FB pixel TP pixel
Katastrofální sci-fi Netflixu má spasit necenzurovaná verze. Režisér slibuje úplně nový zážitek © Netflix

Katastrofální sci-fi Netflixu má spasit necenzurovaná verze. Režisér slibuje úplně nový zážitek

Přes dosavadní kritický i divácký neúspěch dvoudílného sci-fi eposu Rebel Moon režisér Zack Snyder pracuje na rozšířených verzích obou snímků. Podle slov režiséra se bude jednat o zcela odlišné snímky s novým vyzněním.

Filmové novinky

Dosavadní kritické i divácké reakce na oba díly sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera jsou katastrofické. První část s podtitulem Zrozená z ohně má na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes 21 %, druhá část s názvem Jizvonoška je s pouhými 14 % dokonce hodnocena jako nejhorší Snyderův film vůbec. Výkony série ale nechávají paličatého režiséra v klidu a dál rozvíjí debaty o celém univerzu. V rozhovoru pro Entertainment Weekly se Snyder rozpovídal o chystaných režisérských sestřizích obou filmů, které se prý budou od vydaných snímků na Netflixu diametrálně lišit.

Úplně jiný a brutálnější film?

Konkrétněji dodal: „Tonálně jsou sestřihy úplně jiné. Každý z nich je o hodinu delší. Každý z nich má tři hodiny a je v nich spousta scén, které v původních verzích nejsou. Emocionálně je to spíš paralelní vesmír než rozšířená verze. Ve verzi s ratingem R se dějí věci, které se ve verzi PG-13 nedějí. Pořadí všech událostí je jiné, takže je to opravdu zajímavé cvičení.“ Ano, je to nepochybně fascinující pokus, ale otázkou je, zda někoho, krom nejzarytějších fanoušků, výsledek vůbec zajímá. Nabízí se samozřejmě srovnání se Snyder cutem Ligy spravedlnosti. To ale v tomto případě neobstojí, protože při postprodukci DC týmovky musel Snyder snímek opustit z osobních důvodů a Warneři najali Josse Whedona, aby dokončil film, což zahrnovalo významné přepisování a přetáčení. U Netflixu měl Snyder prakticky volné ruce.

Netflix je pravděpodobně z celé anabáze nešťastný, protože jak svou kvalitou, tak sledovaností série nenaplnila očekávání a vytváření dalších sestřihů také není zadarmo. Přestože Snyder stále mluví o pokračování, vůbec není jisté, jestli v Netflixu budou ve spolupráci na jeho projektu pokračovat. Jak jsme již naznačili v článku zkoumajícím sledovanost Rebel Moon, Netflix v poslední době vytvořil levnější projekty s lepšími diváckými čísly. Snyder ovšem dál autisticky promlouvá o rozšiřujícím se univerzu Rebel Moon: „Na videohře se stále pracuje, pracuje se na ní. A pak samozřejmě přijdou na řadu knihy o natáčení. Jsou dvě, jedna už vyšla a druhá by měla vyjít brzy.“

Zdroj: CBM

Russell Crowe řádí posednutý démonem. Nový vymítačský horor v zábavném traileru
Russell Crowe řádí posednutý démonem. Nový vymítačský horor v zábavném traileru
25.04.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Russell Crowe se v poslední době zamiloval do hororů a po Papežovu vymítači se vrhne znovu do boje proti démonům. Tentokrát však novinka The Exorcism nabízí zábavné prostředí filmařů. Crowe totiž ztvární posednutého herce.

Skvělý návrat do světa Sandmana! Nová fantasy Netflixu nadchla kritiky
Skvělý návrat do světa Sandmana! Nová fantasy Netflixu nadchla kritiky
25.04.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Od 25. dubna je na Netflixu dostupný nový fantasy seriál, který rozšiřuje svět populárního Sandmana. Společně s vydáním seriálu, vycházejícího z komiksové předlohy, jsme se dočkali i prvních reakcí recenzentů. A zdá se, že Netflix tentokrát trefil hřebík na hlavičku.

HBO ruší další Hru o trůny navzdory povedenému scénáři. Tvůrce seriálu vysvětlil důvody
HBO ruší další Hru o trůny navzdory povedenému scénáři. Tvůrce seriálu vysvětlil důvody
25.04.2024 17:50:00 | Filmové novinky

Po konci Hry o trůny hledá HBO hit stejných rozměrů a přirozeně se jej snaží hledat i v Západozemí. Spin-offy, prequely a sequely s čestnou výjimkou Rodu draka ale provázejí značné porodní bolesti, jak blíže osvětlil i tvůrce jedné ze zrušených sérií.

Kyberpunková klasika Neuromancer skutečně vzniká. Získala hvězdu Vládců nebes
Kyberpunková klasika Neuromancer skutečně vzniká. Získala hvězdu Vládců nebes
25.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Apple TV+ rozšíří svou bohatou sbírku sci-fi seriálů o další kultovní dílo žánru. Zadaptuje totiž kyberpunkovou klasiku Neuromancer od Williama Gibsona. Technologický gigant navíc oznámil, kdo se zhostí hlavní role.