FB pixel TP pixel
Na seriálu Pán prstenů mohl pracovat i režisér filmů. Nenávist vše zarazila © Amazon Studios

Na seriálu Pán prstenů mohl pracovat i režisér filmů. Nenávist vše zarazila

Nechybělo mnoho a Peter Jackson se mohl autorsky podílet i na novém seriálovém Pánu Prstenů od Amazonu. Nakonec ale ze spolupráce sešlo.

9. 8. 2022 7:00 | Streaming novinky

I když na letošní nejočekávanější seriálové události – Pán prstenů: Prsteny moci od Amazonu – režisér slavné filmové trilogie oceněné mnoha Oscary Peter Jackson nespolupracoval, byl při zahajovacích pracích jedním z oslovených tvůrců, kteří se měli na tomto monstrózním a nejdražším seriálovém počinu autorsky podílet. Proč to nakonec nevyšlo? K tomu se vyjádřil sám novozélandský režisér v rozhovoru pro server Hollywood Reporter. Prý byli spolu s jeho manželkou Fran Walsh, která s Jacksonem na trilogii spolupracovala v roli producentky a scenáristky, Amazonem dotázáni, jestli by na seriálu nechtěli pracovat. Jackson na tento návrh logicky odvětil: „Až si přečteme scénář, tak se rozhodneme“.

Amazon tvůrčí dvojici přislíbil scénář poslat po jeho dokončení. Ten se ale nakonec do jejich rukou nikdy nedostal, postěžoval si věhlasný režisér. Po rozhovoru přišlo i vyjádření od Amazonu. Showrunneři chystaného seriálu J. D. Payne a Patrick McKay jsou prý velkými fanoušky Jacksonovy trilogie a údajně chtěli, aby se Jackson na seriálu podílel a s přípravami jim pomohl. Nicméně Tolkien Estate, která spravuje práva k dílům J. R. R. Tolkiena, si nepřála, aby Jackson na seriálu pracoval. Jak známo nedávno zesnulý Tolkienův syn Christopher dal v minulosti jasně najevo, že se mu Jacksonova filmová trilogie nelíbila, nectila dle něj ducha knihy. A Amazon musel ctít vůli dědiců. Peter Jackson se nakonec vyjádřil, že je mu líto, že se na seriálu nemohl podílet, přesto se těší, až jej uvidí. Jak seriál dopadne, se s novozélandským sympaťákem dozvíme 2. září na Amazon Prime.

 183 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Potvrzeno, HBO Max a Discovery se spojí, služba u nás bude za dva roky
Potvrzeno, HBO Max a Discovery se spojí, služba u nás bude za dva roky
05.08.2022 8:00:00 | Streaming novinky

S velkým očekáváním byly vyhlíženy kvartální výsledky nového konglomerátu Warner Bros Discovery, kam patří i HBO Max. Jednak jsme byli zvědaví na čísla předplatitelů, a pak, zda se potvrdí dohady o zrušení HBO Max a začlenění pod Discovery. Také nás zajímalo, jaké další úspory společnost chystá. Dostali jsme odpovědi jen částečné.

Vede u vás Netflix, Disney+ či HBO Max? K narozeninám nadělujeme exkluzivní statistiky!
Vede u vás Netflix, Disney+ či HBO Max? K narozeninám nadělujeme exkluzivní statistiky!
04.08.2022 19:30:00 | Streaming novinky

Přesně před 7 lety byla spuštěna první verze Filmtora jako rozcestník v online nabídce půjčoven. A před 5 lety jsme začali stabilně počítat kolik přivádíme jednotlivým online půjčovnám. Data za tuto dobu nyní poprvé veřejně nabízíme a můžete tak vidět, zda mezi vámi je oblíbenější Netflix nebo HBO a jak se jejich poměr změnil.

Paramount+ dál slibně roste, že by i Netflix záviděl
Paramount+ dál slibně roste, že by i Netflix záviděl
04.08.2022 14:00:00 | Streaming novinky

Dnes mají své kvartální výsledky vypustit hned dva velcí hráči, než večer dorazí velmi očekávané zprávy od Warnerů a HBO, máme tu čerstvá čísla za druhý kvartál za Paramount. Mediálnímu koncernu se v tržbách moc nedařilo a kromě kin prakticky všude klesl. Daří se mu ovšem zvyšovat počet předplatitelů Paramount+.

Nejen Netflix má problémy, přestává se dařit Peacocku
Nejen Netflix má problémy, přestává se dařit Peacocku
30.07.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Zatímco minulý kvartál byl Netflix ve svém problému úbytku předplatitelů osamocený, nyní se začíná krize projevovat i na dalších hráčích v byznysu. Růst předplatitelů se zastavil například u služby Peacock, problémy se čekají i jinde. Je to začátek nového trendu?