FB pixel TP pixel
Velkolepé bitvy a intriky jako ze Hry o trůny. Nová historická řežba nadchla kritiky © FX / Disney Plus

Velkolepé bitvy a intriky jako ze Hry o trůny. Nová historická řežba nadchla kritiky

Po strhujícím traileru k historickému eposu Šógun sklízí chystaná minisérie i pozitivní kritické reakce. První recenze přirovnávají seriál ke Hře o trůny z feudálního Japonska a chválí ohromující vizuál, drsné politické boje a nečekané zvraty.

Filmové novinky

Na konci února dorazí na streamovací službu Disney+ historická řežba Šógun. Tato výpravná podívaná je novou adaptací stejnojmenného románu spisovatele Jamese Clavella, který již byl zpracován v roce 1980 do pětidílné hvězdně obsazené seriálové podoby s Richardem Chamberlainem, Toshiro Mifunem a Johnem Rhys-Daviesem. V nové desetidílné minisérii budeme sledovat anglického námořníka Johna Blackthorna, který v bouřlivém roce 1600 ztroskotá v Japonsku. Blackthorn musí rychle pochopit tamní neznámou kulturu a politiku, když se jeho osud proplétá s mocnými místními pány a samuraji. Šóguna již měli možnost vidět vybraní kritici a dle prvních reakcí se můžeme těšit na opravdu povedenou podívanou, která překonává adaptaci z roku 1980.

Server Rotten Tomatoes má zatím k dispozici 12 recenzí, z nichž jsou všechny pozitivní. Jejich průměrné hodnocení je 7, 7 bodů z 10. Server Metacritic má v tuto chvíli k dispozici 6 recenzí s průměrnou známkou 86 %. Kritická obec se shodne, že Šógun je rozmáchlým historickým eposem nabízejícím základní přísady žánru: tedy intriky, krveprolití, nečekané zvraty, napínavé zápletky a samozřejmě monumentální bitvy. Seriál je prý krásný, silný, strhující a pohlcující a dává skvělému Hiroyukimu Sanadovi dlouho očekávanou hlavní roli pro globální publikum. I když je ztvárnění bitev velkolepé, kladou tvůrci důraz především na politiku a její krutost. Seriál je proto některými přirovnáván ke Hře o trůny, ovšem umístěním do feudálního Japonska. Vizuálně úchvatná minisérie bude v USA dostupná na kanále FX a Hulu, u nás bude od 27. února dostupná na Disney+.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Fenomén Taylor Swift: The Eras Tour míří online. Nabídne 5 exkluzivních písní
Fenomén Taylor Swift: The Eras Tour míří online. Nabídne 5 exkluzivních písní
08.02.2024 12:10:00 | Filmové novinky

Je vám líto, že jste si nestihli zatančit Bejewelled taneček v loňském koncertním hitu The Eras Tour od Taylor Swift? Už nemusíte smutnit, Tay Tay se totiž řítí na streaming.

Nejlepší seriál Netflixu odhalil první záběry poslední řady. Slibuje velké zakončení
Nejlepší seriál Netflixu odhalil první záběry poslední řady. Slibuje velké zakončení
07.02.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Těžko byste hledali na Netflixu větší seriálový fenomén, který se stal hitem doslova přes noc. Seriál Cobra Kai vznikl původně pro YouTube, nakonec se ale dostal pod křídla největšího streamera a stal se globálním fenoménem, který v letošním roce skončí se svou šestou řadou. Kamery se již roztočily a tvůrci odhalili pár prvních záběrů.

Takhle svět oněměl. Velkolepý trailer Tichého místa odhaluje mimozemskou invazi
Takhle svět oněměl. Velkolepý trailer Tichého místa odhaluje mimozemskou invazi
07.02.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Hororové sci-fi Tiché místo se stalo v roce 2018 žánrovou senzací a ukázalo, že herec John Krasinski nemá talent jen před kamerou. O dva roky později vznikl i druhý díl. V novém snímku se pak podíváme na události, které dosavadním dílům předcházely, a budeme svědky samotné mimozemské invaze.

Prezidentův vrah nesmí utéct. Nový historický thriller láká skvělým trailerem
Prezidentův vrah nesmí utéct. Nový historický thriller láká skvělým trailerem
07.02.2024 15:25:00 | Filmové novinky

Po právě uvedeném válečném dramatu Vládcové nebes přináší Apple TV+ další historickou podívanou. Napínavá dobová minisérie Po atentátu nám zprostředkuje honbu za vrahem Abrahama Lincolna a podle traileru se můžeme těšit na vizuálně podmanivý thriller s ponurou atmosférou.