FB pixel TP pixel
Nové sci-fi Netflixu selhávají a jsou zklamáním. Vynahrazuje je nový seriálový hit © Netflix

Nové sci-fi Netflixu selhávají a jsou zklamáním. Vynahrazuje je nový seriálový hit

O filmech Zacka Snydera jsme ve spojitosti s jeho neúspěchy psali již několikrát. Nyní se k nim přidává i sága Rebel Moon. Oba díly nové sci-fi to od kritiků pěkně schytaly a ani divácké hodnocení není o moc lepší. První díl se navíc netěšil ani vysokým číslům sledovanosti a pokračování nedopadlo o moc lépe.

Streaming novinky

Jak jsme psali už minulý týden, prognózy premiérového víkendu nevypadaly pro pokračování epické sci-fi Rebel Moon s rozpočtem okolo 80 milionů dolarů moc příznivě. První díl zaznamenal v týdnu po premiéře kolem 34 milionů zhlédnutí, v následujícím týdnu pak pouhých 11 milionů, což bylo o více než o dvě třetiny méně. Už premiérová sledovanost se dá označovat za poměrně slabou v porovnání s jinými podobně drahými tituly jako byla např. Snyderova Armáda mrtvých z roku 2020 nebo výrazně levnějšími počiny jako thriller Matka s Jennifer Lopez, který měl poloviční rozpočet, avšak násobně vyšší sledovanost.

Nový díl s podtitulem Jizvonoška si aktuálně počíná ve všech ohledech hůře. Nedoprovázela jej masivní kampaň, divácká hodnocení byla ještě o chlup horší a i žebříčky serveru Flixpatrol, sledujícího populární tituly na streamovacích platformách, ukazovaly nižší výkonnost Snyderova titulu. Nyní mdlý výkon potvrdil svými čísly sledovanosti i Netflix.

Slabé výkony Rebel Moon i Problému tří těles

Souboj válečnice Kory s generálem Noblem v prvních dnech zaznamenal jen okolo 21 milionů zhlédnutí, což je o další dva miliony (a přibližně desetinu) méně než v případě prvního dílu. Například snímek Mladá dáma, který pravděpodobně cílil na podobné publikum, premiéroval před měsícem se 34 miliony zhlédnutí. Stál přitom zhruba o třetinu méně než Rebel Moon.

Nejen velké filmy jsou často převálcovány nenápadnými malými hity. Podobný případ nastal na Netflixu i v případě seriálů. Jednou z největších a nejdražších seriálových novinek letošního roku měla být adaptace populárního románu Problém tří těles. Osmidílný seriál z pera tvůrců Hry o trůny se však držel na špici horko těžko a na paty mu dýchaly malé projekty jako dokusérie o Mojžíšovi nebo reality show o vězeňském experimentu. Nyní jej z trůnu sesadila nenápadná minisérie, která adaptuje populární londýnskou hru, Sobík. Osobní zkušenosti Richarda Gadda se stalkerkou přilákaly v prvním plném týdnu k obrazovkám 13 milionů diváků. Připomeňme, že Problém tří těles měl v plném premiérovém týdnu o pouhé dva miliony zhlédnutí víc a dodnes nemá schválené pokračování, což samo o sobě dokazuje, že Netflix není s výkonností seriálu příliš spokojen. Prodloužení seriálu Avatar: Legenda o Aangovi trvalo oproti tomu jen dva týdny.

Zdroj: Netflix / FlixPatrol

 812 zobrazení   2 se líbí
Nezastavitelný Netflix: Počet předplatitelů drtí konkurenci, přesto zatají informace
Nezastavitelný Netflix: Počet předplatitelů drtí konkurenci, přesto zatají informace
19.04.2024 18:40:00 | Streaming novinky

Další čtvrtletí za námi a další kolečko pravidelných korporátních reportů před námi. Jako vždy se svými výsledky pochlubil Netflix, který za první tři měsíce přidal 9,3 milionů nových předplatitelů, čímž překonal opět nejodvážnější přání svých akcionářů. Jenže pro další rok chystá změnu a čísla předplatitelů přestane uvádět.

Konec HBO přinese výrazné zdražení. Služba Max odhalila ceny předplatného, slevu nepotvrdila
Konec HBO přinese výrazné zdražení. Služba Max odhalila ceny předplatného, slevu nepotvrdila
19.04.2024 18:00:00 | Streaming novinky

Již v květnu 2024 přestane existovat streamovací služba HBO Max. Nahradí ji totiž služba Max, která nabídne kromě titulů HBO nabídku společnosti Discovery a také sportovní zábavu z Eurosportu. Lákadlem má být také nadcházející olympiáda. Předplatitele však čekají změny předplatného a zdražování. Služba nyní odhalila ceník.

Marvel a Star Wars celý den. Disney chystá nekonečné kanály, cílí na nerozhodné diváky
Marvel a Star Wars celý den. Disney chystá nekonečné kanály, cílí na nerozhodné diváky
17.04.2024 15:50:00 | Streaming novinky

Podle nejnovějších zpráv se streamovací platforma Disney Plus chystá obohatit svou aplikaci o novou službu. Ta by měla pomoci nerozhodným divákům a bude po vzoru tradiční televize či kabelovky pouštět kontinuálně pořady ze světa Star Wars a Marvelu.

Poslední šance získat SkyShowtime za lepší cenu. Příští týden skokově zdraží
Poslední šance získat SkyShowtime za lepší cenu. Příští týden skokově zdraží
17.04.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Jak jsme už dříve psali, streamovací služba SkyShowtime zdražuje od 23. dubna cenu za měsíční předplatné. Pokud jste službu ještě nevyzkoušeli, máte poslední možnost ji za stávající cenu pořídit. Od příštího týdne se navíc všech předplatitelů dotkne zavedení reklam.