Netflixu TENTO film?
  5. Proč není na Netflixu film a jinde ano?
  6. Proč se nemůžu přihlásit na Netflix?
  7. Proč Netflix nenabízí 3D filmy?

Proč mi Netflix dál strhává peníze?

Vždy kontaktujte podporu Netflixu – na této adrese najdete buď přímo operátora přes chat anebo telefonní číslo, kam můžete zavolat. Mějte připravené své kontaktní informace a také popis toho, jak přesně probíhá strhávání peněz. Jestliže jste se v minulosti registrovali na Netflix a zadali například číslo své platební karty, Netflix vám bude strhávat peníze do té doby, než sami požádáte o přerušení či skončení předplatného - i když nic nesledujete. Když už jste o přerušení požádali, ale Netflix vám dál peníze strhává, určitě je potřeba dokázat, že jste takovou akci skutečně udělali. Poslední a nejméně příjemnou možností, je to, že vám někdo zcizí váš účet a či platební údaje a pak je třeba celý problém nahlásit nejen Netflixu jako zneužití, ale také řešit to se svojí bankou či jiným poskytovatelem platební karty.

Proč nevidím TENTO film či seriál?

Spuštěním českého rozhraní se těm, kdo ho mají, automaticky skryly všechny pořady, které nemají české titulky či dabing. Pokud chcete naplno využít celou nabídku a místo 2.500 filmů mít původních 6.000, vraťte si rozhraní zpět do angličtiny. Postupovat můžete podle tohoto návodu.

Proč na Netflixu není TENTO film?

Může to být z různých důvodů. Pokud film či seriál vyrobila konkurenční streamovací služba (HBO, Amazon, Disney) a rozhodla se ho nabízet pouze u sebe, nemá Netflix šanci ho nabízet. Hra o trůny tak bude ke streamování jen na HBO GO/MAX, Mandalorian jen na Disney+, a naopak, Stranger Things zase jen na Netflixu. Pokud se jedná o film o seriál, který natočil někdo další, nemusí být na Netflixu proto, že ho Netflix prostě a jednoduše nemohl či nechtěl nakoupit. Nemohl ho koupit, protože ho třeba ani producent pro danou zemi nenabízel či ho měla už jiná služba. Nechtěl ho koupit, protože třeba cena za práva byla příliš vysoká a nevyplatilo by se to. Toto se může lišit země od země.

Proč už není na Netflixu TENTO film?

Když Netflix nakupuje od jiných producentů filmy a seriály, nenakupuje je navěky, ale pouze na určitou dobu, nejčastěji rok či dva. To proto, že cena za tato práva, kterou musí streamingová platforma předem zaplatit, není úplně malá a Netflix tak vybírá jen ty filmy či seriály, o kterých si myslí, že budou aktuálně fungovat. Když během této doby zjistí, že nefungují, rozhodne se dál smlouvu neprodlužovat a filmy či seriály mizí z nabídky. Naopak, pokud titul v nabídce funguje, smlouva se prodlouží. Tento systém je stejný pro všechny nakoupené tituly pro všechny streamovací služby za předplatné, jako jsou třeba HBO nebo Amazon. Naopak pro služby, kde si filmy a seriály jednorázově půjčujete či kupujete (iTunes, Google Play) to neplatí, tam platforma předem nic neplatí a s producenty se dělí o zisk, až podle toho, kolik lidí film či seriál nakoupí.

Proč není na Netflixu film a jinde ano?

Netflix má ve své knihovně spoustu filmů a seriálů, které nenatočil a koupil je od jiných producentů a filmařů. Tyto nákupy dělá pro každou zemi jinak – podle toho, co v dané zemi zjistil, že nejvíce diváci chtěji, podle toho, co mu ostatní nabízí a podle toho, co ještě nemá konkurenční služba. Jeho nabídka se tak liší země od země a film či seriál dostupný v USA tak nemusí být nikde jinde. A naopak, spoustu filmů a seriálů najdete u nás a v USA ne. Jedinou výjimkou jsou jeho původní filmy a seriály, které jsou dostupné ve všech zemích, kde Netflix je.

Proč se nemůžu přihlásit na Netflix?

Může to být z různých důvodů. Pokud jste přestali platit za Netflix, váš účet zůstává po určitou dobu aktivní, ale po určitém čase je třeba se znova registrovat. Další možností je, že někdo další, kdo používá váš Netflix, mezitím změnil přihlašovací údaje. Zkuste si vyžádat zapomenuté heslo na váš email, který jste zadali při registraci. V případě dalších problémů kontaktujte vždy oficiální podporu Netflixu.

Proč Netflix nenabízí 3D filmy?

Sledování 3D filmů vyžaduje, aby lidé měli speciální projekci a k tomu brýle, které dokáží 3D efekt z projekce vytvořit. V kině jsou na to speciální promítačky, doma je potřeba mít speciální televizi. 3D televize byly v nabídce před několika lety v módě, když v kinech vrcholila doba 3D filmů odstartovaná Avatarem, ale od té doby se trend utlumil. Protože málokdo má doma 3D televizi a natáčení či projekce 3D pořadů jsou výrazně náročnější než klasických, rozhodl se Netflix tyto pořady nenabízet ani je nekupovat. V jeho nabídce však najdete několik interaktivních filmů, které nabízí jiný druh nestandardní zábavy.

Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.