FB pixel TP pixel
Vánoční dárek od HBO. Geniální nový Spider-Man dorazí online přímo pod stromeček © Columbia Pictures

Vánoční dárek od HBO. Geniální nový Spider-Man dorazí online přímo pod stromeček

HBO si na letošní Vánoce připravilo vskutku famózní filmový dáreček. Svým předplatitelům totiž naservíruje jeden z nejlepších filmů roku a dle mnohých vůbec nejlepší adaptaci komiksových sešitů se Spider-Manem. Šíleněji každopádně Vánoce strávit asi nejde.

Filmové novinky

Snímek Spider-Man: Napříč paralelními světy patřil v roce 2023 mezi vůbec nejočekávanější snímky roku a rozhodně nezklamal. Když totiž počátkem června vstoupil do kin, bylo z toho nemalé pozdvižení a vysoká návštěvnost v kinech. Celosvětově se novému příběhu se Spider-Manem Milesem Moralesem a jeho pavoučími kamarády z alternativních vesmírů povedlo utržit téměř 700 milionů dolarů, což je dvojnásobek toho, co utržil předchozí film Spider-Man: Paralelní světy. Filmu se nesmírně dařilo i v Česku, kde ho vidělo přes 200 000 diváků, kteří v kinech zanechali přes 40 milionů korun na tržbách. Předchozí film viděla rovněž zhruba jen polovina počtu návštěvníků. Neskutečné!

Fantastický film přímo pod stromečkem

Film sice po uvední provázely kauzy okolo stěžujících si animátorů, kteří museli několikrát předělávat již hotové záběry kvůli neustálému přepisování scénáře na posledních chvíli i během finální fáze dokončování filmu, s návštěvností a spokojeností ohledně výsledného snímku to ale nijak neotřáslo. Dodnes má tak Spider-Man: Napříč paralelními světy na Rotten Tomatoes 95 procent spokojených recencí při fantastickém průměru 8,6 z 10. Diváci pak průměrně hodnotí film na 4,7 bodů z 5. Pokud jste si film také zamilovali, anebo byste ho chtěli poprvé konečně vidět, ideální příležitost dostanete již 24. prosince na HBO. Právě tehdy totiž slavná kabelovka uvede nového Spideyho i na české verzi své streamovací služby HBO Max.

24. prosince od 18:00 totiž bude mít Spider-Man: Napříč paralelními světy premiéru na hlavní stanici HBO, v ten samý den přitom film bude tradičně dostupný i online. A to s titulky i českým dabingem. Takže pokud jste dumali, co si pustit místo obligátních pohádkových klasik či novinky na České televizi, tady máte nabídku, která se jednoduše neodmítá. A pokud jste neviděli ani předchozí Spider-Many včetně Paralelních světů, není to žádná překážka. Už nyní totiž na HBO najdete tři filmy s Tobeym Maguirem a dva s Andrew Garfieldem, první dva Spider-Many s Tomem Hollandem a samozřejmě i první animovaný příběh Milese, Spider-Gwen a Petera B. Parkera. Vánoce budou plné pavučin!

Zdroj: BOM / Kinomaniak / Rotten Tomatoes / Sony Pictures

Dvě velké sci-fi i útok na Oscara. Netflix láká v traileru na největší prosincové hity
Dvě velké sci-fi i útok na Oscara. Netflix láká v traileru na největší prosincové hity
04.12.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Prosincový upoutávkový sestřih největších hitů Netflixu je sice oproti minulým měsícům na počet o něco chudší, o to kvalitněji se ale nabídka jeví. Těšit se můžeme na hvězdně obsazený katastrofický thriller, sci-fi ságu ve stylu Star Wars či pokračování legendárního rodinného animáku.

Nejmonstróznější sci-fi příštího roku ve velkolepém traileru. Godzilla a Kong spojují síly
Nejmonstróznější sci-fi příštího roku ve velkolepém traileru. Godzilla a Kong spojují síly
04.12.2023 10:40:00 | Filmové novinky

Filmoví a seriáloví fanoušci mají za sebou jeden z nejvýživnějších víkendů za poslední měsíce. V rámci brazilského Comic Conu došlo k odhalení spousty nových upoutávek na chystané projekty a hotové žně měli fandové sci-fi, pro které byla v neděli večer představena i upoutávka na novou Godzillu, která se s Kongem vydává do války proti společnému nepříteli.

Válečná sci-fi řežba Halo se vrací. Trailer je plný akce a slibuje omluvu fanouškům
Válečná sci-fi řežba Halo se vrací. Trailer je plný akce a slibuje omluvu fanouškům
03.12.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Loňská premiéra sci-fi seriálu Halo byla sice nemálo očekávaná, řadě fanoušků milované herní franšízy ale přinesla i velké zklamání. Akce totiž bylo na výjimky pomálu a hodně se řešila psychologie a minulost sparťanského bojovníka Johna-117, kterého všichni znají spíše jako Master Chiefa. Druhá řada má tuhle slabinu napravit.

Nejbrutálnější seriál současnosti se vrací. Krvavá Banda má nekompromisní trailer
Nejbrutálnější seriál současnosti se vrací. Krvavá Banda má nekompromisní trailer
03.12.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci extrémně brutálního seriálu Banda mají v posledních měsících hotové žně. Letos v září se totiž dočkali povedeného spin-offu Gen V, který představil nové lidi vybavené mnohdy děsivými superschopnostmi, a už příští rok se vrátí hlavní seriál, který právě představil nový trailer.