FB pixel TP pixel
Bůh smrti Sean Bean zavzpomínal na první filmové úmrtí. Prozradil i svoje nejoblíbenější © HBO

Bůh smrti Sean Bean zavzpomínal na první filmové úmrtí. Prozradil i svoje nejoblíbenější

Herec Sean Bean se proslavil tím, že ve filmech či seriálech pravidelně umírá a obvykle i dost bolestivou smrtí. Nyní Bean v rozhovoru zavzpomínal na svou první smrt a odhalil i tu nejoblíbenější.

4. 5. 2023 15:00 | Filmové novinky

Charismatický Angličan Sean Bean za svůj život ztvárnil řadu rozličných rolí, přesto si jej fanoušci kvůli ztvárnění Boromira z Pána prstenů, Eddarda Starka ze Hry o trůny či padoucha z bondovky Zlaté oko pamatují především jako toho, který ve filmech vždy zemře. I když je statisticky dokázáno, že je počet i pravděpodobnost jeho úmrtí oproti jiným hercům relativně nízká, své pověsti se již jen tak nezbaví. Navíc sám Bean bere tuto reputaci s nadhledem a nedávno v rozhovoru pro server Screen Server dokonce zavzpomínal nejen na svou první smrt, ale odhalil i tu nejoblíbenější.

Sean Bean konkrétně řekl: „Moje první smrt byla ve filmu Caravaggio, skvělého režiséra Dereka Jarmana. Podřízli mi v něm hrdlo, což je v pořádku, je to váš první den, takže si říkáte: „No, paráda!“. Jenže pak se to stále opakuje a opakuje.“ Poté dodal: „Myslím, že má nejlepší smrt byla ta Boromirova v Pánovi prstenů, to byl velmi epický druh smrti, bylo to velmi emotivní, velmi dojemné, a Peter Jackson mi dopřál dost času, abych mohl zemřít a vyždímat to za doprovodu hudby a s patosem. Tuhle smrt mám rád." Za téměř čtyřicet let na plátně zemřela Beanova postava nejméně třiadvacetkrát. Toto číslo ale již moc neporoste, protože Bean v rozhovoru také prozradil, že v poslední době začal odmítat některé scénáře, v nichž by jeho postava zemřela.

Zdroj: MovieWeb

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Velkolepý trailer Duny 2 odhaluje nejočekávanější sci-fi roku a slibuje velkou válku
Velkolepý trailer Duny 2 odhaluje nejočekávanější sci-fi roku a slibuje velkou válku
03.05.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Druhá část sci-fi adaptace knihy Franka Herberta Duna zamíří do kin sice až v listopadu, již nyní se ale můžete pokochat skvostnou první upoutávkou, která láká na bitvu mezi Paulem Atreidem a rodem Harkonnenů.

Rychle a zběsile 10 přišlo s nejbizarnějším trailerem vůbec. Úroveň patosu je neskutečná
Rychle a zběsile 10 přišlo s nejbizarnějším trailerem vůbec. Úroveň patosu je neskutečná
03.05.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Vin Diesel vypustil do éteru nový trailer na Rychle a zběsile 10, který se ale nesnaží být za každou cenu velkolepý. Místo toho sází na nostalgii, rodinné hodnoty a silné citové pouto mezi Domem a Letty.

Zapomeňte na Ramba. Sylvester Stallone se vrátí v další ikonické akční roli
Zapomeňte na Ramba. Sylvester Stallone se vrátí v další ikonické akční roli
02.05.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Režisér akčních výplachů Pád anděla a Greenland si pro fanoušky akčních filmů 80. a 90. let přichystal nemalé překvapení. Do svého nového filmu totiž zlákal Sylvestera Stallona, který se tak vrátí k ikonické roli horolezce ve filmu Cliffhanger.

Nejlepší závodní film dekády? Gran Turismo trhá asfalt ve fenomenálním traileru
Nejlepší závodní film dekády? Gran Turismo trhá asfalt ve fenomenálním traileru
02.05.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Zdá se, že prokletí videoherních adaptací je skutečně minulostí. Po megahitech The Last of Us a Super Mario Bros. totiž přichází závodnická pecka Gran Turismo, která chce být ve filmu stejně působivá jako s herním ovladačem v ruce. A daří se jí to.