FB pixel TP pixel
Velký návrat Nicolase Cage. Nová sci-fi komedie je řazena mezi nejlepší filmy roku © A24

Velký návrat Nicolase Cage. Nová sci-fi komedie je řazena mezi nejlepší filmy roku

Jízlivých komedií, které se nebojí tepat do živého, není nikdy dost. A zdá se, že letos v zimě se jedné černočerné žánrovky se skvělým obsazením skutečně dočkáme. Představila se premiérově na festivalu v Torontu, ohlasy nešetří chválou a nově se představuje i v bláznivém traileru.

Filmové novinky

Je tomu pár měsíců, co jsme chválili zlomyslnou komedii norského debutanta Kristoffera Borgliho Je mi ze sebe špatně. Jeho úspěchu a originálního zpracování si ihned všiml Hollywood a jeho novinka Dream Scenario už vznikala pod hlavičkou oscarové produkční společnosti A24 a světovou premiéru měla na filmovém festivalu v Torontu. Nejzajímavější je však obsazení hlavní role, obrovský herecký comeback totiž zažívá Nicolas Cage a zahraniční média nešetří na jeho adresu chválou. Začíná se dokonce mluvit o dalším hereckém comebacku ve stylu Brendana Frasera a jeho Velryby, které zkrátka A24 umí.

Cage si ve sci-fi komedii Dream Scenario zahrál proplešatělého profesora myrmekologie, který se ze záhadného důvodu začne objevovat lidem ve snech po celém světě. Nepříliš populární omšelý padesátník se tak musí vyrovnat s raketovou slávou a jejími krutými následky. Trailer napovídá, že se Borglimu podařilo na maximum vytěžit popkulturní potenciál devětapadesátiletého herce a filmu tak dodat výjimečnou rovinu meta humoru. Už předchozí režisérův film byl satirou na sociální sítě a mediální slávu a vypadá to, že ve svém druhém filmu zachází ještě o kousek dál. „Instantní kultovka,“ jak film označil magazín The Wrap, bude mít premiéru v amerických kinech koncem listopadu a následně se objeví díky společnosti Aerofilms i v českých kinech. A kdyby vás zajímaly sdružené recenze kritiků, server Rotten Tomatoes jich aktuálně eviduje 28, z nichž 86 procent je pozitivních. Průměrné hodnocení se pak zastavilo na nadprůměrných 7,1 bodech z 10.

Zdroj: A24 / Rotten Tomatoes

Primácký vrchol neumětelství. V Elišce a Damiánovi bizarně zaútočil vysavač
Primácký vrchol neumětelství. V Elišce a Damiánovi bizarně zaútočil vysavač
21.09.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Seriál Eliška a Damián měl být velkým televizním hitem letošního podzimu. Místo slávy a vysoké sledovanosti ale sklízí spíše zasloužený posměch. A nejinak je tomu po zveřejnění další bizarní scény, ve které se šlechtic Damián snaží Elišku zachránit před útokem vysavače. Komediální scéna totiž nemá elementární logiku.

Nejlepší sci-fi posledních let přichází! Nový postapokalyptický trhák ohromil kritiky
Nejlepší sci-fi posledních let přichází! Nový postapokalyptický trhák ohromil kritiky
21.09.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Gareth Edwards se po dlouhých sedmi letech vrací do kin s postapokalyptickou sci-fi novinkou Stvořitel. Snímek s Johnem Davidem Washingtonem v hlavní roli uhranul kritiky, kteří v něm vidí vizuálně ohromující epos a žánrovou událost posledních let.

Hunger Games 5 ve velkolepém traileru. Strhnou drsnou akcí a drzou hrdinkou
Hunger Games 5 ve velkolepém traileru. Strhnou drsnou akcí a drzou hrdinkou
20.09.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Ačkoli se řada hollywoodských blockbusterů kvůli stávce herců a scenáristů odkládá na příští rok, není to případ nejnovějšího dílu ze série Hunger Games. Ten je stále plánován na 16. listopadu a ukázal nový epický trailer z nevlídného světa Panemu.

Nejočekávanější fantasy konce roku ukazuje v traileru řecké bohy i monstra
Nejočekávanější fantasy konce roku ukazuje v traileru řecké bohy i monstra
20.09.2023 10:40:00 | Filmové novinky

Je to tady! Disney po dřívějším krátkém teaseru konečně ukázal i první pořádný trailer na chystanou adaptaci milované fantasy série Percy Jackson a Olympané, která snoubí moderní reálie s řeckými bohy. Největší fantasy seriál konce letošního roku dorazí už 20. prosince dokonce ve dvou startovních epizodách.