FB pixel TP pixel
Konec nadějím: Nová akční sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Sledovanost padla o polovinu © Netflix

Konec nadějím: Nová akční sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Sledovanost padla o polovinu

Ačkoli Netflix ještě nevydal oficiální vyjádření, už nyní je prakticky jisté, že sága Rebel Moon na streamovací službě pokračovat nebude. Novinka režiséra Zacka Snydera totiž v případě druhé části zaznamenává tragický pokles sledovanosti. Další díly by byly extrémním rizikem. Přesto dojde na režisérské verze.

Filmové novinky

Hotovo, tohle se prostě nepovedlo. Sci-fi novinka Rebel Moon z hlavy režiséra Zacka Snydera měla být další velkou franšízou na Netflixu. Film rozdělený na dvě části stál více než 160 milionů dolarů a předpokládá se, že na každou část padla zhruba polovina prostředků. Další podobné investice se ale zdají být pro Netflix rizikové, protože čísla sledovanosti jsou slabá.

Zklamáním bylo už prosincové uvedení, kdy se snímek Rebel Moon: První část - Zrozená z ohně sice vyšplhal na první příčku sledovanosti, avšak detailní statistiky streamera odhalily, že z hlediska sledovanosti o žádnou velkou díru do světa nešlo a za jinými filmy Snyderova novinka v počtu diváků výrazně zaostávala.

Pád oproti první části o 50 procent

Zoufalé recenze a nespokojenost diváků se samozřejmě následně odrazily i na sledovanosti druhého filmu s názvem Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška. Ten startoval s 21,4 miliony zhlédnutí, což bylo o 2,5 milionu méně než první film. Definitivní ránu potenciální franšíze však uštědřil až poslední týden, kdy sledovanost klesla navzdory započítání celého týdne a nikoli pouze jeho poloviny jako u týdne premiérového na 18,8 milionů zhlédnutí. To je problém především při komparaci s výkonem první části, která naopak rostla a zaznamenala v druhém týdnu 34 milionů zhlédnutí. Trend v případě druhého filmu je tedy zcela opačný a pád je oproti číslům na konci prosince zhruba poloviční. A jelikož ve třetím týdnu obvykle přichází velké propady skoro u každé novinky Netflixu, je prakticky jisté, že druhá část Rebel Moon neplní očekávání a nebude se na ni v Netflixu vzpomínat v dobrém.

De facto se tudíž očekává, že Netflix již v téhle sérii s bojovnicí Korou pokračovat nebude. Ostatně nedávalo by to ani smysl, když druhá část předvádí špatný výkon sledovanosti a nekvality samotného filmu by potenciální brand jen dále poškozovaly. Zack Snyder ale zatím na Netflixu nekončí. Ještě letos totiž uvedene nový animovaný seriál Twilight of the Gods, který bude jeho zpracováním dávné norské mytologie. První záběry uvidí diváci na festivalu ve francouzském Annecy již v červnu. Na konci léta se mají fanoušci režiséra dočkat také režisérských verzí Rebel Moon, u nichž se čeká kombinovaná stopáž okolo 6 hodin.

Zdroj: Netflix / FlixPatrol / What's on Netflix

Opice ovládly svět a válčí mezi sebou. Fenomenální trailer Planety opic bere dech
Opice ovládly svět a válčí mezi sebou. Fenomenální trailer Planety opic bere dech
01.05.2024 12:50:00 | Filmové novinky

Už 9. května vstupuje do kin nový díl série Planeta opic, který definitivně odstartuje letní sezónu plnou blockbusterů. 20th Century Studios těsně před uvedením vydává poslední upoutávku, která odhaluje fantastické speciální efekty a velkolepé měřítko.

Nejromantičtější reality show světa válcuje Voyo. Láká hlavně mladé diváky
Nejromantičtější reality show světa válcuje Voyo. Láká hlavně mladé diváky
01.05.2024 12:20:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo slaví opakovaně úspěch se svými reality show. Zatímco v lineárním vysílání těmto formátům už pšenka tolik nekvete, v online prostoru je ze strany diváků stále nemalý zájem. Dařilo se Love Islandu, Survivoru a nyní i slovenské verzi oblíbeného projektu The Bachelor.

Zack Snyder na Netflixu vyhořel. Sci-fi Rebel Moon zničila i kuvajtská romantika
Zack Snyder na Netflixu vyhořel. Sci-fi Rebel Moon zničila i kuvajtská romantika
01.05.2024 10:30:00 | Filmové novinky

Již několikrát jsme psali o vršených neúspěších režiséra, scenáristy a kameramana Zacka Snydera a jeho sci-fi opusu Rebel Moon. Ten nejnovější je ale opravdu ostudně smutný.

Sheldon z Teorie velkého třesku je zpátky! Návrat po 5 letech potvrzuje nové video
Sheldon z Teorie velkého třesku je zpátky! Návrat po 5 letech potvrzuje nové video
30.04.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Herec Jim Parsons se vrací do role dospělého Sheldona Coopera ze seriálového hitu Teorie velkého třesku. Potvrzuje to nové video, v němž se herec objevil spolu se svým mladším já v podobě Iana Armitage. Herec se k roli vrací po 5 letech.